Școala Solomonară - Mesajul Astrelor

Max & Augusta Foss Heindel
"Mesajul astrelor"


PRIMA PARTE
ASTROLOGIA NATALĂ

Capitolul IV – Lectura Horoscopului

Introducere

Când studentul în Astrologie a învățat să stabilească un horoscop, să-l stabilească corect, cu ajutorul "Astrologiei Științifice Simplificate" sau din vreo altă carte a unui autor de merit, lucrul cel mai important de făcut după aceea este de a-i citi mesajul. Astrologia înseamnă "Logica Astrelor" și-l sfătuim în mod serios pe student să nu se raporteze prea exclusiv la somitățile din Astrologie, ci să încerce să pătrundă în adâncul naturii fiecărei planete, influența semnelor, caselor și aspectelor. Apoi, raționând corect, să le combine și așa să-și dezvolte propria intuiție care-i va servi mult mai bine, decât să repete ca un papagal ceea ce a spus altcineva.

Vrem de asemenea, să recomandăm tinerilor astrologi să nu insiste prea mult pe aparența fizică indicată în horoscop. Este o nebunie să pierzi ore pentru a studia o parte a subiectului, care este de o valoare secundară. Dăm descrierea diferitelor tipuri fizice, dar nu o facem cu scopul de a-l ajuta pe student să determine, la prima vedere, semnul probabil al Ascendentului și guvernatorul său, când se întâmplă ca o persoană să nu-și cunoască ora de naștere. Există, de exemplu, oameni a căror figură seamănă perfect cu capul unei oi. Dacă această persoană s-ar îndoi de ora sa de naștere, ne-am gândi imediat la Berbec ; apoi am încerca să vedem cum acest semn la Ascendent s-ar adapta celorlalte caracteristici ale subiectului și am vedea probabil că presupunerea noastră este corectă. Celelalte semne și planetele ocupând aceste semne prezintă de asemenea, caracteristici evidente care sunt de natură să-l ajute foarte mult pe student în direția menționată mai sus.

Studentul trebuie, între altele, să încerce din răsputeri să cultive o încredere perfectă în știința Astrologiei. Nu există nimic empiric în lectura caracterului și în diagnosticare : acestea sunt la fel de clare ca și ABC-ul. O prezicere poate să cadă, pentru că astrologul este incapabil să determine forța de voință a persoanei pentru care face această prezicere ; dar tendințele latente sunt întotdeauna prezise exact. Autorii acestei cărți au găsit că, atunci când nu cunoșteau personal oamenii al căror caracter îl studiau, interpretarea lor era mai profundă și mai exactă, pentru că atunci, impresiile și dorințele personale neexistând, scriitura mistică a cerurilor se citea mai ușor.

Trei factori ne aduc mesajul mistic al astrelor : casele, semnele și planetele.

Casele sunt diviziunile pământului ; fiecare Casă reprezintă o diviziune sau un departament al vieții ; semnele sunt diviziuni ale cerului ale căror poziții raportate la Case indică fondul naturii noastre și atitudinea noastră față de viață ; planetele sunt mesagerii lui Dumnezeu, care prin evoluția lor prin Case și semne ne furnizează ocaziile favorabile creșterii sufletului nostru, care este necesar pentru dezvoltarea noastră individuală. De aceea trebuie ca cel care dorește să învețe să citească un horoscop să se familiarizeze cu acești trei factori luați separat, cât și în combinațiile lor variate. Descrierile următoare vor putea ajuta la însușirea acestei cunoașteri.

Casele

Casele fiind diviziunile Pământului sunt numite "Case Terestre", pentru a le diferenția de "Casele Cerești", adică de cele 12 semne ale Zodiacului ; dar în general le desemnăm doar sub numele de "Case".

Unghiul razelor planetare este cel care determină efectul său asupra vieților noastre. Planetele situate la Est afectează condiția noastră fizică ; cele din Sud, aproape de zenit, sunt factorii binelui și răului în ceea ce privește poziția noastră socială. Dacă, în momentul nașterii noastre, o planetă tocmai apunea la Vest, raza sa are impact în așa fel încât ne antrenează, în ceea ce privește căsătoria noastră, spre un anume tip de persoane. Cât despre planetele de sub Pământ, situate la Nord, ele au un efect asupra condiției noastre personale în ultima parte a vieții noastre. Să presupunem, pentru a ilustra acest punct, că o persoană s-a născut la răsăritul Soarelui, într-o zi în care Jupiter și Soarele erau în conjuncție. Acest impact, prin unghiul oriental, îi va da nativului o vitalitate splendidă. O altă persoană, născută în aceeași zi, la amiază, când Soarele și Jupiter sunt situați la zenit, posibil să aibă doar un amărât de corp slab, dacă și alte planete situate la Est sunt adverse. Dacă vibrația Soarelui și cea a lui Jupiter căzând pe tema sa prin Sud va atrage, în sfera sa socială, o mare atenție asupra ei și va beneficia de favoarea și de onorurile publice. O a treia persoană, născută în aceeași zi, când Soarele și Jupiter sunt plasați la Vest, poate fi exilată pe un pământ străin - dacă aceasta este poziția planetelor situate la Est sau la Sud - în timp ce raza Soarelui și a lui Jupiter, rază benefică, plecând din unghiul occidental, îi va asigura dragoste în căsătorie și succes în asociații.

Aceste fapte au fost verificate prin observații și clasificate. Putem spune deci, că cele 12 secțiuni ale cercului de observație, văzute din locul de naștere, regizează sau guvernează diferitele departamente ale vieții noastre și de aceea, oameni născuți în aceeași zi pot avea experiențele cele mai diverse.

Casele pot fi grupate în moduri diferite. După influența pe care o exercită asupra vieții noastre : sunt numite "unghiulare", "succesorale", "cadente" Există și casele personale, spirituale, materiale, sociale și mistice.

CASELE UNGHIULARE (I, IV, VII, X)

Printre casele "unghiulare", prima domină (regizează, administrează, guvernează ) propria noastră persoană și opusa sa, a șaptea, pe cel care este cel mai drag inimii noastre : perechea noastră. A patra determină condițiile căminului nostru și opusa sa, casa a zecea, indică rangul nostru social. În acest fel unghiurile stabilesc împreună sfera în care vor avea loc activitățile vieții noastre.

CASELE SUCCESORALE (II, V, VIII, XI)

Printre casele "succesorale", a doua indică starea noastră financiară, în ceea ce privește ceea ce obținem prin propriile noatre eforturi ; succedenta opusă, a opta arată ce vom putea obține de la alții sub formă de moștenire, cadouri, etc.; celelalte, a cincea și a unsprezecea, arată cum resursele noastre financiare vor putea fi cheltuite, căci a cincea Casă indică proprii noștri copii, care au un drept legitim la o parte din resursele noastre, în timp ce cea de-a unsprezecea desemnează copiii creierului nostru, speranțele noastre, dorințele noastre, aspirațiile noastre, care, de asemenea, se hrănesc din resursele noastre.

CASELE CADENTE (III, VI, IX, XII)

Din cele două perechi de Case "cadente", a șasea este cea a muncii voluntare, pe care o îndeplinim ca partea noastră datorată operei mondiale și pentru care primim o parte din bogăția mondială ; a 12-a Casă indică cum putem fi obligați la un lucru fără plată, într-o închisoare, dacă nu muncim voluntar. A șasea Casă indică și starea noastră de sănătate, iar a 12-a, dacă este necesar un tratament în spital.

Cealaltă pereche de Case cadente, a treia și a noua, indică dacă viața noastră și ocupația noastră ne vor ține (bloca) într-un anumit loc, sau din contră, poate ne vor obliga la călătorii și la schimbări de rezidență. În acest sens, a treia Casă indică călătoriile scurte și a noua pe cele lungi.

Casele "personale" le cuprind pe prima, pe a cincea și pe a noua. Prima guvernează constituția și particularitățile corpului fizic. Planetele și semnele acestei Case își pun amprenta pe corpul fizic pentru a-l forma sau pentru a-l deforma după natura destinului pe care omul și l-a creat. Casa a cincea indică tot ceea ce putem concepe cu spiritul, în starea noastră actuală limitată.

Trinitatea "materială" a caselor le conține pe cea de a doua, a șasea și a zecea ; ea indică posesiunile materiale ale omului, modurile pentru a le obține și bucuriile pe care le poate avea din acestea. Bogăția și sărăcia sunt indicate în casa a doua ; sănătatea, fără de care nimeni nu poate profita cu bucurie de posesiunile materiale, de a șasea, iar prestigiul public - care este principala sursă de satisfacție a majorității oamenilor - de casa a zecea.

Casele "sociale" sunt a treia, a șaptea și a unsprezecea. Ele indică natura relațiilor noastre cu clasele variate de ființe pe care le întâlnim în timpul vieții. Frații și surorile, cu care suntem legați prin legături de sânge, sunt desemnați de casa a treia ; tovarășul sau tovarășa (însoțitorul sau însoțitoarea, partenerul sau partenera) inimii noastre, cu care sângele nostru se amestecă într-un mod diferit, este descris de casa a șaptea ; prietenii, mai prețioși ca aurul, pentru cine a meritat prietenia, sunt desemnați de casa a unsprezecea.

Cea de-a patra și ultima trinitate de Case este compusă din casele a patra, a opta și a 12-a. În ele sunt ascunse misterele vieții pre-natale ale Ego-ului și experiențele post mortem care trebuie să urmeze imediat după terminus vitae. A patra Casă arată care va fi condiția în care vom fi, pe plan material, în ultima fază a vieții noastre terestre. A 12-a arată tristețea pe care o resimțim atunci când constatăm vanitatea lucrurilor materiale. Casa a opta desemnează în ce mod va avea loc ieșirea noastră de pe scena lumii.

Un exemplu ar putea să-l ajute pe student să înțeleagă cum pot cerurile să influențeze viața noastră, cu ajutorul celor 12 Case. Să presupuem că facem o plimbare cu mașina și că drumul nostru se întinde de-a lungul malului mării la o distanță de aproximativ 1 km spre uscat. O briză venind dinspre ocean ne aduce pe aripi invizibile mesaje din țările pe care le traversează, și aceste mesaje, în funcție de natura lor, trezesc în noi senzații de plăcere sau de repulsie. Într-un anumit loc, parfumul fânului proaspăt tăiat ne încântă de plăcere ; în alt loc al călătoriei noastre, poate suntem incomodați de mirosul grețos al iasomiei ; mai departe, mirosul fetid a apei stătute dintr-un iaz ne îmbolnăvește în mod vizibil. Dar intrăm în pădure și, în curând, mirosul ca de balsam al pinilor săi, readuce în noi starea noastră normală de sănătate precum și entuziasmul.

În călătoria noastră, din leagăn până în mormânt, purtăm cele 12 Case cu noi, în atmosfera aurică ce ne înconjoară, cum aerul înconjoară pământul în cursa sa rapidă. Fiecare Casă reflectă o parte a vieții ; fiecare conține anumite lecții ; fiecare arată dacă am fost activi sau neglijenți în ceea ce am avut de îndeplinit într-un departament dat al vieții. Când vine vremea, recoltăm din fiecare Casă ceea ce am semănat în viețile anterioare doar dacă nu am devansat, în timp oportun, vremea secerișului. Dacă cea de-a unsprezecea Casă este afectată, dacă prietenii noștri ne abandonează sau ne trădează, dacă ne lasă cu inima zdrobită, dacă ne îngrețoșează ca și mirosul iasomiei sau ne repugnă ca și cel al apei stătătoare, trebuie să ne consultăm horoscopul, căci ne va revela ceea ce este ascuns în atmosfera aurei noastre.

Prin unghiul al unsprezecelea se zăresc sentimentele prieteniei și ceva urât mirositor trebuie să se găsească acolo ... Poate ne-am preocupat mai mult să fim iubiți, decât să iubim ... Să încetăm deci să fim ca iasomia cu mirosul debilitant și să căutăm să manifestăm forța viguroasă a energizantului miros de brad : vom vedea atunci prieteni, admirându-ne energia viguroasă, se vor grupa în jurul nostru. Nu avem cu toții această natură energică, dar putem atrage și prin bunătatea la fel de caldă pentru inimile întristate cum este, pentru miros, parfumul fânului proaspăt tăiat și astfel să eliberăm casa prietenilor din decăderea sa.

Din explicațiile precedente putem conchide că afacerile vieții sunt influențate de către Case în modul următor :

Prima Casă guvernează corpul fizic, constituția și aspectul său ; ea determină condițiile căminului familial, ale copilăriei când subiectul este supus autorității părinților.

Casa a doua indică chestiunile de bani, finanțele, averea ; ea arată ceea ce persoana va obține doar prin eforturile sale și, până la un punct, cum va folosi ceea ce a obținut.

Casa a treia guvernează frații și surorile, vecinii, spiritul instinctiv, scrisul, călătoriile scurte, modul de călătorie.

Casa a patra îl indică pe acela dintre părinți care exercită cea mai mică influență asupra vieții persoanei ; condițiile speciale ale sfârșitului existenței ; casele, pământurile, minele și tot ceea ce se raportează la pământ.

Casa a cincea - dragostea, flirtul, libertinajul, atracția legitimă sau nelegitimă, raporturile sociale între sexe înaintea căsătoriei, copiii, instituțiile educative, cărțile, ziarele, sportul și distracțiile, acțiunile și speculațiile.

Casa a șasea - sănătate, servicii pe care persoana trebuie să le facă, cât și condiția și fidelitatea celor care o servesc.

Casa a șaptea - soțul / soția, publicul în general ; competiția, asociații, adversarii în litigii, rivalii.

Casa a opta - moartea, moștenirile, starea materială a partenerului ; capacitățile sau puterile oculte latente, dar pe punctul de a se manifesta.

Casa a noua - religia, experiențele și aspirațiile spirituale, visele, idealurile, călătoriile lungi, legea.

Casa a zecea - cea a părinților care exercită cea mai mare influență în viața persoanei ; onoarea și poziția socială; patronul, judecătorul, guvernul.

Casa a unsprezecea - prietenii, camarazii, cei care ne vor binele ; speranțe, dorințe, aspirații - de natură materială în general - copiii legitimi și nelegitmi.

Casa a 12-a - închiderile, fie în spitale, fie în închisori ; dușmanii secreți, comploturile, necazurile, decăderea.

Semnele Zodiacului

De fiecare parte a drumului urmat de Soare există un anumit număr de stele fixe, grupate în așa fel încât putem vizualiza că formează 12 constelații. Acestea din urmă exersând anumite influențe caracteristice, vechii înțelepți le desemnaseră prin numele animalelor care prezintă aceleași trăsături.

Aceste constelații sunt numite ZODIACUL NATURAL și având în vedere aplicațiile practice ale Astrologiei, vom spune că ocupă, față de celelalte astre de pe firmament, o poziție fixă. Acest cerc este divizat în 12 părți, începând cu primul grad al Berbecului, care este ocupat de Soare la echinocțiul de primăvară.

Din cauza precesiei echinocțiului, Soarele nu traversează, în fiecare an, ecuatorul în același punct ; dar am constatat că primele treizeci de grade, din punctul în care Soarele trece peste ecuator la echinocțiul de primăvară, au un efect asemănător celui atribuit constelației Berbecului ; cele 30 ° următoare radiază o influență taurină și așa mai departe cu celelalte 10 diviziuni de 30 ° fiecare. În consecință, aceste 12 secțiuni, împărțite din momentul echinocțiului de primăvară, sunt folosite exclusiv în Astrologie sub numele de Semnele zodiacului, pentru a le diferenția de Constelații. (Pentru o informație mai amplă, vezi "Astrologia Științifică Simplificată", la rubrica "Zodiacul Intelectual".)

Aceste 12 semne sunt divizate diferit, în funcție de efectul lor asupra omenirii, în grupele Cardinale, Fixe și Duble ; în semne de Foc, de Pământ, de Aer și de Apă. Vom încerca să elucidăm influențele lor în paragrafele următoare.

Semnele Cardinale
CUVÂNT CHEIE : "ACTIVITATE"

Semnele cardinale sunt : Berbecul, Racul, Balanța și Capricornul. Sunt numite astfel, deoarece atunci când Soarele se găsește într-unul din ele, este la unul din cele 4 colțuri ale cerului, la o tangentă unde este obligat să ia o altă direcție. În Berbec, a avansat la Est atât cât s-a putut ; în Rac, punctul tropical al Nordului, Soarele ne trimite razele sale perpendicular la solstițiul de Vară și, în consecință, căldura cea mai mare. Balanța este punctul extrem al drumului Soarelui spre Vest ; de acolo se retrage, se îndepărtează de emisfera septentrională.

În mijlocul iernii, la Crăciun, Soarele este în Capricorn, punctul extrem Sud și razele sale orizontale lasă popoarele din Nord într-o îmbrățișare înghețată. Efectul unghiurilor, prima, a patra, a șaptea și a zecea Casă, este asemănător cu cel al semnelor cardinale, pentru că aceste Case ocupă Estul, Nordul, Vestul și Sudul horoscopului. Natura și efectul semnelor cardinale și unghiurilor se pot rezuma la aceste cuvinte "Acțiune" și "Inițiativă", deși fiecare acționează diferit unul de celălalt. De aceea, planetele plasate în unghiurile și semnele cardinale dau savoare vieții, în funcție de natura particulară a planetei, semnului și unghiului.

Zodiacul înseamnă "cerc de animale". Simbolurile celor 3 semne cardinale sunt animale : Berbecul, Racul și Capra. Cel de-al patrulea, Balanța, reprezintă idealul spre care trebuie să tindă celelalte trei. Nimeni nu mai are nevoie de atâta ponderație ca cel care este sub influența impulsivă a razei cardinale ; este motivul pentru care Balanța a fost încastrată în ceruri pentru a-i dirija aspirațiile.

Semne fixe
CUVÂNT CHEIE : "STABILITATE"

Semnele fixe sunt Taurul, Leul, Scorpionul și Vărsătorul. Trei simboluri dintre aceste semne sunt de natură animală, violentă și chiar răufăcătoare : Taurul, Leul și Scorpionul. Figura umană a Vărsătorului marchează idealul pe care primele trei trebuie să încerce să-l atingă. În loc de a lupta, de a devora sau de a-i otrăvi pe ceilalți în lupta pentru existență, trebuie să învețe să devină umani, să fie prietenii și nu dușmanii tuturor.

Influența semnelor fixe trezește natura-dorință, dând vitalitate și persistență în acțiune.

Atunci când semnele fixe sunt pe unghiurile - prima, a patra, a șaptea și a zecea Casă - acestea exercită asupra individului o forță aproape irezistibilă, incitându-l într-un aumit sens. Acesta poate fi lent, să avanseze cu greutate, dar e fără îndoială perseverent în tot ceea ce întreprinde ; și, oricare ar fi natura talentului pe care-l posedă, îl va valorifica atât cât este posibil. O probă care ar descuraja-o pe o persoană aflată la semnele cardinale, nu o sperie pe cea cu semne fixe pe unghiuri ; aceasta din urmă nu cunoaște înfrângerea. De aceea, își atinge în cele din urmă scopul și își completează succesul prin concentrarea asupra unui punct dat, prin persistența în a urma calea aleasă. Persoanele de acest tip sunt conservatoare până la ultimul grad ; pot să-și dea seama de progresul ce trebuie realizat și să-l dorească, dar sunt excesiv de lente în a adopta măsurile noi în vederea atingerii scopului dorit și nu fac niciodată acest lucru, fără a nu se fi asigurat complet că metoda folosită va fi satisfăcătoare din toate punctele de vedere. În alți termeni, putem spune despre persoanele care semnele fixe pe unghiuri "că privesc înainte de a sări"... salt efectuat cu mult avânt, dar și cu foarte multă grijă. Din contră, odată cucerite de o anumită cauză, îi rămân fidele până la moarte ; îi sunt apărătorii cei mai ardenți, iar zelul lor este aproape fanatic. De aceea, persoanele cu semne fixe la unghiurile horoscopului lor sunt cele pe care se poate conta cel mai mult ; fie în bine, fie în rău.

Semnele duble
CUVÂNT CHEIE : "FLEXIBILITATE"

Gemenii, Săgetătorul, Fecioara și Peștii sunt numite semne comune sau duale. Cuvântul cheie "Flexibilitate" exprimă în cel mai bun mod posibil natura intrinsecă a acestor semne.

Forțele ce lucrează prin semnele cardinale se lovesc de corpul dens și îl incită la acțiune.

Puterea semnelor duble este mentală și spirituală ; ea dă scop acțiunii și mobil nobilelor aspirații ale vieții.

În consecință, persoanele influențate de forțele stelare concentrate în principal pe semnele cardinale sunt lucrătorii acestei lumi - nu muncitorii -, ci "conducătorii" (leaderii) industriei, care duc existența concretă a proiectelor de întreprindere (mari sau mici) ale operei mondiale. Toate semnele duble au elemente duale comune; două au formă umană : Gemenii și Fecioara ; al treilea, Săgetătorul, este în parte uman ; doar al patrulea, Peștii, aparține regnului animal. Nici unul dintre aceste semne nu este violent și fiecare este profund moral, intelectual și spiritual. La fel de instabili ca și stuful, sunt mutați de ici colo ; nimic nu-i reține pentru totdeauna ; nimic nu-și doresc mai mult ca schimbarea, oricât de bine plasați ar fi, rar pot rezista atracției unei șanse de reușită într-un alt loc, cu atât mai atrăgător, cu cât este mai îndepărtat. Vechea maximă : "Piatra care se rostogolește, nu mucegăiește", se aplică mai ales acestei clase de persoane, iar obiceiurile lor vagabonde le menține, în general, în sărăcie. Cheltuiesc la fel de repede, cum câștigă ; navighează pe oceanul vieții, mișcați de curentul circumstanțelor ; se lasă dominate de întâmplările exterioare, pentru că le lipsește energia de a-și afirma propria lor individualitate.

Ceea ce urmează se aplică marii majorități a ființelor care sunt influențate și guvernate de semnele duble ; ele răspund aspectului inferior al semnului doar pentru că, în stadiul actual de dezvoltare, latura cea mai înaltă nu este accesibilă decât câtorva. Cei care prosperă în lume pentru că sunt stimulați de influențele cardinale și fixe, îi numesc pe ceilalți indolenți, buni la nimic ; dar și ei, dacă n-ar fi plasați sub semnele cardinale și fixe - care îi împing la acțiune - și ar fi privați de energia procurată de aceste semne, și-ar da repede seama de acea lipsă de forță și ar învăța să le fie milă de cei care sunt obligați să trăiască astfel toată viața. În consecință, ce lecție au de învățat aceste persoane ?

Efectele comparate ale Semnelor cardinale, fixe și duble pe unghiuri

În timp ce natura semnelor cardinale este în așa fel încât razele lor pun în acțiune forțele noastre latente și provoacă schimbări, trăsătura capitală a semnelor fixe este stabilitatea - studentul nu trebuie să confunde stabilitatea cu inerția. Activitatea la care ne incită razele cardinale poate fi dirijată cu mare ușurință spre diferite căi ; tot ceea ce cer este de a se exprima : direcția în care această activitate se exprimă este secundară. Nu e același lucru cu semnele fixe ; când razele lor împing la acțiune într-o anumită direcție, e aproape imposibil să le oprești forța sau să o întorci din drum ; în timp ce sunt refractare în anumite linii, obstrucția este aproape de netrecut.

Subiecților din clasa fixă le lipsește abilitatea în a-și comercializa invențiile - sarcină pentru care clasa cardinală este perfect adaptată. E motivul pentru care aceste două clase lucrează mână în mână : împreună au transformat deșertul lumii într-un loc de confort relativ. Eforturile lor spre progres continuă fără încetare și, pe viitor, deșertul va înflori ca o grădină.

Fiindcă succesul material depinde de abilitatea de a lupta împotriva condițiilor materiale, clasa cardinală este în special norocoasă, căci ea este principalul factor executiv în opera mondială și primește recompensa cuvenită. Clasa fixă este mai puțin la vedere ; ea lucrează în laboratoare, face experiențe pentru a perfecționa procedeele și modelele, care vor fi mai târziu folosite în manufacturi. Ș;i această clasă este deci, un puternic factor în viață și împarte succesele materiale și financiare ale clasei cardinale.

Clasa semnelor duble (comune) formează un contrast uimitor cu primele două. Forțele concentrate de semnele duble sunt de ordin mental, în așa fel încât oamenilor guvernați de aceste semne le repugnă orice acțiune fizică energică, ce este fondul clasei cardinale. Ei nu lucrează, decât sub biciul necesității. Sunt incapabili chiar de a schița lentul, dar constantul efort făcut de clasa fixă și se descurajază ușor în fața obstacolelor. Se sprijină pe ceilalți și nu ar ști cum să ridice pe nimeni. Muncitorii care execută ordinele clasei inventive și executive se recrutează printre persoanele guvernate de semnele duble. Există desigur o sferă în care strălucesc datorită aptitudinii lor de a gândi. Deși urăsc munca, și-au creat un fel de teren neutru unde pot recolta fructele muncii celorlalți, capacităților lor de invenție și abilităților lor de a pune în valoare aceste invenții. Pentru aceasta, se fac lansatori de afaceri, punând în relație inventator și fabricant ; agenți intermediari între cumpărător și vânzător ; colportori sau traficanți, mergând de la producător la consumator și trăind din produsul unui comision. Scriitorașii care își dedică talentul în ficțiuni fără valoare, aparțin clasei guvernate de aspectele inferioare ale forței semnelor duble.

Clasa semnelor cardinale este activă, cea a semnelor fixe este rigidă, pe când cea a semnelor duble este în mișcare și flexibilă.

Cele patru Triplicități

Efectul cel mai marcat al "Triplicităților" este în semnul ascendent și atunci când majoritatea planetelor este grupată într-una din ele.

Un semn de Foc (Berbec, Leu sau Săgetător) la Ascendent dă multă vitalitate, dar și predispune la febră, la boli inflamatorii. Când majoritatea planetelor se găsesc în semne de foc, îi este foarte dificil subiectului să-și păstreze "sângele rece" din punct de vedere fizic sau mental.

Un semn de Apă (Rac, Scorpion sau Pești) la Ascendent dă mult mai puțină rezistență și predispune la tulburări digestive, urinare și ale mucoasei. Dacă persoana are mai multe planete în semnele de Apă, marea problemă pentru ea este de genera suficientă căldură, deoarece planetele astfel grupate incită la nonșalanță, la indiferență ; în afară de cazul în care Scorpionul este la Ascendent sau când mai multe planete se găsesc în acest semn.

Semnele de Aer la Ascendent (Gemenii, Balanța sau Vărsătorul) dau un temperament nervos și predispune la boli de plămâni, de inimă și de rinichi. Mai multe planete în aceste semne dau o predispoziție artistică și literară.

Semnele de Pământ (Taur, Fecioară sau Capricorn) dau destulă vitalitate, însă o teamă secretă față de boală, contrariază funcțiile vitale ale corpului și otrăvesc atât de bine aceste persoane încât devin, mai des decât cele din grupurile celelalte, victimele bolilor cronice. Gâtul, stomacul, intestinele sunt amenințate mai ales. Reumatismele și guta sunt frecvente. Mai multe planete în semnele de pământ favorizează achiziționarea de bogății materiale.

Soarele, Luna și Ascendentul

Am stabilit în primul paragraf al acestui capitol că există Trei Mari Factori însărcinați să ne transmită Mesajul Mistic al astrelor în general, cum sunt : casele, semnele și planetele. Există de asemenea, trei factori care joacă un rol important în tema astrologică individuală : Soarele, Luna și Ascendentul, pe care putem să-i considerăm ca reprezentând spiritul, sufletul și corpul. În realitate, Soarele, Luna și Ascendentul nu sunt trei principii separate în tema astrologică, ci reprezintă două părți compuse care, reunite, constituie ființa umană.

Ascendentul și Casa Întâi formează împreună o alee influențată de fecunditatea Lunii, care se cristalizează acolo și formează matricea eterică destinată în a mula particulele fizice ale corpului matern într-un nou vehicul. De aici vine acea maximă astrologică, cum că semnul ascendent la naștere este locul pe care-l ocupa Luna în timpul concepției. Acest vehicul, corpul fizic, este partea ființei umane care se naște, apoi moare după o perioadă relativ efemeră.

Celălalt, partea nemuritoare a compusului uman, cuprinde Ego-ul și vehiculele sale mai subtile. Ea este reprezentată în tema astrologică de Soare și Lună. Influența specifică a acestor planete va fi descrisă puțin mai departe.

Semnul Ascendentului

Cum ne învață "Astrologia Ș;tiințifică Simplificată", unghiul razei planetare determină în ce departament al vieții (acesta) va fi cel mai activ. Observația a demonstrat că semnul urcător sau ascendent la orizontul oriental, la nașterea unui copil, este factorul principal care determină baza constituției și forma corpului fizic. Examenele ulterioare au demonstrat justețea faptului că în momentul concepției, atunci când atomul-germene a fost implantat în ovul, Luna - care este agentul cosmic al fecundării - își proiecta razele sale fertilizante pe semnul sau gradul care, mai târziu, trebuia să se ridice în momentul nașterii (sau pe semnul său opus). De aceea, acest semn ascendent și acest grad continuă să fie poarta (ușa) de intrare a forțelor vitale, cele care construiesc corpul fetusului, până la ruptura de cordonul ombilical. Natura semnului ascendent este deci, marcată într-un mod indestructibil pe noul vehicul și conservată toată viața.

Relativ la aceasta, e bine să remarcăm concepția care nu coincide neapărat cu unirea fizică a părinților. Se întâmplă uneori să trecă două săptămâni - sau chiar mai mult - înainte ca ora propice așteptată de Îngeri Dreptății sau de agenții lor "să bată la ușă". În acel moment condițiile cosmice sunt de așa natură încât vor forma un corp capabil de a ușura expresia Ego-ului în căutare de o re-naștere și-l vor ajuta să îndeplinească destinul pe care singur și l-a conceput. De asemenea, studenții trebuie să-și amintească că momentul nașterii fizice nu este cel al nașterii din punct de vedere astrologic. Prima inspirație completă - de obicei însoțită de un strigăt - este momentul în care Ego-ul, nou-născutul, primește botezul stelar. Acesta îl face sensibil pentru totdeauna influenței configurației particulare a astrelor, ce se aflau acolo în acel moment. De aceea astrele afectează în mod diferit fiecare individ și chiar temele astrologice ale doi gemeni sunt diferite. Din această explicație reiese clar că nu suntem supuși unei anumite sorți pentru că ne-am născut într-un anumit moment, ci că ne-am născut în acel moment pentru că avem de îndurat un anume destin conceput de noi-înșine. Acesată distincție este de cea mai mare importanță pentru că substituie legea divină unui capriciu divin, elimină elementul de "șansă" și inspiră omului controlul "sorții" sale printr-o muncă în acord cu Legea.

Dacă ne-am creat tema astrologică actuală prin acțiunile noastre trecute, într-o viață anterioară, e de la sine înțeles că ne pregătim acum re-nașterile viitoare și că le putem face așa cum le dorim. Dacă încercăm acum să ne fortificăm corpul, să ne învingem defectele, să cultivăm noi virtuți, Soarele vieții noastre viitoare se va ridica sub auspicii mai favorabile, decât cele sub care trăim acum. În acest fel putem, într-adevăr, să ne guvernăm stelele și să ne stăpânim soarta, destinul.

Atunci când ultimele 3 sau primele 3 ° ale unui semn sunt pe Ascendent în momentul nașterii, se spune că persoana s-a născut "pe muchie" între două semne ; atunci caracterele fiecărui dintre aceste semne se amestecă în corpul său. De exemplu, o persoană născută atunci când unul dintre ultimele 3 ° ale Berbecului sau dintre primele 3 ° ale Taurului erau la Ascendent nu ar avea nici tipul pur al Berecului, nici cel al Taurului, ci ar prezenta un amestec al calităților acestor două semne.

Natura semnului ascendent este și ea modificată de prezența planetelor care se găsesc acolo. Soarele și Marte bine aspectate măresc vitalitatea subiectului ; sau dacă dimpotrivă sunt în cădere, predispun la febră și la boli inflamatorii. În revanșă, favorizează o recuperare rapidă a sănătății și fac subiectul alert și energic. Jupiter în aspect bun la Ascendent mărește vitalitatea, dar duce la îngrășare ; în cădere, face circulația mai degrabă lentă și duce la afecțiuni sanguine. Remarcile precedente despre Jupiter se aplică și lui Venus, dar la un grad mai mic. Saturn la Ascendent scade vitalitatea și favorizează, la sfârșitul vieții, o proastă sănătate cronică ; dar, în același timp, dă o legătură de viață atât de tenace, încât chiar dacă persoana se roagă să fie eliberată din existență, nu poate să moară. Mercur, Luna, Uranus și Neptun fac corpul mai senzitiv, mai nervos decât în mod curent, propice mai ales pionierilor în muzică, literatură, gândire avansată, știință și artă, având legătură cu electricitatea.

Planetele situate în Casa a 12-a sunt considerate ascendente, dacă se află în cele 6 ° ce preced Ascendentul ; la fel și pentru planetele ce se găsesc în prima Casă, oricât de îndepărtate ar fi de gradul Ascendentului. Dar dacă un semn este interceptat în prima Casă, planetele care sunt situate acolo nu vor mai avea o influență așa de mare asupra vieții subiectului, ca și în cazul în care semnul ar fi plasat chiar pe cuspidă.


Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare