Școala Solomonară - Mesajul Astrelor

Max & Augusta Foss Heindel
"Mesajul astrelor"


PRIMA PARTE
ASTROLOGIA NATALĂ

Capitolul V – Influențele celor 12 semne pe Ascendent

Berbecul

Primul semn reprezentat mitologic de către Berbec îi simbolizează cu multă exactitate pe cei care s-au născut sub influența sa. Iată descrierea : nas ascuțit, proeminent amintind de profilul oii ; frunte largă, bărbie ascuțită, față în formă trianghiulară, păr șaten deschis cu reflexe roșii ; corp zvelt și bine proporționat. Dacă la Ascendent se află prima parte a semnului, talia este mai mică, tenul mai deschis, decât la cei născuți în ultimele grade.

Totuși, această aparență va fi modificată de către planetele situate în semnul Ascendent ; studentul va trebui deci, să se servească de cunoașterea sa despre caracteristicile planetelor împreună cu cele ale semnului. De exemplu, Soarele și Marte dau un ten mai înfloritor ; Luna și Saturn îl fac mai puțin colorat și mai brun. Jupiter și Venus fac ținuta mai maiestuoasă ; Saturn scade înălțimea, Uranus și Mercur o măresc. Această remarcă se aplică la toate semnele, dar mai ales la o planetă care se ridică în semnul pe care îl guvernează. Marte în Berbec pe Ascendent, dă un păr de un roșu aprins și o față acoperită de pistrui. Soarele în Leu la Ascendent, dă un ten înfloritor și păr de un blond deschis ; dar dacă acolo se află Saturn, înălțimea va fi mai mică și părul mai închis.

Oamenii născuți sub semnul Berbecului sunt curajoși, plini de încredere în ei înșiși, impulsivi ; le place să conducă și le repugnă să fie pe locul doi ; sunt întotdeauna gata să ia inițiativa oricărei mișcări ce găsește un ecou în ei ; adesea însă, le lipsește perseverența pentru a-și duce la capăt proiectele atunci când întâlnesc obstacole serioase.

Soarele și Marte - guvernatorul Berbecului - atunci când sunt în acest semn, la Ascendent, intensifică ceea ce am spus. Deoarece o explicație mai detaliată va fi dată asupra "Naturii intrinseci a Planetelor" (capitolul VI), îl trimitem pe student acolo. Vom menționa totuși particularitatea următoare : persoanele născute cu Berbecul la Ascendent rezistă la temperaturi la care alții ar sucomba. Am cunoscut unii a căror păr a căzut, a căror temperatură a depășit cu 4 ° C maximul normal, și asta timp de mai multe ore, fără să apară un deznodământ fatal.

Taurul

Corpurile concepute sub acest semn sunt în general îndesate. Gâtul este puternic, lobul urechii foarte mare, falca grea, fața plină, nasul scurt și cărnos. Ochii maro închis, părul ondulat îi fac adesea foarte frumoși. Ochiul nativului Taur nu va lansa niciodată, ca și cei ai nativului din Berbec, fulgere de foc capabile să-și extermine dușmanii ; este mai blând, dar când este provocat, Taurul se încăpățînează într-o rezistență pasivă și triumfă în luptă. Atunci se remarcă diferența care există între Berbecul impulsiv și Taurul încăpățânat. Falanga degetului mare este largă și dură, pulpele dezvoltate, piciorul durduliu (grăsuț). În timp ce merge, de obicei pune călcâiul prima dată în pământ - apăsat - iar apoi restul tălpii.

Taurii sunt foarte "constanți" și conștiincioși în tot ceea ce fac : în dragoste, ca și în ură, la muncă, cât și la joc, persistă într-o direcție dată și nici un raționament, nici un argument nu-i va face să devieze. Sunt locvace și contestatari în apărarea opiniilor și acțiunilor lor ; sunt conservatori și asimilează lent, și cu dificultate ideile noi, dar o dată ce le-au înțeles și adoptat, își amintesc pentru totdeauna ceea ce au învățat și își apără opiniile până în pânzele albe.

Soarele în Taur dă un fizic de o fermitate rară și accentuează mândria Taurului în forța sa. Luna, planeta fecundității, este exaltată în acest semn excesiv de fecund. În consecință, persoanele cu Luna în Taur sunt extrem de prolifice, mai ales dacă această configurație este în Casa a 5-a, deoarece ea desemnează copiii.

Venus, guvernatorul Taurului, găsindu-se în acest semn dă formelor atât frumusețe, cât și forță ; dă și aptitudini artistice și inspirație muzicală.

Gemenii

Atunci când Gemenii sunt la Ascendent, corpul conceput sub influența lor este de talie zveltă și înaltă ; brațele și picioarele mai ales sunt lungi, degetele fuselate, părul închis, ochii căprui.

Nativii din Gemeni sunt plini de viață, activi, alerți în toate mișcările lor. Un caracter în mișcare este anunțat de expresia privirii lor care se diferențiază, sub acest raport, de tendințele mai fixe ale ochilor celor născuți sub cele două semne precedente, fără a pretinde că, cei ai Berbecului exprimă întotdeauna mânia și cei ai Taurului încăpățânarea. Cu toate acestea, constatăm această tendință înnăscută ce se remarcă mai ales atunci când nativii acestor semne nu sunt preocupați de altceva. În sfârșit, putem spune că persoanele născute sub semnul Gemenilor au o expresie mai vie, mai schimbătoare, ce nu se găsește în nici un alt semn.

Sunt mai ales spirite inchizitoare, care vor să știe întotdeauna motivul lucrurilor ; dar, lipsindu-le adesea perseverența pentru a-și continua întreprinderile, ajung astfel la dezamăgire. Au tact și evită, chiar și când sunt provocați, să ofenseze pe cineva ; de aceea sunt de obicei iubiți de toți, deși afecțiunea lor personală nu este prea profundă. Două categorii distincte de oameni se nasc sub acest semn : una, prea pasionată de lectură, ar trebui să-și cultive singură gândirea, în loc să-și însușească ideile altora sau să imite felul lor de a fi, alta este armonioasă, științifică, rezervată și un model pentru toți.

Soarele răsărind în Gemeni exaltă toate însușirile cele mai nobile ale semnului ; face natura mai stabilă și mai satisfăcută , dă mai multă perseverență, face corpul mai sănătos și activ.

Mercur - guvernatorul Gemenilor - în înălțare ascute inteligența, dă abilitatea scriitorului sau a oratorului, dar face subiectul care se naște sub acest aspect de un caracter extrem de iritabil, instabil, plăcându-i să schimbe locul sau munca. Persoanele născute sub semnul Gemenilor sunt excelenți comiși-voiajori.

Racul

Principalele particularități ale racului sunt un corp gros și scurt, membre subțiri și clești puternice. Ori, persoanele născute sub acest semn prezintă următoarele trăsături caracteristice : partea superioară a corpului, foarte dezvoltată, crește cu vârsta prin proeminența abdomenului, datorită excesului de mâncare. Maxilarul inferior este puternic agățat de craniu, fața este mai largă la nivelul urechilor, gura este mare, construcția întreagă amintește de cleștele racului. Fața este plină, părul brunet, ochii albaștri, tenul pal și bolnăvicios, iar persoanele născute sub semnul Racului au mai puțină vitalitate, decât oricare altele. Picioarele sunt subțiri, în proporție cu lățimea bustului, în așa fel încât structura corpului pare "prea grea" și dă subiectului un mers "legănat".

Nativilor din Rac le place casa lor și confortul ei ; sunt liniștiți, rezervați, se adaptează cu ușurință la toate situațiile și sunt sociabili. Mânia lor durează puțin și nu poartă ranchiună. Deși le lipsește curajul fizic, nu sunt lași și au întotdeauna curajul să-și susțină convingerile. Le exprimă și le apără la nevoie.

Soarele răsărind în Rac, dă naștere și accentuează toate calitățile enumerate, dând în plus mândrie și ambiție ; mărește și vitalitatea și este, în consecință, un dar foarte apreciat pentru că, în general, persoanele având Racul la Ascendent au puțină forță vitală.

Racul și guvernatorul său, Luna, guvernează stomacul și, ca urmare, alimentația.

Leul și guvernatorul său, Soarele, răspund de inimă și de circulație. Dacă aceste semne și aceste planete sunt bine plasate în tema astrologică, contracarează majoritatea celorlalte afecțiuni și o viață lungă este asigurată ; dar dacă sunt în cădere, anunță numeroase boli, doar dacă îngrijiri inteligente nu modifică prevestirile rele.

Luna, guvernatorul Racului, răsărind în acest semn, dă multă instabilitate caracterului. Jupiter, exaltat în acest semn, anunță bogăție și glorie.

Leul

Leul, regele animalelor, este - chiar și în captivitate - încarnarea demnității și a mândriei. Și Leul tipic al zodiacului exprimă mândria și demnitatea în toate mișcările sale, ce nu pot scăpa atenției unui bun observator. Pieptul larg, umerii masivi, brațele puternice, capul puternic contrastând vizibil cu restul corpului mai zvelt, deși musculos. La fel cum Berbecul dă o față de oaie, Leul tipic prezintă anumite trăsături feline. Tenul este colorat, ochii mari, albaștri sau gri, exprimă veselia, mulțumirea, bucuria. Construcția întreagă este puternică, bine formată. Acest semn dă o mare putere de recuperare și putere de îndurare.

Este într-adevăr surprinzător să constați cum simbolismul semnelor reiese la persoanele care le au la Ascendent. Cele care sunt născute sub cel al Leului sunt agresive ; doresc să fie remarcate în toate și să atragă atenția peste tot pe unde trec. Le place să conducă și le repugnă să secondeze.

Leul guvernează inima. Se știe că persoanele având acest semn la Ascendent - nu la Descendent - au o inimă mai mare, decât portofelul lor. Dau fără a ține socoteală de timpul lor, de banii lor sau de cunoașterea lor, fără a se gândi niciodată la ele însele. Dacă Soarele răsare în Leu, această generozitate devine aproape prodigalitate ; dar dacă Saturn se găsește acolo, în cădere, contracarează această tendință în așa fel încât aceste persoane își restrâng darurile, deținând astfel controlul sau își cheltuiesc disponibilitățile pentru sine.

Nativii din Leu - fiul astrului zilei - sunt onești și fideli ; le place lumina și adevărul ; sunt deasupra oricărui subterfugiu și ochesc drept la țintă. Voința lor este puternică și fermă, iar modalitățile de a se îmbogăți onorabile. Sunt buni oratori și își captivează auditoriul printr-un magnetism personal. Sunt foarte atrăgători pentru sexul opus ; natura lor inferioară trebuie puternic ținută în frâu, altfel pot urma necazuri serioase și probleme amoroase profunde. Francezul, ca și generație, este guvernat de Leu și prezintă un exemplu foarte bun de acest tip.

Soarele răsărind în Leu și dacă nu este în cădere, dă corpului o forță și o vitalitate prodigioasă, o mare putere de recuperare. Acest corp este superior în rezistența sa celui conceput cu Soarele în Taur. Dar dacă Marte este în cădere vor rezulta palpitații cardiace ; dacă Saturn este în cădere va duce la o predispoziție la vomă, doar dacă îngrijirile date în copilărie nu corectează această tendință.

Fecioara

Persoanele care au Fecioara la Ascendent au o înălțime deasupra mediei ; la ele, partea superioară a capului este mult mai dezvoltată, decât partea inferioară ; bărbia este puțin dezvoltată - denotând o lipsă de voință, dar fruntea este largă - indicând o mare inteligență. Fața este fină, tenul pal, părul brunet, ochii căprui sau gri ; picioarele sunt mici, cu degetele îndreptate spre interior, ceea ce face ca aceste persoane să aibă un mers dificil.

Nativii din Fecioară sunt foarte activi și foarte alerți în tinerețe ; învață cu ușurință și par să-și însușească cunoștințele fără eforturi. Își dezvoltă ușor capacitățile lingvistice și oratorice ; vor fi scriitori prolifici, dar adesea cinici, reci și ranchiunoși atunci când au fost răniți de critică.

Sunt la extreme în ceea ce privește alimentația, iar igiena este mania lor. Adesea se cred atinși de toate bolile imaginabile, deoarece Fecioara este al 6-lea semn și are o anumită afinitate cu Casa a 6-a, cea a sănătății și a bolii.

Mercur care guvernează Fecioara este exaltat aici și accentuează calitățile pe care am putea altfel să le așteptăm de la Soare.

Persoanele născute sub acest semn sunt suple în tinerețe dar, când Soarele Vieții trece meridianul și începe să-și răspândească umbrele spre Est, se remarcă la ele o tendință spre îngrășare, mai ales în partea corpului guvernată de Fecioară, adică abdomenul. Neglijează să facă exerciții ; intestinul devine leneș ; otrăvurile organismului nu mai sunt eliminate ; viața este privată de toate bucuriile sale și persoanele devin atunci indiferente la toate.

Acesta este cel mai mare pericol la care sunt supuși nativii din Fecioară. O dată prinși în rutina bolii, se "bucură" de sănătatea lor proastă ; se complac în a enumera simptomele primului venit și se supără când se obiectează că boala lor nu e atât de gravă, încât să nu poată să se însănătoșească. Prezența lui Saturn, în Fecioară sau în Casa a 6-a, accentuează la cel mai înalt grad această tendință și acesta este semnul aproape infailibil că persoana va suferi de o boală cronică. Natura acestei boli va fi dată de aspectarea și căderile planetelor.

Pentru a trata cu succes persoanele născute sub semnul Fecioarei, atunci când au devenit supuse bolii și pentru a reuși a le însănătoși, este necesar să te arăți ferm cu ele, aproape până la cruzime și, deși poate să pară crud, constrângându-le la regimul necesar care trebuie să le detașeze de ele însele. Aceasta este de fapt, cel mai mare semn de bunătate, ce poate să li se arate ; căci, o dată ce sunt sub puterea bolii, refuză absolut să încerce să i se sustragă ; au recurs la vicleniile cele mai infantile pentru a trezi simpatia, mai ales a străinilor ; țin supărarea pe toți cei care încearcă să le demonstreze că nu sunt niște nefericiți incurabili și se înfierbântă la cea mai mică aluzie optimistă despre cazul lor. Totuși, atunci când nu mai întâlnesc urechi atente la doleanțele lor, când se pot convinge persoanele din jurul lor să nu le mai acorde atenție, au șanse să își revină. Au nevoie de un șoc pentru a le face să iasă din starea lor ; fără aceasta nu există speranță de însănătoșire pentru ele.

Nativii din Fecioară sunt niște infirmieri minunați dacă pot să nu fie afectați de condiția celor pe care îi îngrijesc. Nu pot suporta nici vederea sângelui, nici contactul cu lucrurile private ale vieții. Relele celorlalți îi emoționează mai mult, decât ale lor, iar termenul "inimă de găină" li se potrivește foarte bine.

Balanța

Se poate spune că eleganța exprimă într-un cuvânt particularitățile fizice ale persoanelor născute sub acest semn. Corpul este zvelt și grațios în timpul tinereții ; se îngreunează cu vârsta, dar conservă alura nobilă și fermecătoare. Tenul este luminos, pielea netedă ; ochii albaștri și blânzi au o expresie binevoitoare ; gura are, în general, un desen pur ; mai ales dinții sunt frumoși și bine aranjați.

Persoanele născute sub semnul Balanței îi poartă perechii sale o afecțiune puternică, atât de puternică, încât eclipsează orice altă părere.

Nativii din Leu își iubesc familia, dar inima este deschisă și lumii exterioare ; nu se poate spune același lucru și despre cei din Balanță. Aceștia din urmă sunt gata de toate sacrificiile pentru a asigura confortul alor săi, dar sunt gata de asemenea, să sacrifice pe oricine în favoarea lor. În majoritatea celorlalte trăsături de caracter, nativii din Balanță exprimă net simbolismul semnului lor : balanța și semnul caracteristic al naturii lor este "mobilitatea". Au o stare schimbătoare pentru că Saturn este exaltat în acest semn și apasă cu toată greutatea pe mentalul lor. Schimbările sunt subite și extreme : pot să se atașeze de o prostie, ca și cum viața ar depinde de asta apoi, fără motiv, fără un cuvânt de avertisment, să o abandoneze pentru a susține opusul. Nu există jumătăți de măsură în oscilațiile Balanței. Fiind de natură schimbători, acești oameni se adaptează minunat la toate circumstanțele și nu pun eșecul prea mult la suflet, ci își revin repede și se pun energic să repare relele nenorocului.

Se poate spune de Berbec și de Balanță că sunt câmpul de luptă al Soarelui și al lui Saturn; al Vieții și al Morții; al Bucuriei și al Durerii. Soarele este exaltat în Berbec și triumfă asupra lui Saturn; de aici rezultă curajul nativilor din Berbec. În Balanță, talerele se apleacă de cealaltă parte : aici Saturn iese învingător asupra Soarelui. Acesta dă nativilor o alură mai calmă, o politețe binevoitoare care contrastează cu bruschețea celor din Berbec. Venus guvernează Balanța : ea nu este singura responsabilă de această influență, căci nativii din Taur - guvernat și el de Venus - sunt adesea foarte bruști. Venus ascendentă în Balanță dă gusturi artistice, în timp ce Saturn înclină mentalul în direcția științelor.

Persoanele născute sub semnul Balanței au în general mâinile și picioarele bine formate, lucru de care sunt foarte mândri.

Scorpionul

Nasul este trăsătura cea mai evidentă a feței la nativii din acest semn ; în general e mare, greu și coroiat, asemănându-se ciocului vulturului. Sprâncenele sunt stufoase, ochii ascuțiți și pătrunzători ; maxilarul este greu ; strălucirea ochiului și fermitatea bărbiei - indice de multă hotărâre - sunt caracteristici dintre cele mai evidente la Scorpion. Fața este angulară, tenul brun, părul închis, cu o tentă specială de roșcat, ce se remarcă atunci când Soarele îl luminează. Dinții sunt puternici și predispuși la o carie prematură. Corpul este scurt și îndesat, gâtul scurt și gros seamănă cu cel al semnului opus, Taurul.

Nativii din Scorpion își apără întotdeauna drepturile, fără a se supune vreodată la ceea ce li se impune în timp ce calcă în picioare fără scupule drepturile altuia. Se frământă fără încetare de lucruri ce ar putea să se întâmple, lucruri care, de cele mai multe ori, nu se întâmplă niciodată.

În felul acesta fac ca viața să fie o povară pentru cei care îi înconjoară. Au întotdeauna pe vârful limbii un sarcasm care înțeapă ca și acul scorpionului. Totuși, dragostea lor este puternică, iar aspirațiile lor sunt înalte.

Astfel, la nativii din acest semn, două naturi sunt într-o luptă constantă ; au deci, nevoie de multă simpatie (înțelegere) din partea prietenilor lor. În caz de pericol, nu dau înapoi niciodată și îndeplinesc acte de eroism cu un dispreț față de moarte, vecin cu temeritatea. Mentalitatea lor este vie, rece, rezervată : de aceea bărbații din Scorpion dau armatei ofițeri buni. Sunt și niște chirurgi excelenți. Femeile din acest semn sunt foarte fecunde.

Soarele plasat în Scorpion accentuează trăsăturile bune ; dă, în plus, tendințe spre misticism, în timp ce Marte - care este guvernatorul semnului - pune în evidență latura frivolă și îi face zeflemitori și sceptici.

Săgetătorul

Persoanele care au Săgetătorul la Ascendent sunt și mai înalte, decât cele născute sub semul opus, Gemenii. Bărbații, mai ales, au picioare și mâini mari. Înălțimea și greutatea sistemului osos sunt adesea prea grele pentru ligamentele coloanei vertebrale ; de aceea, aceste persoane se curbează ușor cu anii. Fața este lungă, bine formată, nasul bine proporționat, ochii maro și binevoitori ; părul șaten închis. Corpul este foarte activ, dar necesită multă odihnă, pentru că puterea sa recuperatorie este sub medie.

Simbolul acestui semn cuprinde două clase foarte diferite. Una desemnată de partea animală a "Centaurului" se lasă dusă în a-și face "viața plăcută". Sunt oamenii de sport, idealiștii, îndrăgostiții de viața rătăcitoare, de jocurile de noroc, gata să riște totul pe o carte, pe viteza unui cal sau pe o minge. Nativii din Berbec sau din Scorpion se pot deda pugilatului, cei din Taur au ridicat lupta la înălțimea unei profesii, pe când sporturile Săgetătorului nu au în ele nici un element de cruzime. Când semnul Săgetătorului este în cădere, nativii pot deveni criminali ; fără îndoială, crimele lor nu sunt niciodată violente : în general rezultă din pierderea cumpătului și a firii.

Cealaltă clasă - extrema opusă - este simbolizată de partea umană a semnului. Omul se ridică aici deasupra naturii animale, întinzându-și arcul aspirației și ochind spațiul nelimitat, ceea ce exprimă dorințele arzătoare ale acestei nemuritoare scântei de divinitate născândă pe care o numim suflet. Această clasă este supusă legii și celei mai înalte morale : din ea provin stâlpii Bisericii și oamenii de Stat iubiți și renumiți pentru integritatea, bunătatea și dreptatea lor.

Soarele urcând în acest semn, va aduce în mod sigur înaintarea, chiar și celor care s-au născut în situații obscure. Soarele va accentua tot binele care se poate găsi în acest semn. Jupiter, guvernatorul său, va acționa la fel.

Săgetătorul guvernează coapsele și, desigur, dacă niște configurații în acest semn indică accidente, această parte a corpului va fi afectată. Se știe că nativii din Săgetător sunt predispuși la a-și rupe oasele în circumstanțe în care persoanele născute sub alte semne ies cel mai adesea nevătămate.

În gradul al 8-lea al Săgetătorului se găsește steaua fixă Antares, care are un efect foarte prost asupra vederii. Alte 2 stele nebuloase ale zodiacului au o influență asemănătoare ; una este Ascelli, în al 6-lea grad al Leului ; cealaltă, Pleiadele, în al 9-lea grad al Taurului. Soarele sau Luna aflate într-unul din aceste trei locuri și în configurație adversă cu un malefic Saturn, Marte, Uranus sau Neptun, cauzează tulburări de vedere în acord cu natura proastei aspectări. Invers, dacă Saturn, Marte, Uranus sau Neptun sunt într-unul din aceste trei puncte indicate, în configurație adversă cu Soarele sau Luna, se vor simți tulburări asemănătoare. În cazul în care una dintre planetele malefice va fi retrogradă, aspectul va fi mult mai rău. Într-adevăr, atunci când planeta încetând de a mai fi retrogradă își reia ascensiunea directă în zodiac, ea trece din nou peste punctele critice ale nebuloasei, cauzând astfel un nou necaz.

Acest aspect poate avea, fără îndoială, o compensație fericită căci se întâmplă uneori ca o configurație nefastă cu unul ditre cele trei puncte indicate (Antares este cel mai rău dintre toate) să priveze subiectul de vederea fizică dar se întâmplă ca o configurație benefică să trezească în el a doua vedere care să atenueze această pierdere într-o măsură pe care o pot aprecia doar cei care se bucură de acest privilegiu.

Săgetătorul trebuie să învețe să-și realizeze idealul în el însuși, în loc de a-l căuta în afară. Suntem la această școală a experienței cu scopul de a depăși dificultățile și nu alergând de colo-colo ne vom însuși această experiență. Stând în același loc, făcând cum putem mai bine pentru a ne atinge idealul, vom vedea realizându-se acest ideal.

Capricornul

Capricornul la Ascendent dă un corp scurt și zvelt, un piept îngust, un gât subțire, păr închis, mătăsos și fin, o față palidă, ochi mici și slabi, o bărbie țuguiată, ca un galoș ; și nasul este țuguiat aplecându-se spre bărbie ; o dificultate în vorbire, membrele inferioare destul de rău formate, un mers nesigur.

Vitalitatea este foarte slabă ; copiii din acest semn sunt greu de crescut ; dar o dată copilăria trecută, arată o suportabilitate extraordinară și ating adesea o vârstă foarte avansată. Par atunci a se fi mumificat, uscat într-o masă de piele ridată și de oase neperisabile : aceasta provine de la razele lui Saturn, care guvernează Capricornul. E de remarcat că toți acei care au această planetă proeminentă în tema lor astrologică, au riduri cu mult înainte de vârstă, pe când ar conserva corpulența pe care ar putea să le-o dea alte configurații.

Ambiția și neîncrederea sunt semnele caracteristice ale nativilor din Capricorn. O dorință nestăpânită de a-și pune în valoare pretențiile superioare și evoluția, o frică neîncetată de a se vedea înlocuiți sau îndepărtați de locul invidiat le este proprie.

De aici le vin multe griji inutile din care va rezulta o melancolie obișnuită, dacă Saturn este în cădere, trebuie deci, să caute distracții în afară, să citească cărți amuzante, să încerce să-și dezvolte încă din copilărie simțul umorului, deoarece Capricornul este unul dintre semnele cele mai triste și are nevoie de toate încurajările posibile.

Nativii din Capricorn reușesc în munca poliției secrete, unde e nevoie de metode ascunse pentru a pune mâna pe cineva și unde persistența e necesară pentru elucidarea unui mister - căci nu renunță niciodată. Capricornul, când este în cădere, dă ranchiună ; dacă această cădere vine de la Marte, subiectul va fi în stare chiar de vărsare de sânge, pentru a-și satisface răzbunarea. Soarele urcând, face să renască Dreptatea, Puritatea, Onoarea acestui semn. Dă naștere la șefii industriei, care duc la succes marile întreprinderi ale lumii.

Vărsătorul

Frumoasa prestanță și orgoliul celor care s-au născut sub semnul Leului, nu le lipsește celor care s-au născut sub semnul Vărsătorului ; în timp ce la Leu aceste atribute sunt de natură inferioară, mai degrabă bestială, inerentă semnului, la Vărsător sunt într-adevăr demne de om. Balanța dă un corp frumos, oarecum efeminat, în timp ce Vărsătorul are o frumusețe cu adevărat masculină sau feminină ; ochiul este îndrăzneț, dar binevoitor, cu gene lungi, caracteristica acestui semn. Fruntea este pătrată : se poate citi pe ea ponderația și inteligența ; capul, cu craniul puternic, denotă latura spirituală a naturii subiectului, iar bărbia este suficient de dezvoltată pentru a indica hotărârea ; sub acest aspect, nativul din Vărsător este modelul cel mai înalt al omenirii ; dar el este foarte rar, deoarece variantele, întâlnite în fiecare semn prin interpunerea uneia sau mai multor planete, sunt atât de diferite, încât tipul pur este de nerecunoscut în majoritatea cazurilor.

Nativii din Vărsător sunt prietenii cei mai loiali care există și în felul acesta își atrag mulți prieteni, îi păstrează toată viața și obțin din aceasta distracție și profit. Ca și Capricornul, acest semn este guvernat de Saturn, ce le dă aceeași natură retrasă, aceeași tendință spre melancolie, cu perseverența de a urma o cale dată : ceea ce face ca succesele financiare - încoronarea eforturilor lor lungi și răbdătoare - să fie apanajul acestor persoane. Nativii din Vărsător sunt foarte prudenți și răbdători. Acționează fără grabă și, în consecință, rar își regretă acțiunile, doar în cazul în care înfrângându-și rațiunea, au făcut să vibreze coarda simpatiilor lor, iar, în aceste condiții, putem să-i înșelăm cu ușurință. Natura lor amoroasă este puternică, totuși, nu sunt atât de demonstrativi, ca și nativii din Leu. Să remarcăm că întotdeauna calitățile unui semn sunt reflectate în semnul opus. Astfel, Vărsătorul reflectă dragostea Leului ; Taurul este oglinda pasiunii Scorpionului ; corpul Gemenilor este o reflectare a puternicei osaturi a Săgetătorilor, etc.

Soarele și Saturn pun în evidență trăsăturile caracteristice fericite ale Vărsătorului ; de aceea, semnul pe care-l guvernează Saturn și Balanța în care Saturn este exaltat sunt cele două semne care resimt influența sa cea mai binefăcătoare. Soarele în Vărsător adaugă multă speranță și viață naturii subiectului și contrabalansează, deci, înclinația spre melancolie menționată mai sus.

Peștii

Tipul pur al nativului din Pești are corpul mic, cărnos și flasc ; mersul său nesigur se aseamănă destul cu cel al nativilor din Rac, dar diferă de aceștia printr-o corpolență mai accentuată. Picioarele sunt adesea întoarse spre interior, dar mai mari ca cele ale nativilor din Fecioară. Corpul este slab și îi lipsesc forțele recuperatorii. Tenul nu este nici brun, nici palid; ochii albaștri, umezi, fără expresie; nasul gros și plat.

Există o puternică tendință spre mediumnitate la persoanele născute sub semnul Peștilor, iar pentru ele acesta este cel mai mare pericol din lume. Nimeni nu ar trebui - cu scopul de a se dezvolta - să rămână pasiv și să ajungă instrumentul entităților joase ; dar nativii din Pești sunt "pierduți", dacă sunt prada spiritelor-control. Nu pot să-și recapete libertatea nici în această lume, nici în cealaltă, deoarece sunt, în general, inerți și lipsiți de voință. Sunt timizi și chiar și bărbații plâng la cea mai mică provocare. Preferă plăcerile, mai mult decât confortul și nu lucrează decât dacă e absolut necesar, pentru nevoile lor imediate. Le place schimbarea și, adesea, rătăcesc de ici-colo, fără scop. Le place să mănânce bine, să bea bine - mai ales să bea bine și, lipsiți de voință pentru a se limita, devin adesea băutori inveterați.

Soarele ascendent în Pești dă mai multă energie și ambiție ; Jupiter, guvernatorul acestui semn, fortifică moralul și, dacă Venus este exaltat, conferă un mare talent muzical dar accentuează tendința spre băutură, care strică viața atâtor muzicieni minunați.

Când se vor găsi în Pești multe planete, nativul va avea o viață penibilă, deoarece va refuza să poarte greul vieții și se va complace în visele sale. Va deveni un retras, se va deda artelor oculte. Nefiind ghidat de rațiune, ci mai degrabă de simpatiile și antipatiile sale, doar dacă nu găsește o ocupație în afara afacerilor obișnuite ale cursului general al vieții, nu va fi niciodată la locul său. Este în mod natural împins să excite animozitatea persoanelor din anturajul său ; nici una nu poate să-l suporte, și aproape toate, pe față sau nu, îl evită.

Fără îndoială, există în nativul din Pești o latură mai înaltă. Cel care are acest semn la Ascendent se află la sfârșitul unui ciclu de progresie și la începutul unuia nou. Rămâne, ca să spunem așa, pe pragul a ceva mai mare, mai înalt, de aceea e rar capabil să trăiască posibilitățile acestui semn care cere abnegație, sacrificiu de sine, supunerea absolută, în felul lui Hristos, tendința sa va fi de a se lăsa dus în derivă pe oceanul vieții, visând la o măreție viitoare. Această tendință trebuie să fie contracarată prin toate eforturile posibile de voință, căci altfel viața va fi un insucces și mai târziu, biciul sever al necesității îi va fi aplicat pentru a-l stimula (împinge) la acțiune.



Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare