Școala Solomonară - Mesajul Astrelor

Max & Augusta Foss Heindel
"Mesajul astrelor"


PRIMA PARTE
ASTROLOGIA NATALĂ

Capitolul VIII – Soarele, dispensatorul vieții

Soarele, fiind centrul sistemului nostru solar, e recunoscut de toți ca dătătorul, distribuitorul de viață, chiar și de cei ce nu cred deloc în hiperfizică. Fiecare poate să constate prin propria-i obsevație că raza orizontală a Soarelui de dimineață ne afectează într-un mod diferit, decât raza perpendiculară de la amiază; că, în timpul verii, razele aduc o forță de viață care, nu numai că înverzește câmpurile, ci afectează și temperamentul uman, insuflându-i o energie vitală, un curaj, un optimism, necunoscute în sumbrele și tristele zile de iarnă. Melancolia acestui anotimp se remarcă permanent în temperamentul popoarelor din nordul extrem, unde absența luminii solare face din viață o luptă ce macină bucuria de a trăi, în timp ce în țările în care există o abundență de lumină solară, sunt diminuate și grijile existenței, iar temperamentul este optimist și vesel.

În tema astrologică, unghiul fiecărei raze planetare la naștere determină departamentul vieții pe care această rază îl va afecta. Dacă un copil s-a născut la amiază, oră la care Soarele este la zenit (M.C.), astrul zilei va apărea în Casa a X-a a temei și va indica o profesie superioară. Dacă s-a născut la miezul-nopții, când Soarele este chiar sub locul nașterii, își va proiecta influența prin Casa a IV-a și va lumina bătrânețea copilului născut în acel moment.

Există trei unghiuri nefericite pentru Soare : copiii născuți puțin după apusul Soarelui au acest astru în Casa a VI-a ceea ce indică boală ; iar cum Soarele este marele dispensator de viață, această poziție îi micșorează vitalitatea și puterea de regenerare. O naștere care are loc spre mijlocul după-mesei, plasează Soarele în Casa a VIII-a, prin care acționează forțele morții ; ori logic, Seniorul Vieții nu este la locul său în Casa Morții. Casa a II-a arată avantajele materiale pe care putem să le obținem prin propriile noastre eforturi ; or, cum Casa a VIII-a este opusa celei de a II-a, arată sursa veniturilor, care nu depind direct de eforturile noastre personale, cum ar fi moștenirile, pensiile sau privilegiile de natură publică. Am cunoscut persoane al căror Soare era în Casa a VIII-a, care au obținut (și-au însușit) sume enorme, milioane, într-un anumit caz prin speculațiile asupra lucrărilor de interes public. Astfel de persoane sunt adesea amenințate de moarte și scapă doar prin minune ; chiar și cu cele mai bune aspecte ale Soarelui, ele ating rar vârsta adultă.

Când un copil s-a născut puțin după răsăritul Soarelui, acesta este în Casa a XII-a care este calea prin care ne vin suferințele noastre. Am constatat că primii ani din viața sa sunt plini de neplăceri de tot felul.

Ne-am dat seama că atunci când există vreo îndoială asupra locului pe care trebuie să-l ocupe Ascendentul în zodiac, locul care pare să convină cel mai bine pune Soarele în Casa a XII, putem să fixăm exact Ascendentul întrebându-l pe cel interesat dacă i-a fost întunecată copilăria un anumit număr de ani după nașterea sa, din cauza sărăciei părinților săi. În cazul în care toate celelalte evenimente coincid în tema astrologică, aceasta este o bună metodă pentru a determina Ascendentul adevărat, astfel încât numărul de grade de la Ascendent la Soarele din Casa a XII-a indică anii de sărăcie, deoarece Casa a XII-a marchează măsura în acest sens - mai ales dacă Soarele se găsește acolo la naștere.

Când Soarele a trecut, prin progresie, prin Casa a XII-a și ajunge la Ascendent, lucruruile încep să-și schimbe aspectul pentru persoana implicată și, când cu timpul, Soarele va trece în Casa a II-a, va fi începutul unei ere de prosperități materiale. Dar, așa cum s-a stabilit mai sus, Soarele în Casa a XII-a, chiar deasupra Ascendentului lasă să curgă un flux în general într-un mod nefast asupra căminului familial al copilului în timpul primilor săi ani. Dacă zodia Peștilor ocupă această a XII-a Casă, cauza ar putea fi găsită, cel mai adesea, în lenea sau tendința spre băutură a părinților care își neglijează copilul.

Calitățile date de Soarele bine plasat sunt : demnitate, forță de voință, curaj atât fizic, cât și moral, mândrie de ordin elevat, sentiment viu al onoarei și al responsabilității, care face persoana absolut demnă de încredere, de o onestitate dovedită, cu o aversiune față de tot ceea ce este meschin, neloial, clandestin. Este constantă în iubire, fidelă în prietenie și generoasă, chiar și cu dușmanii săi.

Un Soare demn, exaltat sau bine plasat anunță bogății și prieteni puternici și asigură ajutorul material necesar pentru a ajunge la succes.

Când Soarele este în cădere și slab aspectat prin zodie și prin poziție, se manifestă defectele opuse: suficiență, fanfaronadă, iubirea de adulație și dorința de a domina sau de a distruge (dar nu și curajul pentru a înfrunta opoziția); satisfacerea acordată naturii inferioare și pierderea de forță vitală în detrimentul sănătății și vigorii. Când Soarele este slab, nu putem să ne încredem în acea persoană, căci își înțelege promisiunile ca pe un lucru fără importanță, făcut pentru a fi fărâmițat. Aceste trăsături sunt suficiente pentru a explica motivul pentru care astfel de persoane rămân întotdeauna în obscuritate.

În sensul general, Soarele îi indică pe patroni și pe cei care vor avea o autoritate imediată asupra persoanei, cum sunt judecătorii, funcționarii, etc., iar când nevoile vieții o vor aduce în contact cu aceștia, persoana va primi din mâinile lor tratamentul meritat de Soarele său.

Soarele fiind masculin, semnifică soțul în tema astrologică a unei femei (Luna fiind feminină, o indică pe soție în tema astrologică a unui bărbat), de unde rezultă că un Soare bine plasat este unul din indiciile că bărbatul va fi un soț excelent, în timp ce un Soare slab, în cădere sau în aspect prost îi va da o tendință în a-și neglija căminul.

Ca indicator al sănătății, Soarele guvernează în principal, în temele astrologice masculine, Luna în temele astrologice feminine, dar amândoi luminători sunt importanți. Putem totuși spune că sănătatea unui bărbat nu este la fel de resimțită de căderile Lunii ca de un Soare slab ; și vice versa, o femeie suferă mai mult de căderea Lunii, decât de aspectele proaste ale Soarelui său.

~ Soarele în cele 12 Case ~



SOARELE ÎN CASA I-A

Soarele este sursa vitalității. Casa Întâi semnifică starea constituției noastre și căminul copilăriei noastre ; astfel că, Soarele în aspect bun în Casa Întâi adaugă vitalitate zodiei ascendente și mărește puterea de asimilație. Însoțește viața de-a lungul copilăriei, stabilizează firea (natura), făcând persona mai vaselă, doritoare de a reuși în viață, curajoasă în fața obstacolelor. Aspectul vieții este vesel și optimist, ceea ce îi mărește șansele de succes. Oamenii care au Soarele în această poziție, le place să-i conducă pe ceilalți și să-și exerseze autoritatea asupra lor ; sunt foarte doritori de stima anturajului lor ; sunt integri și onești în afaceri.

Când Soarele este stresat în Casa Întâi, diminuează vitalitatea ; indică timiditatea, nehotărârea și o lipsă de curaj și de ambiție. Rezultă că șansele unei vieți prospere sunt slabe, doar dacă mai multe aspecte bune nu modifică această condiție.

SOARELE ÎN CASA A II-a

El pronostichează că nativul va obține favoruri pe lângă persoane capabile să-l ajute să-și mărească prosperitatea și își va asigura cu ajutorul lor o existență confortabilă. În același timp, această poziție dă și o tendință spre risipire după cum zice și preceptul : "ceea ce se câștigă fără trudă, se cheltuie fără grijă". Doar dacă acest instinct nu se îndreaptă, va aduce dificultăți financiare, căci nu atât ceea ce câștigăm contează, ci ceea ce cheltuim. Vom fi săraci, dacă avem un venit de 2 milioane și cheltuim tot două.

SOARELE ÎN CASA A III-A

Favorizează călătoriile și-l face pe individ strălucitor și observator, curios să știe "de ce-ul și cum-ul" lucrurilor ; această poziție dă o turnură științifică spiritului, este favorabilă scriitorilor, prevestește atenția și favoarea publicului.

SOARELE ÎN CASA A IV-A

Această poziție este, într-un anumit sens, dintre cele mai nenorocite, deoarece privează individul de ajutorul influenței solare în cea mai mare parte a vieții sale, care devine, din această cauză, o luptă constantă și grea. Totuși, cum Casa a IV-a guvernează sfârșitul vieții, e consolant să știi că ultimii ani ai subiectului vor fi iluminați de Soarele succesului. Această certitudine va face sarcina mai ușor de purtat.

SOARELE ÎN CASA A V-A

Casa a V-a guvernează iubirile, copiii, plăcerile, educația și imaginea publică. Când Soarele se află aici, favorizează toate acestea, mai puțin copiii. Prezice favoruri pe lângă sexul opus, bucurie deplină de viață, succes ca instructor, pulicist sau editor ; dar, lucru straniu, deși Soarele guvernează inima din care se nasc copiii, poziția sa în Casa a V-a este puțin propice obținerii acestora, mai ales dacă a cincea zodie, zodia de foc a Leului, este pe vârful casei , căci atunci intensa căldură pasională pare să ardă sămânța umană, înainte ca ea să fi avut timp să germineze. Această tendință este modificată într-o anumită măsură când un semn de apă se găsește pe vârful Casei a V-a. Totuși, atunci când unul dintre soți are Soarele în Casa a V-a, copiii nu sunt niciodată numeroși.

SOARELE ÎN CASA A VI-A

Dat fiind că Soarele este distribuitorul vieții, este evident că atunci când este plasat în Casa a VI-a, e slăbit, iar fluxul vital obstrucționat, astfel încât cei care au Soarele în această poziție sunt în special predispuși la boli și înceți în recuperare. Bolile lor, din această cauză, sunt frecvente, trenează în lungime și devin adesea cronice.

Dacă persoana este susținută totuși, de superpoziții, va fi foarte capabilă și nu va avea nici o dificultate să obțină munci bine retribuite ; dar va fi foarte susceptibilă față de patronii săi și îi va schimba adesea, sub pretext că meritele sale nu sunt suficient apreciate. Dacă subiectul este el însuși un patron, această poziție a Soarelui este bună și îi va aduce succesul în afaceri, dar ea indică dificultăți cu servitorii care vor fi tiranici.

Atunci când configurațiile horoscopului permit nativului să se debaraseze de strânsoarea bolii, Soarele în Casa a VI-a dă o mare abilitate în chimie, în dietetică și face din subiect un vindecător, un infirmier sau o infirmieră capabili.

SOARELE ÎN CASA A VII-A

Asociațiile sunt adesea nefericite din cauza egoismului participanților ; dar cel care are Soarele în Casa a VII-a nu are de ce să se plângă sub acest raport, va ști întotdeauna, când va avea nevoie de un asociat să atragă spre el vreunul, având un simț înalt al onoarei ; ori, cum căsătoria este cea mai intimă dintre asociații, Soarele în Casa a VII-a este, sub acest raport, o poziție mai ales norocoasă, căci îi va aduce un însoțitor constant și loial, pe care va putea să se sprijine fără grijă până la moarte, în toate nevoile și vicisitudinile vieții.

Cum nici o comoară terestră nu echivalează cu o astfel de iubire, aceasta este poate cea mai bună dintre toate pozițiile solare.

Dacă, din nefericire, persoana ar fi implicată într-o afacere litigioasă, Soarele în Casa a VII-a ar trezi bunăvoința judecătorului și ea ar obține un rezultat fericit.

SOARELE ÎN CASA A VIII-A

Casa a VIII-a este unghiul sub care acționează toate forțele ce privesc moartea ; cum Soarele este distribuitorul vieții, este evident că această poziție este extrem de dezavantajoasă în ceea ce privește vitalitatea subiectului. O viață ce dă mari speranțe, se termină adesea prematur. Se întâmplă adesea și ca atunci când un geniu a fost neînțeles și a trecut obscur poarta morții, o celebritate postumă și imortalitatea îi sunt rezervate datorită acestei poziții a Soarelui.

În timp ce Casa a II-a semnifică situația financiară a persoanei și arată utilizarea pe care o dă banului câștigat, Casa a VIII-a arată ceea ce persoana capătă în afara propriilor sale eforturi, adică prin moștenire, prin căsătorie, etc. Deci, Soarele în Casa a VIII-a indică o creștere a averii după căsătorie, cât și o tendință a perechii de a fi prea generoasă și a-și împrăștia resursele.

SOARELE ÎN CASA A IX-A

Această poziție face intelectul strălucitor, inspiră subiectului un ideal înalt și mari ambiții, îl face generos, tolerant cu părerile celuilalt, nobil și binevoitor. Cu nevoia înnăscută de a învăța "de ce-ul" și "cum-ul" lucrurilor, intelectul se întoarce firesc spre filosofie, religie și lege. Cum excelăm întotdeauna în ceea ce iubim, persoanele care au Soarele în Casa a IX-a, devin oameni de Stat, jurisconsulți sau preoți excelenți. Strălucesc în orice carieră intelectuală sau științifică. Misiunea lor îi antrenează adesea în țări străine.

SOARELE ÎN CASA A X-A

Este unul dintre indicii cei mai siguri ai unui succes general în viață. Soarele în Casa a X-a acordă favoarea de a fi printre persoanele cele mai înalte pe scara socială și procură situații de încredere și responsabilitate. Subiectul este foarte respectat de anturajul său și adesea onorat de a fi ales într-un post public. Putem fi siguri că va fi demn de încrederea ce i se acordă.

SOARELE ÎN CASA A XI-A

Este un semn bun, căci speranțele, dorințele și aspirațiile subiectului se vor realiza. Această poziție îi atrage oameni care prin poziția lor, sunt capabili să-l ajute și înclinați să o facă.

SOARELE ÎN CASA A XII-A

Este semnul sufletului solitar care, ca un retras, se închide departe de lume. Aduce un pericol de conflict cu autoritățile sau incapacitatea de a se adapta condițiilor vieții de familie ; în orice caz, datorită dificultăților ce vin una după alta, persoana își petrece restul vieții într-un exil voluntar sau impus, ca o străină printre străini. Când nu e vorba de un caz atât de extrem, prima treime a vieții este de obicei risipită în eforturi zadarnice pentru a găsi echilibrul și a alege o carieră sau o profesie.

Ca și poziția Soarelui în Casa a VI-a, aceasta indică succesul într-o funcție având legături cu spitalele, cu închisorile ; în orice muncă în raport cu un laborator ca și chimist ; dă interesul față de ocultism și gustul pentru cercetările ciudate.

~ Soarele în cele 12 zodii ~



SOARELE ÎN BERBEC

Berbecul este zodia de exaltare a Soarelui, această poziție este, prin urmare, cea mai puternică a astrului central. Ea iradiază o forță vitală fără pereche, care dă persoanei un fond minunat de energie pentru a rezista asalturilor bolii și o puternică forță de regenerare pentru a o scăpa repede din strânsoarea bolii. Indivizii care au această poziție în tema lor astrologică sunt mai ales predispuși la febră din cauza căldurii excesive a Soarelui în Berbec. Cum această zodie guvernează capul, ascest exces de căldură usucă adesea pielea capului, împiedică creșterea părului și aduce o calviție precoce.

SOARELE ÎN TAUR

Este o poziție favorabilă norocului financiar, dar dă și o tendință la extravaganță, mai ales vestimentară ; o atracție puternică față de sexul opus, ducând câteodată la consecințe supărătoare ; o mare forță fizică ; o mândrie care-l împinge pe nativ să se expună pentru a i se admira vitejiile. Taurul guvernează larinxul, e motivul pentru care Soarele în Taur adaugă forță corzilor vocale și dă persoanei o voce puternică și agreabilă.

SOARELE ÎN GEMENI

Această zodie este o zodie mercuriană, a treia din serie. Rezultă că această poziție dă influența combinată a Soarelui, a lui Mercur și a Casei a III-a. Favorizează exprimarea lui Mercur, care animă corzile vocale și produce calitatea sunetului în larinxul Taurului. Îi favorizează de asemenea, pe scriitori și pe călători. Intelectul este iluminat de Soare în Gemeni și când persoana trebuie să călătorească, câștigă atât fizic, cât și mental ; are o dispoziție agreabilă și amicală, ceea ce face să fie în general iubită în cercul cunoștințelor sale.

SOARELE ÎN RAC

Racul este a patra zodie, este guvernat de Lună, astfel încât, Soarele în Rac este un amestec de influențe ale Soarelui, ale Lunii și ale Casei a IV-a. În horoscopul fundamental în care Berbecul este la Ascendent, Racul este la nadir, iar vitalitatea este în procentul său cel mai slab ; de aceea, subiectul al cărui Soare este în Rac este înclinat spre indolență, chiar dacă nu este deloc bolnav, e lipsit de răutate, evită certurile. În familie se arată de un caracter liniștit și amical, atâta vreme cât nu i se cere să lucreze prea mult. Acestă poziție a Soarelui face prima parte a vieții sterilă, dar aduce succesul în ultimii ani. Racul este un semn psihic ; de aceea, când Soarele se găsește în el, nativul are o tendință spre ocultism și adesea să facă experiențe psihice.

SOARELE ÎN LEU

Soarele în Leu dă o natură imperioasă, o mare stăpânire de sine, un simț treaz al onoarei și o integritate incoruptibilă. Subiectul aspiră să domine, dar i-ar repugna să-și însușească cel mai mic avantaj sau să facă altora ceva ce nu ar fi în acord cu regula de aur : "Ce ție nu-ți place, altora nu face". Legăturile afective sunt profunde, durabile. Persoanele care au Soarele în Leu sunt apărători puternici ai celor pe care îi iubesc, dar sunt la fel de ardenți în aversiunile lor. Leul este zodia care guvernează inima. Cei care au Soarele în Leu fac ceea ce întreprind cu o concentrare de efort care aduce succesul. Sunt prieteni veritabili, iar ca dușmani sunt cei mai onorabili și mai generoși.

SOARELE ÎN FECIOARĂ

Este o combinație între influențele Soarelui, ale lui Mercur și ale Casei a VI-a. Ea îl indică pe intermediarul fericit între producător și consumator. Subtil, extrem de cunoscător și rapid în a vedea ce îi va fi mai avantajos pentru avansarea propriilor afaceri, are o dispoziție plăcută, sociabilă, amicală pentru toți cei de la care speră să obțină profit, dar autoritar față de inferiorii și egalii săi; bun vorbitor, fără a fi neapărat înșelător. E interesat doar de propria sa persoană.

Soarele în Fecioară dă chimiștii, infirmierii, infirmierele și doctorii de calitate, pe care nu trebuie să-i confundăm cu cei ce cred în medicamente ... mai ales în mare cantitate.

SOARELE ÎN BALANȚĂ

Balanța este guvernată de Venus ; este a 7-a zodie, ceea ce face ca ea să combine influența lui Venus, cea a Soarelui și cea a celei de a 7-a Casă. Rezultă că subiectului își iubește perechea, excluzând orice altă persoană și putem spune despre subiect că "Soarele răsare și apune" în celălalt (în perechea sa).

Balanța este și zodia exaltării lui Saturn și în această zodie, planeta își atinge maximul său, adăugând artei lui Venus o dispoziție naturală pentru construcție. Această se manifestă în aptitudine pentru arhitectura sau decorația în ramurile lor cele mai delicate. Această poziție dă și o voce frumoasă sonoră și un talent de cântăreț.

SOARELE ÎN SCORPION

Soarele în Scorpion, atunci când are aspecte bune, dă o mare energie, un curaj la orice probă, un caracter independent. Face mentalul activ ; favorizează succesul în anumite cariere, cum ar fi cea de chirurg sau de soldat. Tinde de asemenea, să amelioreze finanțele după căsătorie, dar duce și la risipire.

Dacă Soarele este în cădere în această zodie, persoana va avea maniere bruște și puțin curtenitoare, sentimentul că părerea lui valorează mai mult, decât cea a altora și o tendință de a călca în picioare persoanele și lucrurile care se găsesc în drumul său. Aceasta îl face adesea indifernt la durerile celuilalt și îl poate schimba pe chirurg în măcelar.

SOARELE ÎN SĂGETĂTOR

Dă un ideal înalt și aspirații nobile, cu dorința de a se înălța, ridicându-i în același timp și pe ceilalți. Persoana este bievoitoare și filantropică : este, din această cauză, iubită de întregul său anturaj. E adesea covârșită de onoruri, numită într-un post de încredere sau însărcinată cu o misiune de natură delicată. Nu am putea face de altfel o alegere mai bună, căci astfel de persoane au suflete de elită. Această poziție anunță înălțarea în vreo funcție religioasă, politică sau judiciară, dă o inteligență vastă, capabilă de a-și da măsura în cele mai mari probleme ale vieții.

SOARELE ÎN CAPRICORN

Este un bun indiciu că persoana se va înălța în viață cu ajutorul oamenilor sus-puși, că va fi demnă de merit și își va achita cu onoare sarcina într-un post de responsabilitate și de încredere ; că va fi prudentă, fidelă și onestă. Judecătorii cu acest indiciu nu pot fi cumpărați ; administrează dreptatea, așa cum o concep și egală pentru toți. Le place să joace cinstit și, prin aceasta, câștigă respectul și stima întregului lor anturaj.

SOARELE ÎN VĂRSĂTOR

Aceasta este o combinație între influențele Soarelui, ale lui Uranus și ale Casei a XI-a, care dă persoanei o percepere intuitivă a naturii lucrurilor, o pune în contact cu forțele și ideile regatelor spirituale, o incită, atunci când se prezintă ocazia, să se ralieze noilor culte mai avansate sau să adopte noile metode curative ca Naturismul, Electroterapia, Astroterapia, Psihoterapia, etc. și să-l atragă spre cercetări științifice sau spre religii ultraintelectuale. Această poziție dă multă popularitate și aduce prieteni din cei capabili de a-i face servicii și a-l ajuta să-și realizeze ambițiile.

SOARELE ÎN PEȘTI

Această poziție dă o natură prietenă cu retragerea și favorizează ocupațiile la adăpost de privirile publicului, în închisori, spitale, instituțiile de caritate, etc. Dacă persoana sa merită ura cuiva, va fi disculpată, deși i s-ar fi putut murdări reputația. Cei care au Soarele în Pești au o puternică tendință spre psihism, mediumnitate și ocultism în general.

~ Soarele în aspect cu celelalte Planete ~

Venus în paralel sau în conjuncție cu Soarele

Dă avânt laturii artistice a naturii și face ca persoanei să-i placă muzica, arta și poezia. Această poziție întărește natura amoroasă ; dacă configurația are loc în Casa a VII-a, este o mărturie pozitivă a unei fericiri maritale fără amestec. În Casele a II-a sau a VIII-a, duce la extravaganța subiectului sau a partenerului ; în Scorpion morala este cea care suferă ; în Pești, duce spre exces. Acest aspect fortifică constituția, crește popularitatea și face raporturile sociale ușoare și agreabile. Rezultă că subiectul are mulți prieteni și că e în stare să-i păstreze.

Cum orbul lui Venus este foarte mic, această planetă din punct de vedere astronomic nu formează niciodată sextil, trigon, careu sau opoziție cu Soarele. Se socotește doar Venus în paralel sau conjuncție cu Soarele, care dă talent muzical, înclinații artistice, sau accetuează aspectele benefice funcție de casa ocupată sau semn. Mercur se găsește în aceeași situație ca și Venus, față de Soare.

Mercur în paralel sau în conjuncție cu Soarele

Sunt cele două aspecte care există între aceste două astre. Sunt favorabile memoriei și intelectului, dacă Mercur nu este la mai puțin de 3 ° de Soare, căci, atunci ar fi "în combustie" și bunele sale calități ar fi arse de razele Soarelui. E foarte norocos să ai Mercur ÎNAINTEA Soarelui la naștere, căci el este sfeșnicul ce ține flacăra rațiunii în fața spiritului, care este simbolizat în tema astrologică de către Soare. Când se înalță (răsare) după Soare, mentalitatea nu este atât de agilă (vie) ; (doar dacă nu o favorizează alte aspecte bune).

Luna în paralel sau în conjuncție cu Soarele

Oricare ar fi zodia sau casa în care conjuncția celor doi luminători are loc, persoana va fi atât de puternic marcată de caracteristicile acestui semn, încât, în cazul în care nu se cunoaște adevăratul Ascendent, chiar și Astrologul cel mai competent poate comite eroarea de a considera că persoana s-a născut cu semnul Ascendent în care are loc conjuncția. Oricum, Casa în care se găsește conjuncția va juca un rol foarte important în viața persoanei în cauză.

În Casa I, subiectul este un egoist faimos, care nu se îngrijește deloc de alții, doar când îi servesc intereselor sale. În Casa a VII-a, lumea pentru el nu există și nu se învârte decât în jurul perechii sale. În Casa a X-a sau în a 10-a zodie, va sacrifica orice altă considerație din dorința de a se ridica în viața publică. În Casa a XII-a sau în a 12-a zodie, conjuncția va da o puternică tendință spre băutură. În Casa a III-a sau în a IX-a, va ascuți inteligența, va duce la călătorii ce vor fi profitabile. În Casa a II-a, această conjuncție va asigura averea, mai ales dacă este în aspect bun cu Jupiter.

Totuși, dacă conjuncția Soarelui și a Lunii este de mai puțin de 3 °, are o tendință să diminueze vitalitatea. Dacă conjuncția este și o eclipsă, și dacă copilul supraviețuiește, efectul se va repercuta asupra întregii sale vieți. Persoanele care au în tema lor astrologică conjuncții strânse sau eclipse devin nonșalante, apatice, se simt rău la fiecare Lună nouă. Conjuncția sau eclipsa nu par a împiedica efectele bune în alte departamente ale vieții.

Luna în sextil sau în trigon cu Soarele

Aspectele bune ale Soarelui și ale Lunii indică o viață foarte prosperă : o sănătate bună, avere onorabilă, cămin confortail, cerc de prieteni fideli, stima lumii. Favorizează înălțarea rapidă pe scara socială, ca urmare a abilității înnăscute a subiectului, atât pentru a-i recunoaște pe cei care vor fi în măsură să-l ajute, cât și pentru a-și croi un drum.

Luna în careu sau în opoziție cu Soarele

Face persoana inconstantă, nehotărâtă, schimbătoare și incapabilă să urmeze un scop definit în viață ; se va arunca cu capul în jos în orice afacere dar, din lipsă de perseverență și forță de voință, nu va duce nimic până la capăt. Din acest motiv, aceste persoane eșuează în tot ceea ce întreprind, mai ales în raporturile cu femeile și cu cei care sunt mai sus decât ei pe scara socială, cum sunt patronii, autoritățile, judecătorii etc. Le este greu să-și găsească o slujbă și să o păstreze, deoarece sunt de o susceptibilitate extremă și întotdeauna gata să se supere că sunt sau nu provocați. Aceste configurații afectează și sănătatea, predispun persoanele la răceli. Vindecarea lor este lentă.

Saturn în sextil sau în trigon cu Soarele

Persoana este destul de norocoasă pentru a avea această configurație, deci, va fi dotată cu cele mai frumoase capacități, căci, această configurație pune în valoare cele mai bune calități ale acestor două planete. Ea dă metodă, simțul preciziei, darul organizării, abilitate de execuție, calități diplomatice și energie morală capabilă să ducă la capăt orice proiect, în ciuda amânărilor sau obstacolelor. În ciuda succeselor sale, această persoană nu-și va face dușmani, deoarece această configurație îi dă și un suflet de onoare, binevoitor și atent la bunăstarea celuilalt. Nu se va înjosi niciodată la un act josnic și urât, căci este foarte sinceră și foarte dreaptă în raporturile sale cu toată lumea. Totuși, când crede că ceea ce face e bine, nimic nu o face să se răzgândească, chiar dacă i se împotrivesc cerul și pământul. Aceste aspecte aduc succesul în poziții judiciare sau politice, cât și în cele care sunt în raport cu minele sau agricultura. Adesea, persoana beneficiază de o moștenire, dar aprecierea și succesul sunt în general amânate până la mijlocul vieții.

Saturn în paralel, în conjuncție, în careu sau în opoziție cu Soarele

Are un efect foarte defavorabil acolo unde rezistența este deja profund slabă. În Gemeni și Săgetător, aceste aspecte dau o tendință la tuberculoză ; această influență este mai mică în semnele fixe, în care rezistența este mai mare, dar și acolo, când boala are o influență puternică asupra subiectului, se atașează ca moartea încăpățânată, slăbește forțele fizice și împiedică corpul să se debaraseze rapid de acel rău : în consecință, refacerea sănătății este lentă.

Aceste aspecte sunt extrem de adverse față de ceea ce numim succes, dar dau o bogată recoltă de experiențe și, din acest punct de vedere, sunt excelente pentru suflet. Putem, relativ la o astfel de persoană să ne reamintim versul poetului : "Eforturile cele mai mari ale animalelor și ale oamenilor eșuează adesea", căci oricare ar fi grija cu care va face planul afacerilor sale, va avea de îndurat un număr de amânări și obstacole, care vor frâna dorințele sale.

Căsătoria sa va fi nefericită și se va sfârși probabil prin divorț sau moartea prematură a perechii sale. Va avea dificultăți să găsească și să păstreze o slujbă, neplăceri cu patronii săi și cu autoritățile, sentimentul de a fi ținută în lesă toată viața și de a fi lipsită de libertate în toate sensurile. Sunt experiențe exterioare, dar nu trebuie să uităm că sunt generate de natura interioară și, atât timp cât individul nu-și va fi modificat-o pe aceasta, va trebui să sufere sub biciul necesității. Va avea mai ales tendința de a se închide în cochilia sa, va fi pesimist, dușmanul bucuriei, îngrijindu-se puțin sau chiar deloc de sentimentele celuilalt și foarte încăpățânat.

În horoscopul unei femei, un astfel de aspect indică o căsătorie cu un bărbat mult mai în vârstă care va ține frâul sus. Prevestește moartea soțului și adesea mai multe căsătorii, care se vor termina prin moarte sau divorț.

Aceste configurații anunță adesea moșteniri, dar există fie dificultăți, fie litigii pentru a intra în posesia lor, sau legatarul o risipește după ce a primit-o. Dacă Saturn este în semnul său de exaltare, Balanța, ultima parte a acestei vieți poate fi mai bună, căci persoana va fi învățat lecțiile vieții și-și va fi schimbat conduita.

Jupiter în conjuncție, în paralel, în sextil sau în trigon cu Soarele

Conjuncția dă tendință spre apoplexie, mai ales dacă are loc în Berbec ; dar doar cu această excepție, putem spune că aceste configurații sunt indici siguri de sănătate bună, de avere și de fericire. Ele dotează subiectul cu o abundență de vitalitate, care o fac capabilă să reziste la cele mai severe asalturi ale bolii și, chiar dacă influențe planetare foarte malefice reușesc să frâgă forța sa de rezistență, vindecarea va fi atât de rapidă, încât va părea miraculoasă. Această sănătate aproape de nemișcat este, pe de altă parte, completată de un caracter vesel și simpatic, ceea ce contribuie din plin să se facă iubit de toți cei care întră în contact cu el, fericitul posesor al acestor aspecte. Fiecare este bucuros să-i vadă fața întotdeauna surâzătoare ; dar el face mai mult decât să "surâdă", câștigă prietenia universală prin acte de bunătate, cuvinte de simpatie, de bunăvoință sau de încurajare, în funcție de ocazia prezentată. Toți au încredere în el, căci n-a trădat pe nimeni niciodată.

Nativul are inteligența lucidă, judecata sănătoasă, o mare abilitate de execuție : astfel este pregătit să-i ajute pe alții. Aceste caracteristici favorizează și finanțele personale ; de aceea, subiectul acumulează bogății. Dar banul său nu e niciodată "murdar", căci nu provine dintr-o pierdere suportată de alții. Este religios de conservator ; nu ne mai rămâne decât să-l considerăm un "stâlp al societății". Strălucește mai ales într-o funcție guvernamentală.

Jupiter în careu sau în opoziție cu Soarele

Este rău pentru sănătate, pentru că dă o tendință în a-și însuși obiceiuri rele. Persoanei îi place mult ceea ce numim "lucrurile bune ale vieții" și este foarte egoistă în ceea ce privește propriul său confort. Dușmana exercițiului, circulația sa devine lentă și, deoarece există o supra-abundență a sângelui, această lene produce diferite protuberanțe nocive și dezordine în funcțiile organismului. Uneori, un acces de mânie aduce presiunea sângelui în artere la un punct, în care un vas se rupe și provoacă moartea persoanei sau o lasă ca o epavă inutilă.

Aceste aspecte îl fac pe subiect mulțumit de sine, grandelocvent, îi dau o iubire dezordonată față de paradă, care îl duce spre extravaganță, atât în mediul său social, cât și în afacerile sale, de unde rezultă că este adesea îndatorat, că nu se poate achita și că se găsește la un pas de faliment.

Un fals orgoliu le împiedică adesea pe astfel de persoane să muncească cinstit pentru alții ; preferă să exploateze publicul : sunt jucători, pariori, frecventează cursele și alte așa-zise sporturi unde există o ocazie să câștige, ceea ce numim de obicei o "viață ușoară", până ce cad sub loviturile legii.

Copiii născuți cu aceste aspecte trebuie să fie special antrenați să se stăpânească ei înșiși, să economisească și să fie cinstiți. Vor avea o tendință să disprețuiască, să batjocorească religia, dar poate că amintirea unei mame devotate îi va ajuta să se mențină pe drumul drept.

Marte în paralel, în conjuncție, în sextil sau în trigon cu Soarele

Conjuncția dă tendință spre febră, mai ales dacă ea are loc în Berbec, semn care guvernează capul. E totuși, curios să constatăm că persoanele având această configurație par de asemenea, mai capabile decât alții să suporte un grad înalt de temperatură și să treacă fără probleme peste un atac care altora le-ar fi fatal.

Cu doar această excepție, aceste aspecte produc toate o supra-abundență de energie vitală, care asigură subiecților ce le posedă cea mai radioasă sănătate toată viața lor : fortifică constituția și fac persoana capabilă dă dea de capăt sarcinilor celor mai dificile. Dau, între altele, un curaj de nestăpânit și o forță de a face față celor mai mari dificultăți. Dându-le un plan de urmat, putem fi siguri că vor triumfa cu siguranță asupra tuturor obstacolelor fizice, căci au capacități constructive și executive în același timp și, mai mult, o voință invincibilă, care refuză să recunoască înfrângerea. Caracterul este franc și deschis, dar adesea vulgar și brusc (răstit), sunt prea intens absorbiți de scopul de a ajunge la capăt pentru a-și pierde timpul în politețuri și curtoazie și, fără rușine, lasă deoparte convențiile, ceea ce face să fie puțin apreciați de către oamenii delicați. Sunt mai ales bărbați și femei de acțiune, pionieri în opera mondială și, fără spiritul lor întreprinzător și energia lor, lumea ar progresa mult mai lent.

Aspectele Soarelui și ale lui Marte sunt absolut necesare pentru a da savoare vieții ; chiar și aspecte adverse sunt mai bune, decât nici unul, căci, acolo unde aceste planete sunt fără aspecte, persoana este fără griji și nu va ajunge niciodată la nimic, oricât de bună i-ar fi tema sub alte raporturi.

Marte în careu sau în opoziție cu Soarele

Ș;i aceste aspecte dau o supra-abundență de energie, aptitudine în conducerea unor afaceri, dar acestea sunt direcționate spre scopuri satanice și distructive. Curajul implantat de aspectele bune devine nebunie temerară ; subiectul are un comportament zgomotos, arogat, fanfaron și este gata să se bată pentru un "da" sau pentru un "nu". Este mereu în război împotriva autorității stabilite și dispus să se revolte la cea mai mică ocazie. Temperamentul său este extrem de violent, totuși nu este ranchiunos. Pe scurt, este detestat de toți, atât de șefii săi, cât și de camarazii săi ; are întotdeauna încurcături și, fiind agitator și păcălitor, nu rămâne niciodată mult timp în nici o poziție.

Aceste aspecte predispun de asemenea, la accidente în care persoana poate fi mutilată ; expun la răniri cu arme de foc, înjunghieri, arsuri și febră, inflamații, ulcere și erupții.

Uranus în sextil sau în trigon cu Soarele

dă nativului un spirit intuitiv, original, inventiv și îl face independent în modul de a se comporta și în aspectul său personal. Aceeași tendință se manifestă în alimentația sa și printr-un anumit manierism. Este ceea ce numim de obicei un excentric, spus adesea, dar nu într-un mod ofensator. Se dedă la cercetări și studii pe care le calificăm drept "singulare", cum ar fi Ocultismul, Astrologia etc. Îi place să sondeze necunoscutul, în căutarea secretelor naturii, în ceea ce privește electricitatea. Devine adesea un inventator renumit și alte aspecte îi dau o aptitudine pentru mecanică, care-i va permite să-și pună planurile în practică.

Uranus guvernează eterul și acum că ne apropiem de era Vărsătorului, vibrațiile sale ne vor pune la îndemână, într-o măsură tot mai crescândă, metode ce ne vor permite să ne servim de forțele mai subtile ale naturii. Oamenii care vor avea Soarele în sextil sau în trigon cu Uranus vor fi agenții intermediari, ce vor servi pentru a interpreta aceste forțe, așa cum antenele și receptorii unui post de T.S.F. (radio-TV) primesc și transcriu mesajele aduse de valurile de eter cu care sunt în unison.

Nativul reușește adesea să se ridice în viață prin intemediul prietenilor de o condiție socială mai înaltă. Este foarte senzitiv, dar posedă controlul asupra lui înșiși și nu arată decât rareori o proastă dipoziție sau mânie. Este un idealist în toată accepțiunea cuvântului.

Uranus în paralel, în conjuncție, în careu sau în opoziție cu Soarele

Face persoana foarte senzitivă, fără nici un control asupra emoțiilor sale, gata să cadă într-un acces de isterie la cea mai mică altercație, cu sau fără cauză. Aceste aspecte predispun la toate dezordinele nervoase cum ar fi : dansul lui Saint-Guy (choree), epilepsie, defect de coordonare. Impulsiv și puțin demn de încredere, fără respect pentru convenții, nerăbdător la superlativ, nesuportând din partea nimănui nici un frâu care să-i blocheze libertatea, partizan al teoriei afinităților, a sufletelor-surori, a amorului liber, nativul se arată un partener indezirabil, care va figura foarte probabil în procedura unui divorț sau în scandaluri și mai urâte.

Există de asemenea, un pericol de a se vedea amestecat în comploturi anarhiste, în care capacitatea de invenție a nativului poate să găsească o finalitate în fabricarea de explozive sau de mașini infernale. Doar dacă aceste aspecte nu sunt modificate de alte configurații, acești oameni sunt dintre cei mai periculoși pentru societate. Sunt predispuși accidentelor prin trăznet și electrocutare, și toată viața vor avea nemulțumiri în toate sensurile.

Neptun în sextil sau în trigon cu Soarele

Favorizează posibilitatea de a dezvolta capacități spirituale, căci mărește intensitatea vibrațiilor spirituale ale aurei. Un mare număr de subiecți care posedă aceste configurații, aud armonia sferelor ; și, dacă Mercur (octava inferioară a lui Neptun) dă dexteritatea cerută, acești oameni devin muzicieni de o natură foarte inspirată. La alții, aceste configurații dau naștere iubirii de ocult, care îi conduce spre viața superioară ; dar, în general, ei se apropie din punct de vedere intelectual de investigatorii psihici, puțini își trăiesc viața materială, preferând pe cea spirituală, unde și capătă cunoașterea directă.

Neptun în conjuncție, în paralel, în careu sau în opoziție cu Soarele

Duce de asemenea, subiectul în contact cu locuitorii lumilor invizibile, ridicând vibrațiile aurei sale, dar aceste configurații atrag un element nedorit, cum ar fi acela pe care îl întâlnim la ședințele de spiritism. Într-o zodie de apă, Neptun coduce subiectul spre un exces de băutură și spre viziuni induse (taux vibratorium), care îl face să vadă adesea formele oribile și terifiante, ce abundă în regiunile inferioare ale lumii invizibile și care sunt veritabile entități-elementalii și nu doar creații imaginare, cum cred oamenii care aud subiectul povestind ceea ce a văzut când era pradă delirium-ului tremens.

Aceste aspecte predispun de asemenea, persoana la a fi înșelată de escroci, care abuzează de prea marea sa încredere.


Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare