Școala Solomonară - Mesajul Astrelor

Max & Augusta Foss Heindel
"Mesajul astrelor"


PRIMA PARTE
ASTROLOGIA NATALĂ

Capitolul XIX – Inteligența și planeta dominatoare

Atunci când dorim să studiem caracterul, dispozițiile și temperamentul unei persoane, trebuie mai întâi să ne dăm seama că inteligența este piatra de echilibru a personalității umane. Dar caracterul, dispozițiile și temperamentul nu depind atât de calitatea acestei inteligențe, fie ea fină, pătrunzătoare, vioaie sau grea, cât de căile de care se folosește pentru a se exprima. Intelecte de primă mână, sunt adesea folosite într-un mod supărător în detrimentul societății, uneori chiar individul însuși abuzează astfel de moștenirea sa divină. În același timp, un intelect greoi, inferior, poate ajuta servind într-un mod umil, blând și iubitor și prin aceasta, să recolteze jerbe de binefaceri spirituale. Nu e suficient să determini calitatea mentalității, trebuie de asemenea, să te asiguri prin ce mijloc se va exprima. Ori, pentru a judeca această chestiune, ca oricare alta, într-un horoscop, trebuie ca ea să fie considerată în ansamblul ei, apoi fiecare parte separat, dar în afara raporturilor sale cu toate celelalte. În general, caracterul și tendințele se pot determina prin aspectele Soarelui, Lunii, ale lui Mercur, Ascendentului și ale planetei sau planetelor guvernante.

Numeroși astrologi au obiceiul de a lua stăpânul Ascendentului ca și guvernator al horoscopului. Aceasta este corect în Astrologia Medicală, pentru că Ascendentul reprezintă corpul ; dar atunci când avem de analizat caracterul, care este combinarea tuturor forțelor convergente simbolizate în horoscop, chestiunea este diferită : aici, trebuie să căutăm planeta care are influența dominantă. Aceasta va fi și planeta ce guvernează horoscopul, indiferent că este sau nu guvernatorul Ascendentului. Pentru a găsi această planetă, trebuie, mai întâi să examinăm guvernatorul Ascedentului, dacă este înălțat sau doar înnobilat, în Casă unghiulară sau puternic aspectat. Amintiți-vă că nu trebuie ținut cont dacă aspectele sunt bune sau rele, atâta vreme cât sunt aproape și numeroase, căci dacă doar aspectele bune ar determina planeta guvernantă, n-ar mai fi pe lume decât oameni buni, ori știm că sunt de toate felurile, de aceea trebuie aleasă această planetă în funcție de aspecte, fără a ne preocupa dacă sunt bune sau rele. Mai mult, trebuie să ne asigurăm că aspectele sunt apropiate ; în acest caz, stăpânul Ascendentului este și planeta domnitoare și ea va exersa influența cea mai puternică asupra vieții. Din contră, dacă o planetă este mai înălțată, decât stăpânul Ascendentului fie că este exaltată, înnobilată sau plasată într-un unghi și dacă aspectele sale sunt mai apropiate și mai numeroase, decât cele ale stăpânei Ascendentului, veți concluziona că ea este planeta domnitoare a horoscopului și că va exersa o influență dominantă asupra vieții subiectului, deși nu este stăpâna zodiei ascendente. Dar dacă se află că două planete sunt la egalitate în lupta lor pentru a guverna, dacă putem să ne exprimăm astfel, sau că nu există decât o diferență ușoară în favoarea uneia sau alteia, va fi greu să se facă o alegere, nu excludeți pe una pentru a o alege pe cealaltă : amândouă sunt chemate să joace un rol activ și trebuie clasate ca fiind planete co-guvernante.

~ Influența Planetelor dominante bine aspectate ~

Soarele ca planetă dominantă. Atunci când Soarele energic, curajos, ambițios, în aspecte bune, guvernează, dă demnitate întregii naturi, o mândrie nobilă, care nu ar putea să se înjosească să facă ceva meschin, urât sau dezonorant. Curajul său este franc și nobil care poate să se arate la nevoie, după caz ; ignorând atacurile unui adversar pe care îl consideră mult inferior pentru a-i acorda atenție, ori luptând până la moarte pentru un principiu. Există însă și o dorință intensă de a fi recunoscut ca șef, ceea ce îi va face foarte dificil într-o situație de subordonat. Oricum, rămâne o inimă caldă ; o natură afectuoasă sau demonstrativă.

Venus când este planeta dominantă a horoscopului, natura umană este rafinată, prietena luxului și a muzicii. În configurație bună, dă o natură tandră, iubitoare, chiar pasionată, care însă are nevoie de iubire, cum avem nevoie toți de aer, căci iubirea este un veritabil suflu de viață. Acești nativi iubesc mult copiii și au de obicei o sumă de mici favoriți, asupra cărora își varsă afecțiunea. Le place de asemenea, distracția, societatea ; sunt eleganți, artistici în ideile lor, ca și în decorarea casei ; le plac bijuteriile și tot ceea ce adaugă frumusețe vieții, însă adesea gusturile lor sunt luxoase. Sunt amabili și iubiți de toți ; iar marile lor defecte se manifestă în tipul de iubire dezordonată față de bunăstare, precum și o angoasă la ideea de a-și murdări mâinile.

Mercur ca planetă dominantă. Atunci când Mercur, planeta rațiunii, exprimării și a îndemânării, într-o configurație bună, este planetă dominantă, dă un spirit vioi, subtil, un spirit la fel de avid de știință pe care o absoarbe cu ușurință cum un om însetat este avid de apă, un spirit care rezolvă fără efort problemele cele mai complicate. Mercur astfel plasat indică capacitate în toate ramurile activității mentale, știință, literatură, aptitudine remarcabilă ca orator ; semnifică o aptitudine extraordinară de a se apuca de toate și de a reuși în toate, conferă iubirea de călătorii și asigură succesul ca și agent, dar chiar și ca simplu comis-voiajor.

Luna ca planetă dominantă. Atunci când Luna romantică, imaginativă, mișcătoare, bine aspectată, este planeta dominantă, oamenii care se nasc sub influența ei sunt adevărați bulgări de zăpadă, iar câmpurile cele mai îndepărtate li se par cele mai înverzite : de aceea, au o imperioasă dorință de a călători, de a schimba locul, ceea ce nu le permite să rămână într-un loc, decât atât timp cât câștigă banii, care le vor permite o nouă deplasare. Natura lor fantezistă, romanescă, prea imaginativă, îi face incapabili de orice efort practic. Lipsiți de griji, turbulenți, sunt tot atât de instabili ca și fluxul și refluxul mării. Sunt în general buni mediumi, adesea fără să știe și de altfel absolut inofensivi în acest sens. În principiu, nu se poate conta pe ei ; nu sunt capabili să facă nimic ce cere un efort oarecare.

Saturn ca planetă dominantă. Atunci când Saturn, serios, subtil, profund, cu aspecte bune, este planeta dominantă, persoanele născute sub influența sa sunt de o natură profund gânditoare și gravă ; au un acut simț al responsabilității care îi apasă și sunt foarte prevăzătoare ; în consecință, sunt demne de încredere și sfetnici siguri ; sistematice, ordonate, au o mare abilitate de execuție ; sunt frugale, econome la extrem ; drepte, dar fără nici o slăbiciune ; caste, sobre, cu o viață exemplară, nu le este totuși nici milă, nici nu sunt clemente față de cei incapabili de a-și depăși defectele sau proastele obiceiuri, sau față de cei care contravin legilor societății ; fac puțin caz sau chiar deloc de plăceri sau de societatea altora, își sunt suficiente și nu vorbesc de afacerile lor cu nimeni ; foarte respectate și stimate, inspiră încredere tuturor, dar nu se preocupă deloc să câștige iubirea semenilor lor, iubire pe care nu o merită de altfel ...

Jupiter ca planetă dominantă. Atunci când jovialul, genialul, generosul Jupiter, cu aspecte bune, este planeta dominantă, cei născuți sub influența sa poartă în suflet pasiunea onoarei, a respectului și a stimei concetățenilor lor, de aceea ei aspiră să devină susținătorii Bisericii. Oratori distinși, devin adevăratele lumini ale justiției și ale dreptului. Nativii cu acest aspect aleg fie cariera de avocat, fie pe cea de medic. Cordialitatea lor, surâsul lor bun, călduroasa strângere de mână fac să fie bineveniți peste tot ; supuși legilor, drepți în orice încercare, sunt totuși predispuși să tempereze această justiție cu milă, indulgență, clemență. În același timp, ei înșiși trăiesc o viață lipsită de reproșuri, sunt binevoitori, indulgenți, clemenți față de cei a căror moralitate mai slabă le-a pătat viața de păcat și de crimă. Sunt, în consecință, filantropi întotdeauna gata să facă o operă de bunătate și de caritate. Aceste persoane nu sunt numai respectate, ci și iubite de mediul lor.

Marte ca planetă dominantă. Atunci când Marte, entuziastul, energicul, pozitivul, combativul Marte, cu aspecte bune, este planeta dominantă, cei născuți sub influența razelor sale dinamice sunt doritori să se măsoare cu dificultățile vieții. Sufletul lor este umplut de o dorință lacomă de a cuceri lumea ; foarte puțin îi interesează ce fac, numai să fie o supapă proporționată a energiei constructive care, la figurat vorbind, amenință să-i facă să explodeze, dacă nu găsește o ieșire. Cu cât ceea ce fac e mai mare și mai dificil, cu atât mai mult se bucură (jubilează) ; de aceea, devin pionierii civilizației, inginerii, antreprenorii care construiesc orașele noastre, marile noastre drumuri. Ei sunt cei care beneficiază de resursele lumii și le fac utilizabile pentru ceilalți ; nu suportă nici o constrângere și nu suferă nici o intervenție, care ar putea să le împiedice planurile sau metodele ; guvernează astrele și le pliază voinței lor cu lovituri de bici, căci nu au nici tact, nici diplomație căci pentru ei, primează doar forța. Câștigă cu ușurință bani și-i împart nu mai puțin ușor și nebunește ; sunt extravaganți la extrem ; dacă se întâmplă ca situația să se răstoarne, sunt un moment la pământ, dar nu rămân niciodată acolo prea multă vreme ; o forță secretă, de neîmblânzit, îi face să se ridice foarte repede pentru a-și reîncepe aceeași viață lipsită de griji. Sunt, în general, foarte temerari, și de aceea, expuși accidentelor și uneori, morți violente.

Uranus când este planetă dominantă, și cu aspectări bune, aduce un caracter original, romanesc, excentric, înclinat spre idealism, utopie, fără grija convențiilor. În general, majoritatea persoanelor având Uranus ca planetă dominantă, refuză să aibă o viață punctată de formalități și sunt foarte hotărâte să rupă lanțul convențiilor sociale și să ducă o viață de boem. Au capul plin de nebunii și au credințe puțin comune, foarte avansate pentru marea majoritate a oamenilor. Aceștia sunt pionierii unei ere noi, în care un mare număr de idei, considerate acum ca utopii, vor fi adaptate tuturor ; sunt și inventatori, în contact cu planurile superioare de unde ideile țâșnesc dinspre Spiritul Divin, pentru a lovi inteligențele destul de sensibile, pentru a le capta în vederea conturării noului profil al omenirii.

Uranienii sunt foarte încăpățânați și au întotdeauna pregătit un argument pentru a-și apăra ideile sau pentru a câștiga un neofit pentru crezul lor. Originali în idei, în felul lor de a se îmbrăca, de a se hrăni, ei formează o clasă aparte.

Neptun ca planetă dominantă. Atunci când Neptun, planetă ocultă și mistică, cu aspecte bune, este planeta dominantă, subiectul este dotat cu o putere specială, al cărei indiciu principal este o expresie stranie a privirii pe care trebuie să o fi văzut pentru a o putea analiza : este ca și cum ochiul ar vedea prin tot ceea ce este în fața lui. Dar nu este necesar să ne întindem mai mult asupra acestui tip atât de puțin comun, pe care astrologul obișnuit nu-l întâlnește decât foarte rar și pe care doar un ocultist poate să-l cunoască și să-l aprecieze.

~ Influența planetelor dominante afectate ~

Atunci când planetele dominante sunt afectate de conjuncția, cvadratura, paralela sau opoziția altor planete, mai ales a celor "malefice" ca Saturn, Marte, Uranus și Neptun, ele influențând viața într-un mod perceput ca fiind rău și care poate fi schițat după cum urmează.

Soarele ca planetă dominantă. Atunci când Soarele este afectat, de conjuncturi nefavorabile este laș și arogant ; dacă este și planeta dominantă, cei născuți sub influența lui sunt egoiști la extrem, plini de pretenții, își dau importanță, excelează în aroganță. Dacă obțin autoritate asupra unei persoane pe care apreciază că o pot intimida, o vor conduce cu biciul, îi vor călca în picioare sentimentele cele mai tandre, fără cel mai mic regret, fără cea mai mică remușcare. Dacă dimpotrivă, ei cad sub autoritatea unei alte persoane, nu vor da înapoi de la nici o josnicie, se vor târî pentru a îndeplini cea mai mică fantezie a stăpânului lor, având în același timp pentru el o ură intensă care nu este înfrânată decât de teamă ; se miorlăie și fac pe cuminții la cea mai mică încruntare de sprânceană, deși sunt gata să-i sară la gât, dacă ar îndrăzni. Acesta este semnul caracteristic al unuia dintre caracterele cele mai de disprețuit care există.

Venus ca planetă dominantă. Atunci când Venus este afectată, apare ca : neglijentă, indolentă, leneșă; și dacă este planeta dominantă, subiectul este senzual și dezmățat, dezordonat, murdar, cu gusturi depravate și perverse. Vorbește tare, obscen ; îi plac muzica zgomotoasă, discordantă, bucuriile ordinare, afecțiunea sa se exprimă într-o formă grosieră de pasiune neînfrânată, de iubire liberă și de perversitate morală. Este amator de falsuri, de mărunțișuri, de culori țipătoare, de imitații ieftine.

Mercur ca planetă dominantă. Atunci când Mercur este afectat, apare ca mincinos, necinstit și neîndemânatic, iar dacă este și planeta dominantă, persoanele de sub influența lui sunt parțial sau total alienate, în așa fel încât spre binele lor suntem obligați să-i ducem într-o casă de sănătate. Unii sunt atât de vicleni, încât reușesc să-și ascundă defectul mintal și fac din societate o pradă. Ei sunt în general hoții, începând cu hoții de buzunare, apoi marii falsificatori ori criminalii. Acești oameni sunt mincinoși notorii și preferă să-i inducă în eroare pe ceilalți, decât să spună adevărul, chiar dacă nu obțin nimic din aceasta ; sunt sau stupizi, sau atât de șmecheri, încât par a fi împinși de o forță irezistibilă de a-i înșela pe oamenii încrezători ; abili traficanți sau escroci. Nedemni de încredere, necinstiți în tot, sunt râia societății ; vorbăreți inveterați, întotdeauna gata să critice, să defăimeze, să înjosească reputația altuia, sunt o adevărată amenințare pentru societate.

Luna ca planetă dominantă. Atunci când Luna este afectată, apare schimbătoare, vizionară, și dacă este și planetă dominantă, ea face ca persoana să fie extrem de agitată, refractară față de orice muncă, neliniștită, mișcătoare ; dacă nu se poate deplasa dintr-un oraș în altul, își va schimba locuința sau situația atât de des, cât e posibil și va infuza această nevoie de deplasare celor care vor fi în contact cu ea. Dacă afecțiunile sunt foarte grave, mentalul va suferi, iar aceste faze de perturbație vor coincide cu fazele Lunii.

Saturn ca planetă dominantă. Atunci când morbidul, melancolicul, malițiosul Saturn afectat este planetă dominantă, frustrează viața de orice bucurie, de orice speranță, subiectul devine un melancolic, un mizantrop retras, atât de lacom, atât de avar, încât se va lăsa să moară de foame mai degrabă, decât să guste din confortul vieții, deși are din plin mijloace să-și satisfacă nevoile. Va fi bănuitor față de toate actele și toate motivele de acțiune ale celorlalți, dacă intră în poliție, va deveni un veritabil câine de vânătoare uman, un adevărat buldog vânând prada până la moartea acesteia, devorând-o din ochi, adăpându-se din nenorocirea ei ; dacă cineva îi paralizează acțiunea, îi va păstra pică până la moarte și va căuta să se răzbune, chiar dacă lucrul acesta îi va lua toată viața. Sfârșitul său este întotdeauna lamentabil ; căci, într-o bună zi, își va rata ținta și va cădea în capcana pe care i-a întins-o. Are în general o moarte vulgară, iar lumea scoate un suspin de ușurare că se vede scăpată de el.

Jupiter ca planetă dominantă. Atunci când Jupiter afectat, indolent, pompos, egoist, este planeta dominantă, subiectul este adesea un parazit al societății. Jucător, speculator, traficant, sportiv, plăcându-i fastul și ostentația, poartă haine de ultimă modă, diamante false și bijuterii ieftine ; îl întâlnim în general la reuniunile sportive, la curse sau în alte locuri de acest gen. Cărțile, jocul de noroc sunt modul lor favorit de a-și câștiga existența. Este gălăgios, suficient sieși, mereu neliniștit să atragă atenția asupra lui, în orice fel ; apare adesea în fața tribunalelor de poliție corecțională, ca urmare a procedeelor suspecte și a tranzacțiilor tenebroase, a conduitei sale morale sau a facturilor neplătite, căci este bun în a obține pe credit tot ceea ce îi place să cumpere, fără să regleze niciodată plata gusturilor sale cheltuitoare, dacă poate găsi mijlocul prin care să evite plata datoriilor. În clasa muncitoare, acest individ va fi un demagog, un agitator incitant la greve, la revolte, întotdeauna gata de altfel să trădeze, în profitul patronilor, grupul ce face grevă. Mafioții, exploatatorii de cea mai joasă speță, își au locul în această clasă.

Marte ca planetă dominantă. Atunci când Marte afectat, arogant, prezumțios, temerar, este planeta dominantă, subiectul va fi un egoist de cea mai joasă speță, mergând spre realizarea dorințelor sale prin toate mijloacele, chiar prin forță sau distrugere, dacă celelalte mijloace nu sunt suficiente. Preferă chiar să-i maltrateze pe ceilalți, decât să-i vadă supunându-se fără luptă. Este un contramaistru sever și crud, în construirea căilor ferate sau a altor munci de acest gen, mincinos, lăudăros, bătăios, temerar, e gata să-și riște viața și viața celorlalți oricând și pentru orice.

Uranus ca planetă dominantă. Încăpățânatul, excentricul, independentul Uranus afectat, dar și ca planetă dominantă, conduce atât de strâns mentalitatea într-o direcție sau în alta, încât subiectul devine fanatic ; dă o senzualitate excesivă și gusturi perverse. Subiectul este întotdeauna gata să intre în discuție pentru a-și expune ideile, dar este atât de hipnotizat de propriile nebunii, încât nu poate fi convins de contrariul și să ajungă la o evidență, oricât de clară ar fi ea ; îmbrățișează întotdeauna ideile cele mai extreme și cele mai în afara convențiilor stabilite.

Neptun ca planetă dominantă. Atunci când Neptun afectat, mediumic, cu moravuri depravate, neurastenic, subiectul este de natură visătoare, negativă, nervoasă, aptă de a deveni mediumul spiritelor dezîncarnate sau chiar să fie obsedat de acestea ; va dezvolta probabil puteri psihice inferioare (clarviziune involuntară) și, dacă nu este capabil, va simula mediumitatea și celelalte capacități psihice cu scopul de a înșela și exploata oamenii.

~ Zodiile ca semnificatori mentali ~

Berbecul, Racul, Balanța și Capricornul ocupă o Casă angulară, adică la Ascendent, Mijlocul Cerului, a IV-a și a VII-a Casă, este o indicație generală că persoana este din punct de vedere mental alertă, rapidă în a înțelege o idee, activă și entuziastă, în orice întreprinde, că are un talent de organizare și de realizare, că este capabilă să ducă la capăt cu bine tot ceea ce face : spiritul său este mândru, curajos, neîmblânzit. Atunci când mai multe planete se află în semnele cardinale, indică un om de afaceri.

Semnele fixe, Taurul, Leul, Scorpionul și Vărsătorul, în Case angulare indică un spirit gânditor, dar încet și circumspect, căruia îi trebuie mult timp pentru a ajunge la o decizie, analizând bine obstacolul înainte de a se hotărî să-l treacă ; când decizia a fost luată, planul trasat este urmat cu o răbdare și o perseverență remarcabile, care vor asigura succesul final. Putem avea încredere în astfel de persoane, căci doresc cu ardoare să-și țină cuvântul și să-și îndeplinească angajamentele. Principalul lor defect este că acești nativii cad ușor în plasa rutinei și devin înguști la minte. Sunt totuși semne originale și de aici se trag o parte din inventatorii lumii. Aceste indicii se verifică mai ales dacă mai multe planete se află în semne fixe.

Atunci când semnele comune, Gemenii, Fecioara, Săgetătorul și Peștii sunt în Case angulare, spiritul este ușuratic și superficial, nehotărât, versatil. Astfel de oameni sunt adesea foarte rapizi în a înțelege un punct de vedere și în a lua o decizie, dar la fel de repede uită sau își schimbă punctul de vedere ; abili imitatori, prezintă adesea virtuți sau calități cu totul străine naturii lor ; se lasă ușor prinși pe aripile emoțiilor ; la un moment dat se exaltă pentru un lucru nesemnificativ, iar în clipa următoare, cea mai mică supărare îi pune la pământ. Sunt inconstanți ; nu se poate conta pe ei, căci nu știu nici ei ceea ce vor două clipe una după alta ; sunt agenți comerciali, reprezentanți, și ocupă în lume o situație dependentă sau subordonată. Aceste indicii sunt mai ales apte să se realizeze atunci când există mai multe planete în semnele comune.

~ Efectele mentale ale semnului ascendent ~

Dacă nu există nici o planetă în Casa I sau la Ascendent, Ascendentul însuși are o influență considerabilă asupra tipului de mentalitate.

Berbecul la Ascendent dă un tip de spirit energic, entuziast, ambițios, dar înclinat spre temeritate, spre acte impulsive, spre mânie.

Taurul la Ascendent dă o natură încăpățânată, autoritară, egoistă, invidioasă, lacomă și rea atunci când subiectul este furios.

Gemenii la Ascendent acordă subiectului un mental vioi, alert și versatil, ușor adaptabil circumstanțelor, dar atât de instabil, încât îi lipsește energia necesară pentru a susține efortul de a ajunge la succes.

Racul la Ascendent dă un tip de spirit negativ, imaginativ și receptiv, de natură morbidă și mai degrabă rezervat și neîncrezător. Când o astfel de persoană și-a pus în cap să facă ceva, este de obicei foarte tenace în atașamentul față de ideile sale. Caracterul este simpatic, ospitalier, binevoitor.

Leul la Ascendent dă un spirit direct, deschis și ambițios, o voință puternică, o natură mândră, onorabilă, binevoitoare, dar predispusă furiei, senzualității, capabilă să meargă până la extreme.

Fecioara la Ascendent dă un spirit critic și inventiv, capabil de a formula idei în abundență, dar lipsindu-i de obicei inițiativa de a le pune în practică, doar dacă nu e stimulată de altcineva. Aceste persoane sunt foarte egoiste, concentrate și rezervate ; nu se deschid în fața nimănui și rar devin familiare cu cineva.

Balanța la Ascendent dă un tip de spirit acomodat, binevoitor și simpatic, dar incapabil de a-și da seama de nevoile vieții și de a-i face față. De aceea, aceste persoane se lasă duse de valul evenimentelor, gustând din plăcerile cupei vieții și făcând tot ceea ce se poate pentru a evita amărăciunea. Aspiră la aprobarea prietenilor lor, iar ca răspuns, ele îi adoră și le sunt întru-totul devotați.

Scorpionul la Ascendent dă un fel de mentalitate dublă. Unul dintre cele mai mistice semne, este simbolizat uneori de un vultur reprezentând aspirația, elanul, ca vulturul care planează în eter, uneori de un șarpe târându-se în praf sau chiar de un scorpion. Faptul că șarpele are veninul la cap, iar Scorpionul la coadă prezintă o diferență semnificativă în ocultism, dar în prezent, considerăm aceste două cazuri ca fiind unul singur.

Tipul mental al Scorpionului, figurat de vultur, este gânditor, discret, țintind spre un ideal înalt, de o conduită mândră, demnă, care știe întotdeauna să se stăpânească. Foarte rezervat, nu cere sfatul altora.

Celălalt tip este total diferit : e înșelător, viclean, ascuns, imposibil de descifrat ; senzual și ranchiunos, gelos și pasionat, are o limbă foarte ascuțită și un caracter foarte violent.

Săgetătorul la Ascendent dă un spirit energic, înalt, binevoitor, dar lipsit de ambiție. Subiectul are de obicei o natură afectuoasă și uneori demonstrativă.

Capricornul la Ascendent dă un tip mental plin de tact, diplomat, un spirit profund, gânditor, dar egoist, invidios și lacom. Persoanele de acest tip, sunt în stare să cadă în rutină și să devină înguste la minte ; când le contracarăm, țin ranchiună și se răzbună la prima ocazie. Au încredere doar în ei înșiși și perseverează în tot ceea ce întreprind.

Vărsătorul la Ascendent dă o inteligență bună, o fire amabilă, simpatică, indulgentă, dar subiectul, foarte original, foarte independent, nu suportă să se intervină în fanteziile sale, ci își urmează calea, fără să țină seama de ceea ce spun sau gândesc ceilalți, uneori chiar împotriva a ceea ce este rezonabil, doar pentru a-și afirma sieși independența.

Peștii la Ascendent dă un tip de spirit sentimental și romanesc, predispus la a se neliniști de totul și de nimic ; înclinat spre studiul ocultismului și al misticismului. De natură foarte sensibilă, subiectul pune la inimă într-atât necazurile celorlalți, încât este el însuși zguduit și tulburat.


Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare