Școala Solomonară - Mesajul Astrelor

Max & Augusta Foss Heindel
"Mesajul astrelor"


PRIMA PARTE
ASTROLOGIA NATALĂ

Capitolul XX – Șansa voastră în viață

Bogăția, sănătatea, fericirea sunt pentru marea majoritate a oamenilor obiectivul principal al vieții, iar oricine le are este considerat ca având noroc, deși norocul, cum am încercat să demonstrăm, este intim legat de merit : ne bucurăm aici jos de ceea ce am câștigat în această viață sau în viețile anterioare, iar ceea ce ne lipsește în avere sau capacități, poate fi câștigat, fie în această viață, fie în existențe ulterioare prin buna folosire a oportunităților.

Astfel, sănătatea, boala, aptitudinile, rangul social, averea, căsătoria, etc., se arată în tema astrologică după cum o vom schița în rândurile următoare.

~ Sănătate și Boală ~

Acest subiect este tratat în Astrologia Medicală, dar cei care nu sunt interesați să aprofundeze subiectul, vor găsi profitabile indicațiile următoare pentru cazurile obișnuite.

Principalii indicatori ai sănătății și ai bolii sunt Soarele, Luna, Ascendentul cu planetele care se găsesc în Casa I sau chiar deasupra Ascendentului.

Cele 12 zodii ale zodiacului conferă vitalitate la grade diferite, iar atunci când nu există nici o planetă aproape de Ascendent, acesta are mult mai multă importanță decât dacă acolo ar fi planete. Zodiile pot fi clasate după cum urmează :

* Berbecul, Taurul, Leul, Scorpionul și Săgetătorul sunt zodii de vitalitate puternică.

* Gemenii, Fecioara, Balanța și Vărsătorul sunt zodii de vitalitate medie.

* Racul, Capricornul și Peștii sunt zodii de vitalitate slabă.

Soarele și Luna afectează amândouă sănătatea în toate nativitățile ; dar Soarele este semnificatorul particular al sănătății bărbaților, iar Luna, al femeilor. Astfel, dacă un băiat se naște pe Lună Nouă, ceea ce corespunde unei eclipse totale, va avea puține șanse să trăiască ; la fel se întâmplă dacă nașterea unei fete are loc pe Lună Plină, atunci când este eclipsată.

Dacă Soarele este puternic prin zodie și se află în configurație bună cu Marte sau cu cele benefice, dacă este în demnitate esențială, sau în exaltare într-o temă astrologică masculină, indică o vitalitate puternică și prevestește o viață favorizată de de o bună sănătate ; dacă Luna are o poziție asemănătoare într-o nativitate feminină, rezultă același efect.

Pe de altă parte, dacă luminătorii se află în zodii slabe, în Casele a VI-a sau a XII-a, sau dacă sunt afectate de Saturn, Marte, Uranus sau Neptun, vitalitatea este slabă și vor rezulta multe boli, doar dacă, încă din copilărie, s-au urmat cu grijă legile privind sănătatea și regulile de igienă.

Este bine să ne amintim că tema astrologică nu desemnează decât tendințele care se vor manifesta infailibil, dacă ne lăsăm purtați de curentul vieții, dar pe de altă parte, nu arată factorul voinței umane care poate intra în joc și, prin eforturi susținute, în direcția bună, să ne corectăm limitele, cel puțin într-o mare măsură.

O zodie puternică, răsărind cu Jupiter sau cu Venus, foarte aproape de Ascendent, bine aspectate, este un augur de sănătate bună. Dar dacă o zodie slabă este la orizontul oriental, iar dacă forțele vitale sunt distruse de Saturn, Uranus sau Neptun la Ascendent, putem prezice o viață de suferințe.

Cât despre Marte, s-a demonstrat că prezența sa la Ascendent fortifică constituția, atunci când este bine aspectat, dar predispune la febră, la inflamații, atunci când este afectat.

Trebuie bine înțeles că Soarele, Venus, Mercur, Luna și Jupiter nu afectează decât prin cvadratură sau opoziție, în timp ce conjuncția sau paralela lui Saturn, Marte, Uranus și Neptun sunt considerate toate la fel de "malefice", ca și cvadratura sau opoziția.

Afecțiunile semnelor cardinale, Berbecul, Racul, Balanța și Capricornul indică boli ușoare, care în general, își urmează cursul, fără a lăsa urme particulare.

Afecțiunile semnelor fixe, Taurul, Leul, Scorpionul și Vărsătorul indică predispoziții la afecțiuni organice sau ereditare, care sunt dificil de depășit și care adesea devin cronice.

Bolile indicate de semnele comune, Gemenii, Fecioara, Săgetătorul și Peștii sunt vindecabile, pot fi pe de-a-ntregul învinse sau își pot urma cursul, până la a deveni cronice, în funcție de mentalitatea persoanei, în nativitatea căreia se găsesc aceste configurații.

Locurile ocupate de "maleficele", Saturn, Marte, Uranus și Neptun, indică întotdeauna puncte slabe în anatomie ; cel în care se găsește Saturn este în mod particular sensibil și, fie că e afectat sau nu, există întotdeauna un punct periculos acolo. Cunoscând părțile corpului care sunt guvernate de diferitele semne, e ușor de văzut unde se află inelele slabe din lanțul sănătății unei persoane.

Berbecul guvernează capul și fața.
Taurul guvernează gâtul.
Gemenii guvernează plămânii, brațele și umerii.
Racul guvernează pieptul și stomacul.
Leul guvernează inima și regiunea dorsală.
Fecioara guvernează abdomenul.
Balanța guvernează rinichii și zona lombară.
Scorpionul guvernează organele genitale și rectul.
Săgetătorul guvernează șoldurile și coapsele.
Capricornul guvernează genunchii.
Vărsătorul guvernează gleznele.
Peștii guvernează laba piciorului.

Astfel, Saturn plasat în Leu va arăta că persoana este predispusă afecțiunilor cardiace, în Pești că va avea picioarele reci ; Marte, înfierbântat sau inflamat, ori afectat în Berbec care guvernează capul, va indica o tendință la accese de febră, și așa mai departe cu celelalte planete.

Există 3 puncte nebuloase (stele fixe pentru 1912 - n. red.) în zodiac și anume : Pleiadele (Taur 29 °) ; Ascelli (Leu 6 °); Antares (Săgetător 8 °). Dacă Soarele sau Luna se află în aceste coordonate și dacă sunt afectate de o planetă "malefică", trebuie să ne păzim ochii. E același lucru dacă o planetă "malefică" se află într-unul din aceste puncte și afectează Soarele sau Luna.

Urmând indicațiile generale, orice student în Astrologie va fi capabil să interpreteze corect o temă astrologică, sub raportul sănătății și al bolilor. Informații mai ample sunt date în Astrologia Medicală.

~ Situația socială și averea ~

Pe ansamblul nativității, se poate de asemenea, spune despre vocație, situația socială, averea și alte condiții ale vieții ; dar Casele a II-a, a VI-a, a VIII-a și a X-a, cu stăpânii lor, sunt principalii semnificanți.

Casa a II-a indică ceea ce persoana obține prin propriile mijloace. Atunci când Jupiter, Venus, Soarele, Luna sau Marte sunt în bune aspecte și plasate în Casa a II-a ai cărei stăpâni sunt, atrag bogății în proporție cu numărul, cu proximitatea aspectelor lor și cu poziția : demnitate , exaltare sau înălțare ; dar dacă Saturn, Marte, Uranus sau Neptun sunt înălțate și afectează Soarele și Luna este un semn sigur de lipsă de bogăție.

Jupiter în Casa a II-a este moderat generos ; Marte face ca omul să fie cheltuitor, ceea ce câștigă, se duce la fel de repede cum a venit ; dacă Saturn este plasat acolo sau este guvernatorul acesteia, face ca subiectul să fie econom, dar îi va fi dificil să echilibreze bugetul, doar dacă Saturn nu este în zodia sa de exaltare, Balanța, și în aspect bun cu Jupiter, în acest caz, bogăția va veni prin moștenire sau în a doua parte a vieții ; Uranus în Casa a II-a, în aspect bun cu Jupiter sau cu Soarele și Luna, anunță de asemenea, bogăție.

Casa a VIII-a. Bogăția adunată prin eforturile personale ale subiectului în Casa a II-a, este adusă prin căsătorie sau moștenire în a VIII-a. Astfel, Jupiter în această casă prevestește avere prin căsătorie sau prin asociație, dacă este în aspect bun cu Soarele, Luna, Venus sau stăpânul Casei a VII-a, iar dacă este în aspect bun cu Saturn sau Uranus, indică o moștenire. Marte în Casa a VIII-a, bine aspectat, anunță un soț, o soție sau un asociat bun în a aduce bani, dar cheltuitor. Alte indicații considerate ca acționând prin Casa a II-a pot fi aplicate și la Casa a VIII-a.

~ Vocația ~

Dacă majoritatea planetelor apar bine aspectate și sunt situate deasupra Pământului (deasupra axei AS - DS - n. red.) sau dacă Soarele se află în aspect bun cu Luna sau cu Marte, este în general ușor pentru persoană să obțină o situație. Soarele în aspect bun cu Jupiter pronostichează o situație lucrativă. Dar dacă marea majoritate a planetelor apar dedesubtul Pământului (sub axa AS-DS n. red.) și sunt slabe și afectate, sau dacă Soarele este în aspect rău cu Luna, Marte sau Jupiter, persoanei îi este în general dificil să-și găsească de lucru.

Pentru a determina ocupația în care persoana va avea cele mai multe șanse de a reuși, trebuie să luăm în considerare natura și semnificația Caselor și Zodiilor în care se află majoritatea planetelor.

Atunci când majoritatea planetelor se găsesc în semnele de foc : Berbecul, Leul, Săgetătorul, este un indice că ocupațiile cele mai profitabile vor fi cele în care metalele și focul joacă un rol, cum ar fi cele de mecanic, inginer, șofer, fierar, cuțitar, bărbier, chirurg, soldat și carierele cele mai hazardate și cele mai periculoase.

Majoritatea planetelor în semne de pământ : Taurul, Fecioara, Capricornul, indică succes în agricultură, grădinărit, proprietăți funciare, păduri, materiale de construcții și întreprinderi de construcții, în comerțul cu produse alimentare crude sau preparate, cum ar fi băcan, proprietar de restaurant, comerciant de semințe, de produse chimice, etc. ; în cel al stofelor și veșmintelor : într-un cuvânt, de orice produs al pământului, gata de hrănit, de îmbrăcat și de a proteja corpul fizic.

Majoritatea planetelor ocupând semne de aer : Gemenii, Balanța, Vărsătorul, indică reușita în profesiile birocratice, artistice, literare, în călătorii, în ocupații care cer mai ales exercițiul minții, cum ar fi cea de contabil, librar, arhitect, inginer, designer, conferențiar, om de știință, sau electrician, aviator, inventator și alte cariere de acest gen în care intelectul este factorul principal.

Dacă majoritatea planetelor sunt în semnele de apă : Racul, Scorpionul, Peștii, persoana va trebui să caute ocupații în care predomină fluidele, cum ar fi cele de marinar, pescar, constructor de nave, armator, inginer de marină, angajați la bordul unui vapor ; sau chiar în fabricarea sau comercializarea răcoritoarelor, lichidelor, etc.

Planeta guvernatoare are de asemenea, importanță asupra vocației și ocupațiilor indicate de diferitele planete care pot fi stabilite după cum urmează :

Soarele, ca planetă guvernatoare, indică un "lider", al unui stat poate, rege sau președinte ; al unei provincii sau oraș, guvernator sau primar ; șef al unei corporații oarecare, mare sau mică. În consecință, atunci când Soarele este planeta guvernatoare, mai ales dacă se găsește în Casa a X-a, indică o situație, o slujbă de rol executiv în guvernare.

Venus, ca planetă guvernatoare, indică o slujbă într-o carieră artistică, cum ar fi cea de muzician, cântăreț, actor, agent teatral, fabricant de lenjerie, fantezii, dantele, broderii și haine de femei ; dulciuri ; de flori sau ornamente.

Mercur, ca planetă guvernatoare, indică succesul ca literat sau ca și conferențiar, ca tipograf, editor, librar, ca institutor, poștaș, agent comercial, stenograf, secretar și în orice ocupație care privește birocrația și călătoriile.

Luna ca și planetă guvernatoare, semnifică succesul ca și comis-voiajor, lucrător la căile ferate, distribuitor de bilete și în posturile care privesc transporturile publice, sau ca și constructor de caroserii, director de hotel, infirmier, comerciant de lichide, moașă, pescar, marinar și alte slujbe la bordul navelor sau în comerțul maritim.

Saturn, ca planetă guvernatoare, indică slujbe având raport cu pământul, cum ar fi : agricultura, grădinăritul, minele, construcție și materiale de construcție ; arată de asemenea, și diplomații, judecătorii, politicienii, agenții de siguranță, paznicii, detectivii și alte locuri de muncă, în care este necesar să exersezi viclenia sau strategia, lucrătorii de noapte și cei care sunt angajați într-o muncă asiduă, lentă și laborioasă.

Jupiter, planetă guvernatoare, anunță succesul în carierele de avocat, judecător, preot, ambasador, ofițer ministerial, senator, congresist sau orice altă poziție publică ; în cea de bancher, agent financiar, medic, lucrător benevol sau social.

Marte, planetă guvernatoare, dă gustul pentru muncile în care predomină fierul și instrumentele ascuțite, cum ar fi cele folosite de soldați, chirurgi, fierari, topitori, ingineri și orice altă ocupație periculoasă.

Uranus, planetă guvernatoare, semnifică ocupațiile în care aerul, electricitatea, puterea gândirii și geniul sunt principalii factori, ca cele de inventatori, electricieni, aviatori și de oameni interesați de subiectele abstracte sau superfizice cum ar fi psihologia, frenologia, magnetismul, curele spirituale sau mentale. Indică de asemenea, și o muncă având raport cu coloniile, cooperativele, socialismul și toate ideile avansate despre viață și modul de a trăi.

Neptun, planetă guvernatoare, dă gustul ocupațiilor implicând ocultismul, elementele fluidice ; îi indică de asemenea, pe cei la care domină spiritul de fraudă și de minciună, pentru că psihismul pur este rar. Aceste ocupații le cuprind pe cele de astrolog, de mediumi și de clarvăzători. Neptun produce uneori și muzicieni de înaltă inspirație.


Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare