Școala Solomonară - Mesajul Astrelor

Max & Augusta Foss Heindel
"Mesajul astrelor"


PRIMA PARTE
ASTROLOGIA NATALĂ

Capitolul XXI – Căsătoria și posteritatea

A fost o vreme când omul în devenire, fiind mascul și femelă, se puteau reproduce fără ajutorul unei alte ființe ; apoi, când unul dintre polii forței creatoare a fost dirijat spre partea superioară a corpului, pentru a construi creierul și laringele, omenirea încetă să mai fie bisexuată ; de atunci, orice mascul și orice femelă a trebuit să-și caute complementul pentru procreare. Căsătoria a fost atunci instituită de către îngeri ca sacrament, iar ritul sacru al generării s-a îndeplinit sub supravegherea lor în marile temple, în anumite perioade ale anului, atunci când liniile de forță interplanetare erau propice concepției, iar restul timpului, toți trăiau împreună în beatitudinea paradisiacă a unei caste camaraderii ; în plus, nașterile se produceau fără dureri, iar bolile, ca și necazurile erau necunoscute.

Atunci când, la sfaturile îngerilor decăzuți (luciferienii) umanitatea a început să folosească forța creatoare cum dorea, fără să țină seama de influențele astrale, moartea și-a făcut apariția, iar femeia a trebuit să nască în suferință și durere ; căci, dacă preotul poate, legal, să unească un cuplu, nu poate, neștiind să descifreze mesajul astrelor, să vadă dacă s-a realizat baza armonică, necesară căsătoriei adevărate pentru cele două suflete. De aici rezultă, (vai !) că majoritatea căsătoriilor nu aduc nici fericirea, nici satisfacția sufletului care marchează uniunea perfectă a doi soți adevărați ;

La pericolele și la durerile nașterii se adaugă suferința crescândă a Ego-ului, care trebuie să-și construiască corpul în condiții prenatale nearmonioase. Aceasta este ispășirea (prețul de răscumpărare) grea de plătit pentru că ignorăm știința stelară. Însă ceea ce este mai rău ar fi că în marea majoritate a cazurilor, persoanele care cunosc Astrologia sau care sunt informate de secretele sale, refuză să ia în seamă avertismentul aștrilor. Mai ales dacă acel mesaj contravine dorințelor lor ; adesea, chiar dacă sfârșesc prin a-l urî pe astrologul care are curajul să le spună de necazul care îi așteaptă, totuși, se căsătoresc. Este deci, o sarcină ingrată ...

Totuși, această chestiune este atât de importantă pentru stadiul nostru de evoluție, având consecințe cu o bătaie atât de lungă, atât pentru individ, cât și pentru societate, încât ar fi o crimă să lăsăm la voia întâmplării alegerea partenerului. Din fericire, ne apropiem de Era Vărsătorului și nu există nici o îndoială că oamenii, atunci, vor studia mesajele astrale ; poate vor institui birouri matrimoniale, întreținute de Biserică sau Stat, pentru a angaja pe calea cea bună generațiile viitoare.

Dacă copiii ale căror horoscoape sunt în concordanță, ar putea să se întâlnească în casa părinților lor și să devină prieteni de joacă, prietenia lor s-ar transforma, cu anii, în iubire, desigur, iar căsătoria nu ar mai fi atunci sfârșitul unei povești de dragoste, cum se întâmplă din nefericire în majoritatea unirilor contractate în zilele noastre, ci, dimpotrivă, iubirea și fericirea vor crește cu anii. Legătura afecțiunii lor mutuale va fi tot mai strânsă și, sub farmecul său magic, ar ajuta mai mult decât orice alt lucru la creșterea sufletelor lor, copiii n-ar mai fi atunci considerați ca accidente ; ar fi înconjurați de atâta dragoste, încât abia dacă vor regreta locul celest părăsit, pentru că vor fi găsit paradisul pe pământ. De aceea, să ne rugăm să vină timpul în care fiecare oraș, fiecare sat va avea un birou matrimonial stabilit pe baze astrologice, în care părinții să poată trimite data de naștere a copilului lor și să primească în schimb pe cea a unui alt copil în armonie cu primul.

Dacă părinții din ambele părți ar fi satisfăcuți de condițiile de familie, de situație, etc., copiii lor ar putea face cunoștință ; în caz contrar, alte nume ar putea fi trimise prin grija aceluiași birou, până ce întâlnește pe cineva care să corespundă și condițiilor sociale, cât și celor astrologice dorite. Copiii ar deveni camarazi de joacă ; cu timpul, afecțiunea lor se va trasforma într-o iubire, care ar satisface tandrele sentimente ale inimilor lor tinere ; mai târziu, o căsătorie ideală ar veni să le încununeze fericirea. Dar nu trebuie să așteptăm ca Biserica sau Statul să ia această inițiativă. Dacă părinții care cred în Astrologie ar vrea să formeze asociații care să întrețină un birou central în care horoscoapele copiilor lor vor fi înregistrate și clasate în vederea găsirii adevăraților parteneri, iar rezultatul ar aduce o demonstrație atât de practică a valorii Astrologiei, încât în 25 de ani s-ar putea semnala destule cazuri pentru a atrage atenția spiritelor cele mai întârziate.

~ Armonie și discordie ~

Omul, spune Sfântul Pavel, este spirit și corp, deci, fuziunea a două ființe, una în perfectă armonie, care ca să fie de acord pe toate planurile, spiritual, moral și fizic, simbolizate în tema astrologică de Soare și Lună (Spirit sau Ego), Marte și Venus (suflet sau sex), și Ascendentul care guvernează corpul fizic. Acești indicatori, luați în ansamblul lor, cu zodia Casei a VII-a, planeta care guvernează și cele care se pot găsi acolo, arată acordul sau dezacordul înnăscut între două persoane, în ceea ce privește relațiile matrimoniale.

Armonia fizică este analizată prin compararea ascendentelor celor două persoane interesate. Zodiile de foc se acordă între ele, la fel ca și cele de pământ, de aer, sau de apă rezonează între ele. Dar căsătoria unei persoane a cărui Ascendent este un semn de foc, cu o alta a cărui Ascendent este un semn de apă sau de pământ, nu va ști cum să fie fericită. Înseamnă a amesteca apă și foc sau a împrăștia pământ pe foc. Focul nu se poate combina decât cu focul sau cu aerul. Persoanele având o zodie de apă la Ascendent, se pot armoniza între ele cu cele având un semn de pământ la Ascendent, sau vice versa, dar nici unul dintre semnele de pământ nu se va amesteca cu cele trei semne de aer.

Pe planul moral, relațiile amoroase sunt guvernate de Marte și Venus. Dacă în tema astrologică a unei persoane, Venus este în aceeași zodie și la același grad cu Marte în tema astrologică a unei alte persoane, ele s-ar iubi la prima vedere, dar va fi o atracție sexuală și, numai dacă nu se află acolo alte semne puternice de armonie, Marte va domina Venus, mai ales dacă Marte este situat în Casa a VII-a sau este prea sus deasupra lui Venus în tema celeilalte persoane. Atunci când în horoscopul unuia, Soarele ocupă același loc cu Luna în cea a celeilalte persoane, va fi armonie pe planul spiritual.

Căsătoria ideală cere fuziunea celor două teme în toate detaliile lor, iar măsura fericirii va fi pe măsura acordului care se va rezulta din aceasta ; există uniri în care partenerii sunt uniți din punct de vedere sexual și a căror trăsături caracteristice diferă pe de-a-ntregul, sub toate aspectele, de aceea este bine să se examineze cele două teme de nativitate în ansamblul lor pentru a putea da o opinie pertinentă.

Ceea ce urmează, va explica indicațiile pentru căsătorie în tema astrologică individuală a celor două sexe.

~ Teme astrologice de bărbați ~

O căsătorie care se face la tinerețe este indicată în tema unui bărbat :

(1) Atunci când s-a născut la creșterea Lunii, adică în momentul în care aceasta trece de la Lună Nouă la Lună Plină, cu condiția să fie plasată în Casele a IV-a, a V-a, a VI-a, a X-a, a XI-a sau a XII-a.

(2) Atunci când Luna și Venus sunt puternice și în aspecte bune cu mai multe planete aflate în semne fecunde, Rac, Scorpion sau Pești.

(3) Atunci când Luna și Venus sunt în Casele a V-a sau a VII-a, care guvernează reciproc logodna și căsătoria.

(4) Atunci când un semn fecund este la Ascendent, Rac, Scorpion sau Pești, în Casele a V-a sau a VII-a.

(5) Atunci când Venus și Marte sunt domificate, înălțate și bine aspectate.

(6) Atunci când Jupiter sau Venus, sau amândouă, se află în Casa a VII-a și sunt bine aspectate.

O căsătorie la o vârstă avansată este indicat într-o temă masculină :

(1) Atunci când subiectul s-a născut la descreșterea Lunii, adică atunci când Luna trece de la Lună Plină la Lună Nouă și când este plasată în Casele I, a II-a, a III-a, a VII-a, a VIII-a sau a IX-a.

(2) Atunci când Luna sau Venus sunt afectate de Saturn, Marte, Uranus sau Neptun, mai ales dacă una sau alta din aceste planete este plasată în Casele a V-a sau a VII-a.

(3) Atunci când Saturn, Marte, Uranus sau Neptun sunt în Casele a V-a sau a VII-a.

(4) Luna în careu sau opoziție cu Venus sau cu Jupiter este un semn de neplăceri în logodnă și, în consecință, amânări în căsătorie.

Căsătoria este imposibilă sau se consumă cu mari dificultăți :

(1) Dacă Saturn este în Scorpion, care guvernează organele genitale sau dacă Luna este, în această zodie, în conjuncție, în cvadratură sau în opoziție cu Saturn, planeta obstrucției, căci atunci, există puține dorințe sexuale sau chiar deloc, iar subiecții rămân în general celibatari.

(2) Atunci când Luna sau Venus, planeta iubirii, sunt afectate în semnul saturnian al Capricornului. Dacă afectarea vine din partea lui Saturn, planeta obstrucției, foarte multe obstacole vor apărea în calea căsătoriei ; e îndoielnic ca persoana să poată să le depășească și puțin probabil ca ea să se căsătorească.

(3) Atunci când Luna este în cvadratură sau în opoziție cu Soarele, subiectului îi este dificil să ia o decizie oarecare în orice domeniu ; dacă Luna este plasată în Casele I, a II-a, a III-a, a VII-a, a VIII-a sau a IX-a, îi va fi foarte dificil să o ia pe cea de a se căsători, iar dacă există, în plus, o afectare din partea lui Saturn, nu se hotărî niciodată.

(4) Atunci când Luna este în ultimele grade ale unei zodii, se spune că e fără aspect și dacă, în același timp, nu întâlnește nici un aspect al altor planete, va duce la o lipsă totală de atracție spre sexul opus și subiectul va rămâne celibatar.

~ Teme astrologice de femei ~

O căsătorie care se face în tinerețe este indicată în tema unei femei :

(1) Atunci când s-a născut la creșterea Lunii, adică atunci când aceasta crește de la Lună Nouă la Lună Plină și dacă Soarele este plasat în Casele a IV-a, a V-a, a VI-a, a X-a, a XI-a sau a XII-a.

(2) Atunci când Soarele și Venus sunt bine aspectate într-o zodie fecundă : Racul, Scorpionul sau Peștii.

(3) Atunci când Soarele, Luna și Marte sunt bine aspectate mai ales în Casele a V-a sau a VII-a, care guvernează una logodna, cealaltă căsătoria.

(4) Când o zodie fecundă este la Ascendent - Racul, Scorpionul, Peștii - sau în Casele a V-a sau a VII-a.

(5) Când Soarele, Marte și Venus sunt puse în demnitate, înălțate sau în aspecte bune și puternice.

(6) Când Jupiter sau Venus, sau amândouă, sunt bine aspectate în Casele a V-a sau a VII-a.

O căsătorie la o vârstă avansată este indicată în tema unei femei :

(1) Dacă s-a născut pe Lună descrescătoare, adică atunci când descrește de la Lună Plină la Lună Nouă și dacă Soarele este în Casele I, a II-a, a III-a, a VII-a, a VIII-a sau a IX-a.

(2) Atunci când Soarele și Venus sunt afectate de Saturn, Marte, Uranus sau Neptun, mai ales dacă sunt plasate în Casele a V-a și a VII-a care guvernează reciproc logodna și căsătoria.

(3) Atunci când Saturn, Marte, Uranus sau Neptun sunt în Casele a V-a sau a VII-a.

(4) Atunci când Luna este în cvadratură sau în opoziție cu Venus sau cu Jupiter, putem să ne așteptăm la amânări și la neplăceri în timpul logodnei și a căsătoriei.

(5) Atunci când Luna este în paralel, în cvadratură sau în opoziție cu Uranus, octava lui Venus, vor exista de asemenea amânări.

Căsătoria este imposibilă sau consumată cu mari dificultăți :

(1) Atunci când Saturn este în Scorpion, semn care guvernează organele genitale sau dacă acolo Soarele se află în paralel, în conjuncție, în cvadratură sau în opoziție cu Saturn, planeta obstrucției, căci natura-dorință este ținută în frâu ; și atunci când găsim una sau cealaltă dintre aceste poziții în tema unei femei, putem să prevestim că ea va rămâne fată bătrână.

(2) Atunci când Soarele sau Venus, planeta iubirii, este afectată în semnul saturnian al Capricornului, mai ales dacă afectarea vine de la de la Saturn, planeta obstrucției, se vor ridica multe obstacole în calea căsătoriei și este foarte puțin probabil ca în astfel de circumstanțe să poată reuși.

(3) Atunci când Soarele și Luna se afectează reciproc printr-o cvadratură sau opoziție, persoana este nehotărâtă ; de asemenea, dacă Soarele semnificant al căsătoriei pentru o femeie este plasat în Casele I, a II-a, a III-a, a VII-a, a VIII-a sau a IX-a, persoana va fi și mai ezitantă în luarea unei decizii în ceea ce privește căsătoria. Dacă, pe de altă parte, există o afectare între Soare și Saturn, persoana nu va putea să se hotărască, iar căsătoria nu va avea loc.

(4) Atunci când Soarele, prin progresie, nu formează nici un aspect cu celelalte planete, există o lipsă de atracție spre sexul opus, ceea ce o va împiedica probabil pe femeie să se căsătorească.

~ Fericire, necazuri, doliu ~

Soarele masculin este semnificantul special al soțului în nativitatea unei femei, iar Luna feminină semnifică soția în cea a unui bărbat. De unde rezultă că dacă Soarele și Luna sunt reciproc în aspecte bune sau primesc razele benefice ale lui Venus, planeta iubirii, planeta bunăvoinței, fericirea și bucuria sunt asigurate prin căsătorie, mai ales dacă aceste planete se află în Casa a VII-a.

Pe de altă parte, Saturn, Marte, Uranus sau Neptun afectând Soarele într-o temă feminină, sau Luna într-o temă masculină, indică necaz și neplăceri în căsătorie. Plasate în Casa a VII-a, sunt o mărturie flagrantă, pronosticând desfacerea uniunii. Această poziție pentru Saturn și pentru Marte indică moartea partenerului ; și Uranus poate aduce moartea dacă este afectat de Saturn sau de Marte ; dar altfel, indică mai degrabă relații clandestine care vor duce probabil la desfacerea căsătoriei prin abandon sau divorț.

~ Căsătorii multiple ~

Dacă una sau mai multe planete malefice: Saturn, Marte, Uranus și Neptun se află în Casa a VII-a și dacă Soarele sau Luna sunt într-un semn fecund, Racul, Scorpionul sau Peștii sau într-un semn dublu, Gemenii, Săgetătorul sau Peștii, e probabil ca persoana să aibă mai multe uniuni, care vor fi probabil nefericite.

Dacă Soarele sau Luna sunt în aspect cu un număr de planete în semne duble și mai ales dacă aceste semne ocupă Casa a VII-a, există probabilitatea a două căsătorii, poate chiar mai multe. Guvernatorul Ascendentului plasat în Casa a VII-a, în aspect bun cu celelalte planete și în semne duble indică căsătorii multiple.

~ Descrierea soțului sau a soției ~

În nativitatea unui bărbat, planetele cu care Luna este în aspect prin progresie, după naștere, indică femeile de care va fi atras, caracterul lor, temperamentul lor, totul determinat de zodiile în care sunt situate aceste planete și de aspectele pe care le formează. Să presupunem, de exemplu, că într-o anumită temă, Luna se găsește în sextil cu Soarele în Leu și că Soarele este în trigon cu Jupiter, vom găsi descrierea femeii, stările sale, caracterul său raportându-ne la capitolul Soarelui : Soarele în Leu și Soarele în trigon cu Jupiter, care indică o femeie cu aspirații înalte, cu caracterul nobil, cu părul blond și cu tenul înfloritor. Dacă, dimpotrivă, vedem Luna, după naștere, în cvadratură cu Marte, în Scorpion, iar Marte de asemenea, în cvadratură cu Venus, prevedem o femeie fără morală, leneșă, murdară, autoritară și cârcotașă. Și așa mai departe.

Într-un horoscop feminin, soțul este descris de planetele cu care Soarele formează un aspect prin progresie, examinate în raport cu zodia în care se află și în raport cu planetele cu care sunt în configurație. Metoda este aceeași ca și cea care a fost indicată în cazul Lunii în tema unui bărbat. E bine să remarcăm, totuși, că atunci când semnificantul partenerului, în aspect cu Soarele sau cu Luna, este retrograd sau slab prin zodie, ca Saturn în Berbec sau Jupiter în Gemeni, atracția nu va fi destul de puternică pentru a se termina într-o căsătorie și va indica doar o atracție trecătoare. Trebuie ca studentul să dea dovadă de judecată în această privință.

~ Copiii ~

Că o persoană trebuie sau nu să aibă copii, nu poate fi stabilit cu exactitate după horoscopul individual, căci nu depinde numai de acesta. Trebuie deci, să comparăm cele două teme ale părinților în perspectivă și să fuzionăm indicațiile individuale ; dacă cele două teme anunță o natură fecundă, vom putea pronostica nașterea a multor copii, dar dacă cele două horoscoape arată naturi puțin fecunde, sau dacă una dintre cele două este foarte fecundă, iar cealaltă complet sterilă, trebuie ca prezicerea să fie făcută în consecință.

Într-o temă individuală, indicațiile pot fi interpretate după cum urmează :

Luna este planeta fecundității și în consecință, este și indicatorul cel mai important ; vine apoi Venus, planeta iubirii și a atracției, și în sfârșit Jupiter, planeta bunăvoinței. Dacă una sau alta dintre aceste planete este în Casa a V-a, care indică copiii, fiind și într-un semn fecund sau dublu, Rac, Scorpion, Pești, Gemeni sau Săgetător, aceasta indică o natură fecundă și prevestește un număr mare de copii, care vor fi buni și fermecători. Aceleași aspecte în Casa a XI-a fac loc acelorași previziuni. Întorcând horoscopul de sus în jos, Casa a VII-a devine Casa I, în care vedem imaginea partenerului ; Casa a XI-a devine atunci a V-a, indicând copiii, deci, cele două Case, a V-a și a XI-a trebuie luate în considerare în această chestiune ; deși, cum am spus deja, baza veritabilă a previziunii nu poate fi stabilită, decât fuzionând temele celor doi părinți.

Atunci când vine violentul și turbulentul Marte sau Saturn, pe care Mitologia îl prezintă devorându-și copiii, sau dacă Soarele sau Uranus sunt în Casele a V-a sau a XI-a, ori împiedică nașterea copiilor, ori îi fac să moară la vârste fragede. Aceasta e adevărat mai ales dacă Berbecul, Leul sau Capricornul sunt pe cuspida uneia dintre aceste două Case.

Luna în Rac, Scorpion, Pești, Gemeni sau Săgetător, în aspect bun cu Jupiter sau cu Venus, indică o familie numeroasă. Dar dacă Luna este în Berbec, Leu sau Capricorn și dacă e afectată de Soare sau de o planetă malefică, căsătoria este de obicei sterilă.

Saturn sau Venus în Casa a VII-a este de asemenea, un semn de căsătorie fără copii. O diferență în concluziile pe care le dau Casele a V-a și a XI-a, aduce obligatoriu modificarea previziunilor.


Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare