Școala Solomonară - Mesajul Astrelor

Max & Augusta Foss Heindel
"Mesajul astrelor"


PRIMA PARTE
ASTROLOGIA NATALĂ

Capitolul XXIV – Direcții solare progresate

Atunci când Soarele formează, prin progresie, un sextil, o cvadratură, un trigon sau o opoziție cu o planetă, influența începe să se facă simțită când Soarele se găsește la un grad și jumătate de aspectul exact și ea continuă să se manifeste până ce Soarele a depășit cu un grad și jumătate aspectul partil.

Ori, cum Soarele se mișcă aproximativ cu 1 ° pe zi și cum, în măsura direcțiilor, se consideră că o zi egalează un an, putem spune că influența aspectelor solare se face simțită pe o perioadă de 3 ani. Efectele lor sunt foarte puternice în această perioadă, în care aspectele Lunii progresate sau o lunație vin să le întărească.

Paralela este diferită de celelalte aspecte. Când este vorba de planete cu mișcare lentă, influența sa durează un mare număr de ani : astfel, paralela Soarelui și a lui Saturn poate avea efect timp de 10 ani și mai mult ; cea a Soarelui și a lui Neptun are o durată aproape la fel de lungă.

Trebuie să remarcăm că și conjuncția și paralela acționează în principal asupra sănătății, în timp ce celelalte aspecte afectează și afacerile, situația socială, etc. Paralela Soarelui și a lui Saturn pronostichează o stare de sănătate proastă multă vreme, în timp ce o paralelă a Soarelui și a lui Jupiter întărește fizic constituția.

Soarele progresat în paralel, în conjuncție, în sextil sau în trigon cu Venus natal. Dacă Venus natal ar fi în bune aspecte la naștere, aceste direcții pot aduce o perioadă de 3 ani de viață fericită și prosperă. Dacă persoana nu este căsătorită încă, aspectul va forma o legătură, care va conduce la o căsătorie de o natură ideală. Dacă horoscopul indică aptitudini artistice, acestea vor primi un impuls pe timpul derulării acestei direcții și vor aduce onoruri și avansare socială.

Soarele progresat, în cvadratură sau în opoziție cu Venus natal. Dacă Venus natal ar fi afectat, aceste direcții ar aduce o perioadă de mici neplăceri, de dizgrație socială, de griji, de necazuri pentru persoană, cu o tendință de a se lăsa dusă de val și de a nu vedea decât partea sumbră a vieții ; dar poate să depășească acestea dacă încearcă energic să-și supravegheze moralul și ținuta personală : "A vrea înseamnă a putea."

Soarele progresat, în paralel, în conjuncție sau în sextil cu Mercur natal. Dacă Mercur ar fi bine aspectat la naștere, unul dintre aceste aspecte va marca o perioadă de activitate mentală extraordiară, astfel încât persoana va fi capabilă să-și realizeze ambițiile și să reușească în afaceri prin realizări noi. Dacă tema natală indică facultăți literare, va fi momentul de a face eforturi pentru a produce opere de valoare. Va fi de asemenea, un timp propice călătoriilor, fie de agrement în căutarea inspirației, fie pentru reușita vreunui proiect. Sub această direcție, reclama va fi modul cel mai eficace de a duce o afacere spre succes.

Soarele progresat, în cvadratură cu Mercur natal. Soarele nu poate ajunge în cvadratură cu Mercur, decât spre sfârșitul vieții ; și, relativ puține persoane trăiesc destul de mult pentru a ajunge până acolo ; efectele sale nu pot decât să fie de conjunctură, iar el nu are importanță.

Soarele progresat, în paralel, în conjuncție, în sextil sau în trigon cu Luna natală. Dacă Luna ar fi bine aspectată la naștere, aceste direcții vor aduce o perioadă de succes și de popularitate. Ele cresc onoarea și stima de care se bucură persoana în anturajul său, îi asigură favoarea personajelor eminente, a patronilor săi, a autorităților influente, iar dacă nu este căsătorită, aceste direcții îi vor procura probabil o unire fericită. Este de asemenea, un moment excelent pentru a forma asociații.

Soarele progresat în cvadratură sau în opoziție cu Luna natală. Dacă, la naștere, Luna ar fi afectată, acest aspect va marca o perioadă foarte supărătoare, plină de nefericiri conjugale, dacă persoana este căsătorită și de discreditare în cercul afacerilor sau al societăți, poate închisoare, pierdere de bani din cauza neloialității unui asociat, faliment sau chiar krach. E posibil de asemenea, ca subiectul să sufere din cauza unei sănătăți proaste ; dacă Soarele sau Luna sunt în Rac, Scorpion sau Pești, el va putea deveni un bețiv inveterat.

Soarele progresat, în sextil sau în trigon cu Saturn natal. Dacă Saturn ar fi bine aspectat în tema de nativitate, aceste direcții vor aduce un mare flux de energie, care va face ca persoana să fie capabilă să-și îndeplinească datoriile într-un mod foarte sistematic, sagace și eficace. Ea va avea ocazii de avansare mai mari decât înainte și va putea să-și asume cu succes responsabilități din ce în ce mai mari. Va obține un număr mare de avantaje de la persoane mai în vârstă, care vor avea încredere totală în ea. Aceste aspecte fac fructuoase plasamente de fonduri în pământuri, mine și imobiliare ; dau, în general, o cunoaștere mai profundă a problemelor vieții.

Soarele progresat, în paralel, în conjuncție, în cvadratură sau în opoziție cu Saturn natal. Dacă Saturn ar fi afectat în tema natală, aceste direcții vor marca o perioadă de o influență foarte proastă. Aceasta se aplică mai ales la paralelă, care durează aproape 10 ani ; celelalte aspecte nu sunt active, decât timp de 3 ani. Sub aceste direcții, persoana suferă din cauza dezamăgirilor și a amânărilor în tot ceea ce întreprinde. Oricare ar fi grija pe care o poartă în a-și trasa planuri, se găsește întotdeauna ceva care le strică, ceea ce poate să trezească în ea un spirit de iritare și de pesimism care o va face să vadă viața ca pe o luptă fără speranță, în care fiecare conspiră să-i pună bețe în roate. Dificultățile financiare vor înrăutăți lucrurile și va fi predispusă să suporte opoziția patronilor săi sau a autorităților. Pentru a încorona toate acestea și sănătatea va suferi, mai ales sub influența paralelei ; vitalitatea va fi slabă și puterea recuperatorie aproape nulă. Totul, pentru subiect, va depinde de modul în care va lua lucrurile, de a vedea părțile bune și de a înțelege lecțiile pe care le conțin probele sau poate să sucombe sub greutatea lor și să abandoneze totul. "Un om avertizat face cât doi", iar studenții în Astrologie știu, cel puțin aceasta, că probele sunt trecătoare și că zile mai bune vor urma după zilele rele.

Soarele progresat, în paralel, în conjuncție, în sextil sau în trigon cu Jupiter. Atunci când Jupiter este foarte bine aspectat la naștere, aceste aspecte sunt dintre cele mai norocoase, ele indică o perioadă de prosperitate financiară în care totul va reuși, în care orice speculație, orice plasament, orice întreprindere va aduce succes și câștig. Persoana își va vedea popularitatea crescând, stima celorlalți în cercul relațiilor sale și din anturajul său imediat ; va putea primi semnele de distincție în legătură cu operele de caritate sau filantropice ; se va bucura de numeroase succese mondene și de o fericire domestică perfectă. Aceste direcții pronostichează călătorii în care va găsi în același timp și plăcere și câștig ; în sfârșit, ambiții pe care, mulți ani, le-a crezut irealizabile, au toate șansele de a reuși iar prietenii durabile, profitabile toate, au șansa de a se forma. Aceste aspecte întăresc de asemenea, constituția și aduc o sănătate strălucitoare, dar o supraabundență de activitate fizică poate, mai târziu, sub direcții rele, să aducă boala. Dacă se menține într-o graptă măsură, afluxul vital dat de aceste direcții va avea un efect benefic și durabil pentru sănătate.

Soarele progresat, în cvadratură sau în opoziție cu Jupiter natal. Dacă Jupiter este afectat la naștere, aceste direcții indică o perioadă de lupte și de probe (încercări). Cineva foarte apropiat și foarte drag va dispărea din viața persoanei, fie prin răcirea afectivității și prin îndepărtare, fie prin moarte. Vor fi procese, pierderi de bani, dezastru social însoțit de ostilitatea celor din jur. Dacă persoana plasează fonduri sau face vreo speculație, fiecare din operațiile sale se va termina printr-un eșec, datorat înșelătoriei, informațiilor false date de cei cu care a avut de lucru. Dacă își schimbă poziția sau reședința, va întâlni condiții și mai potrivnice. Aceste aspecte indică de asemenea, o sănătate proastă și necazuri domestice.

Soarele progresat în paralel, în conjuncție, în cvadratură sau în opoziție cu Marte natal. Dacă, la naștere, Marte este afectat, aceste aspecte marchează o perioadă lungă foarte rea. Va fi o stare de agitație extremă, de îndrăzneală nebună, capabilă de a incita persoana la acte dintre cele mai iraționale : de aici pericolul de a-și risipi banii, de a-și distruge viitorul, de a deveni handicapat, ca urmare a unui accident sau de a se deda la excese care vor ocaziona febre, erupții neplăcute sau afecțiuni inflamatorii. Subiectul ar trebui să se păzească mai ales de a umbla cu focul, apa fierbinte, armele de foc, explozibilii, va trebui să se asigure împotriva incendiilor, bolii sau accidentelor. Reputația sa va avea probabil de suferit din cauza scandalurilor : va trebui, deci, să-și folosească toată energia, toată forța de voință și să acționeze în orice ocazie cu maximum posibil de discreție și de moderație pentru a încerca să-și guverneze stelele.

Soarele progresat, în sextil sau în trigon cu Marte natal. Dacă Marte este bine aspectat la naștere, aceste direcții indică o perioadă de evenimente în care persoana va fi puternic animată de un spirit de activitate de afaceri și de industrie ; va cunoaște adevărați pionieri sau chiar va primi într-un mod sau în altul un impuls, care o va lansa într-un gen de viață nouă, care-i va aduce succes, prieteni și prosperitate. Probabil că va călători, în căutarea noilor câmpuri de acțiune și nu va avea liniște până nu-și va fi folosit această energie, care amenință să izbucnească ; dar va fi de asemenea, împinsă spre risipirea banilor, care par să-i vină atât de ușor ; dacă ar fi înțeleaptă, ar fi mai puțin liberală, deoarece atunci când acest aspect va fi trecut, probabil că zilele de prosperitate vor dispărea.

Soarele progresat, în paralel, în conjuncție, în cvadratură sau în opoziție cu Uranus natal. Dacă Uranus este afectat la naștere, aceste aspecte marchează o perioadă foarte critică de viață. Persoana va deveni foarte iritabilă și de caracter violent, va pune la grea încercare răbdarea prietenilor și părinților săi, până în momentul în care se impune o despărțire, ea va respinge pe toată lumea ; negândită, excentrică, va fi capabilă de a face lucrurile cele mai ciudate, cele mai neprevăzute, să se lanseze în procese, fără cel mai mic motiv, doar de dragul certei. De aceea e posibil ca această persoană să se discrediteze pentru totdeauna în ochii tuturor celor care o vor cunoaște ; sau urmând aspectelor ce acționează în acel moment, să fie cineva dintre apropiații săi intimi care îi cauzează dezonoarea, ce se va răsfrânge asupra ei pe motivul rudenie sau prieteniei ce-i leagă.

Soarele progresat, în sextil sau în trigon cu Uranus natal. Dacă, la naștere, Uranus ar fi bine aspectat și dacă persoana ar avea un suflet suficient de evoluat pentru a răspunde influenței sale, aceste direcții vor marca o perioadă de mare avansare spirituală și mentală ; facultățile creatoare și organizatoare se vor dezvolta într-un mod remarcabil, astfel încât va fi capabilă să formuleze idei noi, să perfecționeze invenții, să organizeze acțiuni și proiecte în cel mai fericit mod și cu efort mic. Poate să aibă profituri neașteptate ca urmare a invențiilor, plasamentelor sau speculațiilor. Dacă persoana nu s-a interesat încă de gândirea abstractă și de ocultism, va fi probabil atrasă în această perioadă și se va angaja cu hotărâre în această direcție, înainte ca aspectul să se termine.

Soarele progresat, în paralel, în conjuncție, în cvadratură sau în opoziție cu Neptun natal. Dacă Neptun ar fi afectat la naștere, aceste direcții vor indica o perioadă critică pentru cei care pot răspunde influenței sale spirituale. Vor fi atunci hipersenzitivi, capabili să cadă într-o stare nedorită de clarviziune involuntară și să fie obsedați de entitățile lumii invizibile, care caută un medium pentru a-și satisface dorințele de obicei urâte. Subiectul poate deveni astfel victima ușoară a unui hipnotizator și să aibă neplăceri ca urmare a fraudei, înșelătoriei, a schimburilor dezavantajoase, a pierderilor prin speculație în marile afaceri în care capitalul este supraevaluat.

Soarele progresat, în sextil sau în trigon cu Neptun natal. Dacă Neptun este în aspecte bune la naștere, aceste direcții vor marca o perioadă de trezire spirituală în care persoana va putea, dacă este suficient de avansată, să primească o inițiere care îi va dezvolta puterile sale spirituale și-i va deschide ușile lumilor invizibile. La unii, aceste aspecte vor putea dezvolta facultatea de inspirație muzicală, la alții va aduce o perioadă de iubire fără pereche și de o fericire fără egal. E bine să adăugăm că majoritatea este incapabilă să răspundă la această influență.

Soarele progresat, în paralel, în conjuncție, în sextil sau în trigon cu Mijlocul Cerului natal. Aceste aspecte aduc o perioadă de profit, de avansare, de onoruri, de favoruri din partea autorităților sau a patronilor, de prestigiu social crescut și de prosperitate generală în afaceri. Este un moment propice eforturilor pentru a-și crește veniturile, căci orice tentativă în acest sens va beneficia de o influență stelară favorabilă și va avea, în consecință, mai multe șanse de a reuși decât oricând.

Soarele progresat în cvadratură sau în opoziție cu Mijlocul Cerului natal. Aceste aspecte vor marca o perioadă de discreditare, în care calomnia și dușmănia amenință onoarea și situația socială a subiectului. Acesta va trebui deci, să fie foarte circumspect în toate faptele și gesturile sale, deoarece dificultățile cu autoritățile ar putea duce la închiderea lui și pierderea poziției ; averea sa este de asemenea, amenințată.

Soarele progresat, în paralel, în conjuncție, în sextil sau în trigon cu Ascendentul natal. Aceste aspecte marchează o perioadă de o bunăstare generală, de sănătate înfloritoare, de fericire. Tot ceea ce persoana întreprinde pare să prospere.

Soarele progresat în cvadratură sau în opoziție cu Ascendentul natal. Aceste aspecte marchează o perioadă de sănătate șubredă, mai ales în nativitatea unei femei. Prevestesc de asemenea, numeroase griji și ceea ce numim de obicei "ghinion".


Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare