Școala Solomonară - Mesajul Astrelor

Max & Augusta Foss Heindel
"Mesajul astrelor"


PRIMA PARTE
ASTROLOGIA NATALĂ

Capitolul XXV – Direcții lunare progresate

Luna parcurge zodiacul cu viteza medie de 12-13 ° pe zi, iar cum ziua, în materie de progresie, este luată; ca o măsură de timp echivalând cu un an, putem deci, spune că Luna, prin progresie, de la naștere la moarte, călătorește în proporție de 12-13 ° pe an, sau de un grad și ceva pe lună. În consecință, în aproximativ 28 de ani, ea parcurge toată tema astrologică și formează toate aspectele posibile cu diferitele planete conținute de temă. Poate deci, să parcurgă de 2 sau de 3 ori cercul în timpul unei vieți de durată medie. Trecerea sa în jurul nativității face viața bogată în evenimente, deoarece aspectele planetelor însăși indicând anul în care o anumită influență e gata să acționeze sub formă de destin copt și să devină evenimente în viață, nu produc singure nici un efect bun sau rău, dacă un aspect al Lunii progresate sau o lunație nu-și concentrează această influență și nu marchează luna în care evenimentul va avea loc. Se întâmplă, deci, uneori ca aspecte, chiar puternice, între Soare și planete sau chiar între planete să nu aducă nici un rezultat, dacă nu sunt întărite de un aspect lunar progresat sau de o lunație (Lună Nouă) în armonie cu aspectele.

Aspectele lunare, luate separat, nu au nici o influență proprie, sau, cel puțin, aceasta nu se face simțită, decât atunci când sunt în armonie cu direcția primară în forță în acel moment.

Acestea sunt puncte importante pe care studentul trebuie întotdeauna să le aibă în minte. Trebuie să observăm de asemenea că aspectele Lunii progresate față de planetele progresate și ele produc un efect mic sau deloc, și că influențele citate mai jos se raportează la planetele natale.

Luna progresată, în paralel, în conjuncție, în sextil sau în trigon cu Soarele natal. Aceste aspecte indică o perioadă mai degrabă prosperă, aducând importante schimbări spre o îmbunătățire. frecvent, rezultă căsătorii prospere și fericite, o mare dezvoltare în afaceri, dacă persoana este un patron, o creștere de salariu, dacă este angajată, căci în acest moment superiorii și cei care se află într-o poziție din care pot să acorde favoruri au o dispoziție generoasă și sunt gata să aprecieze tot ceea ce e bun la persoana în cauză.

Luna progresată, în cvadratură sau în opoziție cu Soarele natal. Aceste aspecte indică o perioadă de griji și de pierderi. Există o tendință spre a avea dificultăți cu patronii sau clienții, care vor duce la pierderea locului de muncă sau a afacerilor. Spiritul este ezitant, în așa fel încât persoana este incapabilă de a lua vreo decizie și astfel predispusă să piardă ocaziile care ar putea să-i aducă câștiguri, ocazii care nu vor fi pentru ea decât sursă de pierderi. Va avea neplăceri cu sexul opus, mai ales cu partenerul său, dacă este căsătorită. Aceste aspecte prevestesc alterarea sănătății și schimbarea în rău în toate afacerile vieții.

Luna progresată, în paralel, în conjuncție, în sextil sau în trigon cu Venus natală. Dacă Venus este puternică și bine aspectată în tema natală, această perioadă va aduce plăcere și câștiguri, deoarece persoana va forma noi prietenii și va avea ocazii să avanseze și financiar și social. Aceste aspecte indică de asemenea, logodne sau căsătorii frecvente într-o temă masculină. Aduc o sănătate bună, o bună dispoziție de spirit, care face ca lumea întreagă să pară scăldată într-o rază de soare : este, într-un cuvânt, o perioadă de succes general și de fericire.

Luna progresată, în cvadratură sau în opoziție cu Venus natală. Dacă Venus este afectată la naștere, aceste aspecte vor marca o perioadă de numeroase griji și dezamăgiri. Logodna va putea fi desfăcută sau o căsătorie terminată prin despărțire ; și finanțele și sănătatea vor avea de suferit. Se poate aștepta să primească lecții, să fie ținut la distanță de relațiile mondene. Va trebui deci ca persoana să fie prudentă, mai ales în relațiile sale cu sexul opus deoarece, atâta vreme cât va dura această influență, probleme grave vor putea apărea din această sursă. Cunoscând natura și durata acestei influențe, va trebui să încerce să-și guverneze stelele păstrând o stare de spirit optimistă pe cât posibil și, studiindu-se, să acționeze cu înțelepciune în chestiunile în care tema sa natală marchează puncte periculoase.

Luna progresată, în paralel, în conjuncție, în sextil sau în trigon cu Mercur natal. Dacă Mercur ar fi în bune aspecte la naștere, aceste direcții vor dezvolta facultățile mentale. Este deci, un timp favorabil oricărui studiu spre care nativul se va simți atras. Dacă ar avea în vedere vreo schimbare importantă, ar fi momentul să acționeze, deoarece, sub aceste direcții, succesul este mai sigur, decât sub influențe mai puțin propice. Dacă are vreo afacere de reglat cu frații și surorile sale sau cu vecinii săi, va ajunge la o concluzie favorabilă mult mai repede, decât în orice alt moment.

Luna progresată, în cvadratură sau în opoziție cu Mercur natal. Dacă Mercur ar fi afectat la naștere, trebuie ca nativul să fie foarte circumspect pe timpul acestor influențe planetare, căci va avea tendința să fie indiscret și imprudent în scris sau vorbire, care l-ar expune la defăimări și calomnie. Este de asemenea, probabil că, dacă, în acest timp, dacă s-ar semna acte sau hârtii legale, s-ar face în detrimentul său și va regreta mai târziu. Trebuie de asemenea, să fie foarte atent la termenii folosiți în corespondența sa ; dacă este literat, trebuie să-și mărească prudența, căci scrierile sale îi vor cauza aproape sigur neplăceri serioase, atât lui, cât și altora. Mentalul său va fi foarte zguduit și va trebui să nu călătorească, nici să facă vreo schimbare cât durează aceste conjuncturi, ci să stea liniștit atât cât este posibil.

Luna progresată, în paralel sau în conjuncție cu Saturn natal. Dacă Saturn ar fi afectat în tema natală, această perioadă ar fi foarte critică. În nativitatea unei femei, aceste aspecte indică o sănătate proastă, neplăceri, griji. În tema unui bărbat, dacă este căsătorit, perioada induce dificultăți domestice sau sănătate proastă pentru soția sa. Contrarietăți, amânări, dezamăgiri pe toate planurile vieții sunt de temut ; pentru că există tendința de a vedea totul în negru și de a deveni melancolic sau morbid.

Luna progresată, în cvadratură sau în opoziție cu Saturn natal. Dacă Saturn este afectat la naștere, aceste aspecte vor marca o perioadă foarte rea, mai ales în ceea ce privește sănătatea și condițiile căminului. Vor putea provoca o problemă trecătoare în mental, iritabilitate, preocupare și tendință spre pesimism și spre disperare. Afacerile financiare vor suferi și ele, va trebui să nu facă nici o schimbare sau vreun plasament de fonduri în acel moment. Singurul remediu este de a încerca să păstreze o atitudine filosofică pe cât posibil, să vadă partea bună a lucrurilor și să învețe lecțiile pe care trebuie să i le dea această perioadă.

Luna progresată, în sextil sau în trigon cu Saturn. Dacă Saturn, la naștere, ar avea aspecte bune, această perioadă va marca pentru subiect o epocă de fericire și de prosperitate, în care capacitățile sale vor fi recunoscute în sfera sa de acțiune. Va fi atunci capabil de a-și asuma noi responsabilități și de a răspunde la încrederea avută în el și dacă ar avea în vedere câteva plasamente în case, pământuri sau mine, acest moment ar fi foarte favorabil. Acest timp va marca o dată importantă în viața sa : va fi pusă o bază nouă, solidă și stabilă pentru succesul afacerilor sale, bază pe care va putea să-și edifice o viață prosperă.

Luna progresată, în paralel, în conjuncție, în sextil sau în trigon cu Jupiter natal. Dacă Jupiter ar primi aspecte bune la naștere, aceste direcții vor indica o perioadă de succes și de noroc ; o sănătate excelentă, iar, în caz de boală, o ameliorare evidentă. Dispoziția de spirit a subiectului va fi dintre cele mai fericite, se va bucura din plin de toate plăcerile vieții, va fi pentru el un timp foarte favorabil marilor călătorii, va fi primit cu cordialitate peste tot. Bogăția sa va crește, dacă profită de direcțiile prezente pentru a opera plasamente sau dacă afacerile sale sunt conduse cu toată abilitatea de care este capabil, este momentul în care lucrurile vor lua o turnură definitivă spre mai bine ; iar dacă știe să obțină avantaje din ocaziile care îi vor fi oferite, va resimți multă vreme plăcutele avantaje.

Luna progresată, în cvadratură sau în opoziție cu Jupiter natal. Dacă Jupiter este afectat în tema natală, trebuie ca persoana să fie foarte atentă la regimul său pe durata acestor aspectări, deoarece există tendința spre excese, care vor cauza boli provocate de toxinele infiltrate în sânge. Trebuie ca accesele de mânie să fie evitate cu grijă deoarece, dacă tema natală sugerează pericol de apoplexie, este aproape sigur că manifestarea acestei crize va avea loc mai degrabă sub aceste influențe astrale, decât în alt moment. Este deci, foarte indicat să-și păstreze cumpătul și să evite orice hrană sau orice băutură excitantă, să nu întreprindă speculații cu nici un preț pe toată durata acestor direcții, deoarece insuccesul este sigur, existând în plus riscul de a fi înșelat sau păgubit. Aceste aspecte prevestesc și necazuri domestice, pierderi în urma proceselor sau a afacerilor analoage. Prestigiul social va suferi din cauza ținutei mândre, prețioase sau autoritare a subiectului : subiectul să încerce așadar, să fie circumspect, moderat în toate și să se autocontroleze.

Luna progresată, în paralel, în conjuncție, în cvadratură sau în opoziție cu Marte natal. Dacă Marte ar fi afectat la naștere, aceste aspecte vor marca o perioadă foarte proastă. În nativitatea unei femei indică, printre altele, o sănătate precară, în cea a unui bărbat, certuri violente în menaj. Există o tendință generală spre certuri, violență, temeritate, de unde ar putea rezulta accidente și răni. De asemenea, o decadență spre mai rele plăceri ale simțurilor, ceea ce va putea aduce un noian de consecințe neplăcute. Trebuie ca subiectul să dea dovadă de prudență în relațiile sale cu sexul opus, altfel vor surveni cu siguranță calomniile și discreditarea socială. Aceste direcții fac ca subiectul să fie foarte imprudent, extravagant în materie de finanțe, gata să formuleze raționamente grăbite și eronate : de aceea, dacă semnează hârtii de afaceri în această perioadă, dezastrul va fi probabil consecința acestui fapt. Aceste direcții sunt printre cele mai sigure, nu li se scapă decât rar, fără a suferi vreo pierdere sau o neplăcere, de aceea, trebuie ca subiectul să fie foarte atent la conduita sa în această perioadă.

Luna progresată, în sextil sau în trigon cu Marte natal. Dacă, la naștere, Marte ar fi bine aspectat, aceste direcții marchează o perioadă de activitate considerabilă din care subiectul va obține mari avantaje. Ele semnifică o sumă de energie vitală acumulată, și cum această forță dinamică trebuie să-și găsească o supapă de refulare, este o perioadă favorabilă expansiunii afacerilor, executarea a noi proiecte : reușita este sigură, dacă persoana nu este prea repezită în eforturile sale, ci dimpotrivă să fie puțin prudentă în cheltuirea acestei mari energii. Aceste aspecte sunt foarte active, mai ales la cei care lucrează cu elementele lui Marte, fierul și focul ; le aduce onoare și avansare.

Luna progresată, în paralel, în conjuncție, în careu, în opoziție cu Uranus natal. Dacă Uranus ar fi afectat la naștere, aceste aspecte marchează o perioadă foarte critică, în care persoana va fi expusă unei schimbări bruște, neprevăzute, care va avea asupra vieții lui un efect dăunător. Va trebui ca persoana să se păzească împotriva unei astfel de eventualități. Există de asemenea, probabilitatea unei legături clandestine, care va aduce griji și necazuri. Trebuie ca nativul să evite orice asociație cu sexul opus, iar dacă aceasta este inevitabilă, trebuie să fie circumspect în ținuta și conduita sa, deoarece sub influența acestor direcții suntem tentați să-l judecăm sever pentru cea mai mică aparență a răului. Există tendința spre o iritabilitate și o cruzime în expresie, care pot cauza nefericire conjugală și pierderea prietenilor, fapt regretabil mult mai târziu. Trebuie deci să încercăm să ne controlăm și chiar ar fi înțelept să-i evităm pe prieteni, în această perioadă critică.

Luna progresată, în sextil sau în trigon cu Uranus natal. Acestea sunt aspecte excelente pentru cei care sunt destul de avansați pentru a răspunde la ele. Dacă, la naștere, Uranus ar primi aspecte bune, facultățile originale, intuitive și inventive ale subiectului vor găsi în acest moment o expresie foarte fericită pentru el. Dacă este interesat de studiile din domeniul gândirii abstracte sau din domeniul ocultismului, perioada este propice pentru a urma această cale. Sub aceste direcții, o expansiune a conștiinței poate fi realizată mai ușor, se vor forma prietenii cu persoane elevate din punct de vedere spiritual, spre marele beneficiu al nativului, dar și schimbări sau deplasări avantajoase. Aceste aspecte indică deci, o epocă prolifică în viața nativului, marcată de un progres spiritual de o înaltă ținută.

Luna progresată, în paralel, în conjuncție, în careu sau în opoziție cu Neptun natal. Dacă Neptun ar fi afectat în tema natală, aceste direcții ar indica o perioadă de circumstanțe stranii și supărătoare ; persoana este, probabil, predispusă să suporte influența hipnotismului sau a mediumității, să aibă viziuni sau să înceapă să audă voci, toate aceste fiind de nedorit, și deci va trebui, pe cât e posibil, să se ferească. Va fi deci, de prost augur să intre, pe timpul acestor tranzite, într-o sală de ședințe de spiritism, a cărei ambianță favorizează aceste dispoziții. Mai mult, dacă aceste aspecte sunt formate în semne de apă, Racul, Scorpionul și Peștii, acestea o vor împinge spre băutură, spre a se droga, ceea ce-i va aduce neplăceri și necazuri pentru tot restul vieții. Cum aceste aspecte produc o oboseală fizică și mentală, persoana este negativă, forțele sale vitale sunt diminuate, iar aceste influențe nedorite sunt mai capabile de a se instala. Există de asemenea, pericolul intrigilor din partea dușmanilor secreți, care vor face probleme subiectului și-l vor discredita, cauzându-i chiar închisoarea sau internarea într-un spital, căci Neptun guvernează închisorile, spitalele, azilurile de alienați mintali sau alte locuri de acest gen. Va trebui deci, să fie foarte prudent în toate raporturile cu ceilalți.

Luna progresată, în sextil sau în trigon cu Neptun natal. Dacă Neptun are aspecte bune la naștere, aceste aspecte pot aduce o ușoară dezvoltare a conștiinței, iar dacă, în același timp, aspectele solare cu Neptun acționează, se poate prevedea o inițiere pentru cei care sunt suficient de avansați, pentru a răspunde la această influență ; dar pentru marea majoritate a persoanelor, aceste aspecte indică doar o perioadă agreabilă, sărbătoare muzicală sau orice altă plăcere de acest gen.

Luna progresată, în paralel sau în conjuncție cu Ascendentul sau Mijlocul Cerului (M. C.) natal. Aceste aspecte aduc schimbări în viață, care vor fi bune sau rele, în funcție de celelalte influențe, care se exercită în horoscop la acel moment.

Luna progresată, sextil sau trigon cu M. C. natal. Dacă celelalte influențe o permit, acest moment reprezintă un timp de schimbări avantajoase, avansare sau onoare și succes general pe diversele scene ale vieții.

Luna progresată, în careu sau în opoziție cu M. C. natal. Aceste aspecte marchează pierderea prestigiului, tulburări, neliniște, pierderi financiare, mai ales dacă se tratează cu femeile. Este o perioadă rea pentru călătorii și pentru schimbări.

Luna progresată, în sextil sau trigon cu Ascendentul. Aceste aspecte aduc schimbări avantajoase, o prosperitate financiară și în general noroc.

Luna progresată, în cvadratură sau în opoziție cu Ascendentul natal. Aceste aspecte marchează o perioadă de neplăceri. Trebuie să ne așteptăm la o sănătate proastă, iar dacă vor avea loc câteva schimbări sau deplasări, acestea vor aduce dezavantaje subiectului.


Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare