Școala Solomonară - Mesajul Astrelor

Max & Augusta Foss Heindel
"Mesajul astrelor"


PRIMA PARTE
ASTROLOGIA NATALĂ

Capitolul XXVI – Direcții planetare mutuale

Aspectele între două; planete progresate au impact nul sau eventual, minim ; dar atunci când o planetă, prin progresie, intră în aspect cu o planetă natală, ea acționează fie în bine, fie în rău, în funcție de propria sa natură și de puterea planetei natale în tema astrologică.

În paragrafele următoare, vom descrie aceste tendințe. Interesează puțin dacă Venus, de exemplu, progresează spre un aspect bun al lui Saturn natal, sau dacă Saturn progresează spre un aspect bun al lui Venus natal : efectele sunt așa cum le stabilește primul paragraf, și așa mai departe pentru celelalte aspecte.

Venus și Saturn în aspecte bune prin progresie, indică o perioadă de câștiguri, de creștere a prestigiului social, de exaltare sentimentală ; marchează o trezire a naturii religioase, devoționale a subiectului.

Venus și Saturn în aspecte dizarmonice prin progresie, indică o perioadă de necazuri și griji. Sănătatea și reputația vor suferi ; amânările, pierderile, decepțiile vor fi frecvente. Se va căuta să se impună acestea subiectului. Moartea ființelor iubite sau o separare de ele și alte evenimente supărătoare sunt de prevăzut. Spiritul va fi morocănos și predispus la neliniște.

Mercur și Saturn în aspecte bune prin progresie, marchează o perioadă pentru asumarea de noi responsabilități, realizarea de plasamente în imobile, mine, pământ, etc., chiar pentru a întreprinde un studiu sau lucrări de cercetare dificile, pentru a semna contracte importante, surse de câștig durabile. Este un bun moment pentru a trata cu agenții și persoanele sosite sau pentru a întreprinde călătorii într-un scop serios.

Mercur și Saturn în aspecte rele prin progresie, indică o epocă de întârzieri, de decepții, cu o tendință de a nu vedea decât părțile urâte ale lucrurilor. Nu este un moment bun pentru a lua noi responsabilități, pentru a trata cu oameni serioși și pentru a semna acte legale. Persoana este amenințată de calomnie și de pierderea reputației.

Marte și Saturn în aspecte bune prin progresie, marchează o perioadă în care persoana va fi foarte întreprinzătoare, dar totuși plină de tact și de diplomație, curajoasă fără teamă, puternică și demnă: mai capabilă ca niciodată de a-și asuma responsabilitățile vieții. Dacă își folosește convenabil aceste calități, aceste direcții îi vor aduce prosperitate, onoare și respect printre asociații săi.

Marte și Saturn în aspecte rele prin progresie, vor face ca subiectul să fie foarte temerar și impulsiv, de unde pericolul de accidente. Uneori, când tema astrologică indică violența, există tendința spre crimă și vărsarea de sânge, de unde poate rezulta închiderea acestuia în închisoare. Toate viciile latente ale caracterului par să vrea să se pună în evidență, iar mânia nu este cel mai mic. Trebuie să aibă cea mai mare grijă să-și înfrâneze natura impulsivă și să-și reprime viguros orice ieșire nedorită a caracterului.

Venus și Jupiter în aspecte bune prin progresie, aduc câștiguri, creșterea stimei publice, înălțarea poziției sociale ; fac subiectul mai amabil, mai simpatic, mai discret, crescându-i astfel popularitatea. Este pentru el momentul de a face călătorii și de a se bucura de viață. Plasările de fonduri, făcute sub această influență, sunt în general reușite ; sănătatea rămâne excelentă, sau chiar, dacă persoana tocmai a fost bolnavă, această epocă marchează o perioadă de convalescență, de recuperare a forțelor, în care viața devine mai dinamică.

Venus și Jupiter afectându-se unul pe celălalt, prin progresie, indică o perioadă de griji domestice, mai degrabă benigne, ușoare pierderi de bani, o tendință spre risipire, dificultăți pecuniare și posibilități de proces. Va rezulta scăderea prestigiului în cercul social al persoanei sau în anturajul său apropiat.

Mercur și Jupiter în bun aspect prin progresie, indică o perioadă foarte prosperă. Persoana va călători probabil, cu profit și plăcere ; sănătatea sa bună și buna sa dispoziție o vor face să vadă viața în roz. Există indicii de câștiguri, datorate plasărilor bune, și de prosperitate în ansamblul afacerilor : este un bun moment pentru a face contracte, mai ales pentru o lucrare literară.

Mercur și Jupiter afectate prin progresie, marchează o epocă supărătoare în timpul căreia persoana este predispusă a fi antrenată în procese și, de aici, să suporte pierderi ; va trebui să se ferească să semneze orice hârtie legală sau să contracteze vreun acord, deoarece vor rezulta neînțelegeri, care vor aduce pierderi de bani ; dacă împrumută bani, creanțierii săi vor căuta să i se impună și să o frustreze. Trebuie să evite orice raport cu oamenii de afaceri sau agenți comerciali.

Marte și Jupiter în bune aspecte prin progresie, marchează o perioadă în care spiritul conservator al lui Jupiter se unește cu entuziasmul debordant al lui Marte : de unde subiectul va deveni mai întreprinzător, predispus să-și întindă raza afacerilor sale și va reuși astfel să-și mărească veniturile. Va trebui totuși să aibă grijă să-și amintească proverbul "Ulciorul nu merge de două ori la apă". Aceste aspecte acționează de asemenea, asupra naturii devoționale și pot uneori să se exprime prin entuziasmul religios : persoana va putea să întoarcă o nouă pagină a cărții vieții sale și să devină un bărbat mai bun, o femeie mai bună.

Marte și Jupiter în aspecte rele prin progresie, indică un punct periculos în viață, în timpul căruia persoana este capabilă să-și ruineze tot viitorul, fie comițând acte criminale, fie pierzându-și banii printr-o etalare fastuoasă și extravaganțe nebunești ; poate de asemenea, să se lase antrenată în proiecte absurde de exploatări miniere sau de speculații la bursă, atât de imprudent, încât întreaga sa avere va fi înghițită. Și sănătatea va suferi probabil sub aceste direcții. Intoxicarea sângelui va putea cauza excrescențe morbide : tumori, furunculi sau alte afecțiuni de acest gen. Pe scurt, este o perioadă foarte grea de trecut, și trebuie ca persoana să aibă grijă să nu cedeze la vreuna dintre aceste influențe.

Venus și Marte în aspecte bune prin progresie, marchează marchează o perioadă de impuls și imprudență în timpul căreia persoana este capabilă să acționeze în modul cel mai irațional, ceea ce va putea să suscite mari neplăceri : dacă este căsătorită, poate să survină orice nefericire conjugală; pierderile de bani, discreditarea pot surveni și ele. Trebuie ca persoana să se controleze și să evite orice tentație, care ar putea să apară pe drumul său.

Mercur și Marte în aspecte bune prin progresie, marchează un timp de prosperitate generală în toate afacerile vieții, mai ales în cele în care sunt puse în joc facultățile mentale : aceste aspecte indică finețe, spirit pătrunzător, promptitudine în a înțelege un subiect pentru a obține profit : de aici prevestire de câștiguri. Acest timp este propice publicității, extensiei afacerilor, cât și a contractelor, raporturilor de interes, afacerilor cu agenți comerciali. Este de asemenea, o perioadă bună pentru lucrările literare de importanță mediocră și pentru călătorii. Această conjunctură stimulează o sănătate prosperă, buna dispoziție și optimismul.

Mercur și Marte în aspecte rele prin progresie, pronostichează o perioadă critică, în care persoana este capabilă să acționeze impulsiv, să vorbească și să acționeze aiurea, fără să gândească și fără să prevadă probabilitatea neplăcerilor și a pierderilor de bani, ca urmare a manevrelor meschine în defavoarea celorlalți. Va trebui deci, să fie foarte prudentă și să nu semneze cu superficialitate nici un acord, nici un contract. Există de asemenea, indicația de accident sau neplăceri în călătorie. Este un timp contraindicat pentru orice schimbare sau extensie de afaceri.

Marte și Uranus în aspecte bune prin progresie, indică o perioadă favorabilă pentru perfecționarea invențiilor sau pentru lansarea de noi întreprinderi. Sub această direcție, se întâmplă să se lege prietenii de natură benefică, eveniment ce poate declanșa o trezire psihică asupra nativului, ca urmare a contactului cu acest gen de persoane sau grupuri de persoane, având o natură uraniană.

Marte și Uranus în aspecte rele prin progresie, marchează o perioadă foarte periculoasă. Această direcție anunță accidente de natură extraordinară, bulversarea condiției, îndepărtarea de prieteni, care vor expune persoana în postura de a se trezi singură pe lume. Uneori se produce o revelație psihică ; însă întotdeauna, de o natură nedorită.

Marte și Neptun în aspecte bune prin progresie, marchează o perioadă de sănătate bună și de entuziasm pentru sufletele avansate ; dar marea majoritate a persoanelor nu simt această influență.

Marte și Neptun în aspecte rele prin progresie, produc o depresie nervoasă la cei care răspund la această influență. Există pericolul de a fi, ori înșelat, ori victima unor circumstanțe inexplicabile.

Venus și Uranus în aspecte bune prin progresie, anunță o probabilitate de câștig. În circumstanțe comune, persoana va avea se pare, ceea ce numim "un timp bun", ce va declanșa o mică poveste de iubire, care în final însă, se va încheia trist. Această direcție asigură, atât cât durează, ajutor din partea prietenilor și creșterea popularității.

Venus și Uranus în aspecte rele prin progresie, este o cauză generatoare de necazuri domestice : despărțire, divorț. Această direcție este susceptibilă de a duce la un scandal, ca urmare a conduitei imorale. Există de asemenea, pericolul de proces, de pierderi de bani. Persoana pare că trebuie să acționeze în modul cel mai excentric.

Venus și Neptun în aspecte bune prin progresie, indică o perioadă de succes în materie socială, fericire și bucuria vieții pentru cei care pot să răspundă la această direcție. Persoana este aptă mai ales în a se complace să construiască castele de nisip, la visări ce nu duc la nimic, dar fac această perioadă foarte agreabilă.

Venus și Neptun în aspecte rele prin progresie, prevestesc un eveniment psihic de natură neplăcută, având raport cu hipnotismul și mediumitatea. Există o tendință spre senzualitate, imoralitate și, uneori gustul pentru băutură și droguri, de unde suferințe și neplăceri.

Mercur și Uranus în aspecte bune prin progresie, fac ca persoana să fie activă mental, să-i aducă plăceri neașteptate, să o incite la muncile spiritului și să-i dea o înclinație spre studiile oculte. Multe persoane, sub acest aspect, sunt atrase de lucrările de ordin altruist, umanitar și rămân interesate de acestea.

Mercur și Uranus afectându-se unul pe celălalt prin progresie. Această direcție îl face pe nativ excentric, dușmanul convențiilor, turbulent ; îi dă o stare de spirit nervoasă, instabilă și poate să ducă la procese neprevăzute.

Mercur și Neptun în aspecte bune prin progresie. Spiritul este extrem de activ, înclinat spre studiul Astrologiei și al misticismului. Nativul este susceptibil de a face călătorii pe mare și de a trăi schimbări importante. Doar cei care sunt avansați din punct de vedere spiritual resimt efectul influenței lui Neptun.

Mercur și Neptun în aspecte rele prin progresie. Ar trebui ca persoanele aflate sub această influență, să nu facă plasamente în societăți comerciale. Mentalul este tulburat de gânduri de ghinion, iar moralul poate ceda, dacă această tendință este indicată în tema natală.

Saturn, Jupiter, Uranus și Neptun formează arareori aspecte prin progresie din cauza lentorii cu care se mișcă.


Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare