Școala Solomonară - Mesajul Astrelor

Max & Augusta Foss Heindel
"Mesajul astrelor"


PRIMA PARTE
ASTROLOGIA NATALĂ

Capitolul XXVII – Tranzite

Pozițiile progresate ale planetelor sunt principalii indicatori ai evenimentelor ; dar pozițiile trecătoare sau tranzitele planetare în spațiu în momentul exact al evenimentelor fortifică sau slăbesc efectele aspectelor temei progresate, după cum aceste planete sunt sau nu sunt de natură asemănătoare. Sunt puternice mai ales Lunile Noi. Tranzitele sunt indicate în efemeridele anului.

~ Luna crescătoare sau descrescătoare ~

Unul dintre punctele care, în Astrologie, dă cea mai mare bătaie de cap debutanților este cel al Lunii crescătoare și al Lunii descrescătoare. Lucrările despre Astrologie folosesc frecvent aceste expresii, stabilind efectele diverselor configurații ; dar, după știința noastră, nu a fost dată nici o explicație la acest subiect și credem că, cea care va urma, va clarifica chestiunea.

În fiecare lună, Luna intră în conjuncție cu Soarele, iar această conjuncție a luminătorilor este numită lunație sau Lună Nouă. După conjuncție sau Lună Nouă, aceasta poate fi văzută la vestul cerului, foarte aproape de orizont, sub forma unui mic corn, zi de zi, suprafața luminată se mărește și, în momentul în care Luna este în opoziție cu Soarele, ea își atinge maximum de lumină și o desemnăm atunci cu numele de Lună Plină ; apoi ea urcă la estul cerului la ora la care Soarele apune.

Plecând din acest moment, în următoarele 15 zile, Luna răsare din ce în ce mai târziu în noapte, iar partea discului său descrește exact până la următoarea conjuncție cu Soarele sau Lună Nouă. Persoanele matinale pot să o vadă la orient, chiar înainte de răsăritul Soarelui, cornul său subțire detașându-se pe bolta cerească. Astfel, Luna crește în lumină, din momentul conjuncției sale sau Lună Nouă, până la cel al opoziției sale sau Lună Plină, și descrește de la Lună Plină la următoarea Lună Nouă. Datele Lunii Noi, Lunii Pline și a eclipselor sunt date în ale noastre "Efemeride științifice simplificate" [Junior and Senior Astrology Courses], la care îl trimitem pe cititor.

Tranzitele lui Neptun, Uranus, Saturn și Jupiter sunt importante, doar atunci când studentul a devenit familiarizat cu misterele horoscopului progresat ; moment în care va putea să scrie eficient poziția zilnică a acestor planete în afara horoscopului progresat și să supravegheze efectul lor, cât și aspectele Lunilor Noi. Dar mai ales, trebuie să fie atent să observe în horoscopul progresat principiile fundamentale, căci aspectele de fantezie sunt stofa din care se fac visele, ele constituie lanțul și textura romanelor astrologice, care se sfârșesc în iluzii, lăsându-l pe astrolog cu buzele umflate. Este, dacă vreți, mai comod în a manevra naveta imaginației printre planetele natale, progresate și în tranzit, printre Casele corespunzătoare și multitudinea de aspecte pe care le formează, decât o judecată lucidă bazată pe punctele esențiale ale unui horoscop care este aproape întotdeauna justificată de evenimente.

Saturn în tranzit la o conjuncție cu Soarele, cu Luna, cu Venus sau cu Jupiter natale. Aceste tranzite diminuează vitalitatea și joacă un rol de sugrumător asupra inteligenței subiectului. Indică o tendință manifestată prin guturai, o tristețe morbidă, la amânări, la decepții ; iar dacă Saturn, devenind retrograd ar trece și re-trece peste aceste puncte, va rezulta cumulat, o lungă perioadă de neplăceri și griji.

Saturn în tranzit la o cvadratură sau la o opoziție a Soarelui, a Lunii, a lui Venus sau a lui Jupiter natale. Aceste aspecte vor produce aceleași efecte ca și conjuncția, dar cu mai multă intensitate. În plus, pot exista căderi, răniri sau fracturi de oase.

Saturn în tranzit la un sextil sau un trigon al Soarelui, al Lunii, al lui Venus sau al lui Jupiter natale. Aceste aspecte, atât cât ne-am putut da seama, nu dau nici un avantaj (unei persoane comune - n. red.).

Saturn în tranzit la un sextil sau un trigon al lui Mercur natal. Aceste aspecte întăresc mentalul și-l fac mai capabil de concentrare, atunci când Saturn este mers direct. Când această planetă este retrogradă sau în aspect cu Mercur prin cvadratură sau opoziție, rezultă spaime, suferințe, melancolie și neplăceri. Este periculos să se călătorească în acel moment.

Saturn în tranzit la Marte, Uranus sau Neptun natale (sau chiar Saturn natal - n. red). Aceste tranzite indică întotdeauna o perioadă tulbure, oricare ar fi aspectul, iar natura grijilor este determinată de casa și zodia în care este situată planeta afectată.

Saturn în tranzit la Mijlocul Cerului natal. Acest aspect produce întotdeauna calomnie, discreditare, pierderea prestigiului.

Saturn în tranzit la Casa a VI-a sau a XII-a, sau la Ascendent. Aceste poziții au un efect rău asupra sănătății, în părțile corpului corespunzătoare semnelor, care sunt pe cuspida acestor Case.

Jupiter în tranzit la un sextil sau la un trigon la Soare, la Lună, la Venus sau la Mercur natale. Aceste aspecte aduc sănătate, fericire, câștiguri în raport cu indicațiile natale. Dacă Jupiter retrogradează, nu va fi atât de activ, dar perioada benefică va fi prelungită de trecerea sa directă, repetată peste aspectele bune.

Jupiter în tranzit la o cvadratură sau la o opoziție la Soare, la Lună, la Venus sau la Mercur natale. Aceste aspecte nu sunt foarte rele, pentru că răul nu coabitează cu natura profundă a lui Jupiter.

Jupiter în tranzit sau în aspect la Saturn, la Marte, la Uranus sau la Neptun natale. Aceste aspecte nu produc rezultate apreciabile, pentru că baza naturii acestor planete este pe de-a-ntregul diferită, cum diapazoanele cu tonuri diferite nu-și răspund deloc unul altuia.

Uranus în tranzit la Soare sau la Venus natale. Aceste tranzite produc iubiri romanești, plăceri boeme, evenimente în afara convențiilor obișnuite. Când Uranus este retrograd, aceasta poate să dureze mult, iar dacă este în aspect rău în tema natală, poate să rezulte imoralitate, scandal și divorț.

Uranus în tranzit la Marte, la Lună sau la Mercur natale. Aceste aspecte au tendința să facă persoana lipsită de frică, cu o dispoziție vagabondă, mereu în mișcare, excentrică, iar dacă alte date ale horoscopului concurează cu acestea, excentricitatea poate atinge nebunia, forma tulburărilor mentale variind de la violență, atunci când sunt provocate de Marte, la o blândă idioțenie, atunci când sunt produse de Lună.

Uranus în tranzit sau în aspect rău cu Saturn, Marte sau Neptun natale. Aceste tranzite cauzează neplăceri, a căror natură este indicată de casa și zodia în care este plasat Uranus. În acest caz, atât cât am putut observa, aspectele bune nu produc nici un efect favorabil (pentru o persoană comună - n. red.).

Neptun în tranzit la Lună sau la Neptun natale. Aceste tranzite aduc o trezire spirituală, însoțită de vise și viziuni de natură înaltă. Aceste aspecte sunt bune și pentru călătorii; totuși aspectele rele, fac mentalul impur, poluat, criminal, dacă horoscopul natal se pretează la aceasta, astfel încât subiectul poate comite o crimă și să fie închis. Și mediumitatea rezultă adesea din aceste tranzite.


Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare