Școala Solomonară - Mesajul Astrelor

Max & Augusta Foss Heindel
"Mesajul astrelor"


PRIMA PARTE
ASTROLOGIA NATALĂ

Capitolul IX – Venus, planeta dragostei

Capitolul 13 al Primei Epistole a Sfântului Pavel către Corinteni este un magnific panegiric (laudă) al dragostei. Cuvântul "caritate" este folosit în versiunea autorizată a Bibliei, dar ar trebui să i se substituie "dragoste" :

"Dragostea îndelung rabdă ; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată." (I Corinteni 13:4-8)


Apostolul conclude că credința și speranța vor trece, pentru că lucrurile în care ne punem credința noastră și speranța noastră se vor sfârși, dar dragostea, afirmă el, rămâne pentru totdeauna.

Tonica (nota fundamentală) lui Venus este "dragoste", "armonie" și "ritm". Dacă dorim să cunoaștem natura sa, să substituim "Venus" "dragostei". Venus nu e indiscretă (nu pizmuiește), nu se umflă de mândrie; nu caută folosul său, nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr; ea iartă totul, crede totul, suferă totul. Aceste cuvinte sunt foarte adevărate când sunt aplicate lui Venus, căci ea furnizează legătura care unește membri familiei umane oricare ar fi relațiile lor.

Raza lui Venus, profund ancorată în inima mamei dă naștere în ea tandrelor îngrijiri cu care își înconjoară micuții în timpul neputincioasei lor copilării.

Venus bate chemarea dragostei între tineri și tinere, care ia și dă, care aplanează toate dificultățile în materie matrimonială. Tămâia arde fără încetare pe altarul dragostei și, din grădina sa, înfloresc florile care parfumează cu un parfum ceresc chiar și sufletele cele mai josnice și le înalță pentru o clipă la nivelul zeilor.

Dar când Venus este în cădere, toate aceste sublime calități se corup și iau un aspect hidos, diferând după natura căderii lor. Careurile și opozițiile schimbă iubirea în desfrâu; gustul artistic, expresia frumuseții, devine neglijență; dăruirea de sine, egoismul, abuzul de înțelegerea celorlalți, căci lenea este una din trăsăturile cele mai evidente ale unei Venus în cădere.

Fiind feminină, Venus nu avansează, ea exercită un magnetism care atrage spre ea. Reprezintă deci, în tema natală a unui bărbat, femeile spre care este atras; dar în cea a unei femei, Venus marchează propria sa atracție pentru sexul tare, în timp ce Marte, planetă masculină, îi arată pe "ei" ce sunt atrași de farmecele sale.

Venus este în demnitate esențială în Taur și în Balanță, în exaltare în Pești: influența sa este cel mai puternic simțită când se găsește într-unul din aceste trei semne. Este slabă și în cădere când este plasată într-unul din semnele marțiene, Berbecul sau Scorpionul în care este în exil, sau în Fecioară în care este în cădere.

Cea mai bună poziție pentru Venus este Casa a VII, în care influența sa va face căsătoria senină și fericită.

~ Venus în cele 12 Case ~

Venus în Casa I prevestește o copilărie fericită. Dă subiectului un caracter amabil, dispoziții sociabile și serviabile, care îl vor face iubit de toți ; iubirea de muzică, de artă și de divertisment. Această poziție poate fi considerată ca fericită, deoarece îl face pe subiect atrăgător pentru toți cei cu care vine în contact, ceea ce îi asigură un succes general în viață. E bună și din punctul de vedere al sănătății.

Venus în Casa a II-a este o indicație de succes financiar. Oamenii care o au pe Venus în această Casă sunt în general îndrăgiți de prietenii lor, care îi ajută să obțină poziții lucrative.

Totuși, Venus în Casa a II-a are o tendință în a face persoana risipitoare, generoasă, ceea ce o face să cheltuiască mai mult decât câștigă. Banul este în general cheltuit nebunește pe toalete, pe podoabe, pe bijuterii pentru ea, dacă e o femeie, pentru o iubire, dacă e un bărbat. Adesea, această configurație duce la excese care subminează sănătatea.

Venus în Casa a II-a prevestește și succesul și norocul în comerțul cu lucruri guvernate de Venus, ca stofele, bijuteriile, muzica, etc.

Venus în Casa a III-a are, în mod particular, un efect benefic asupra calităților spiritului : persoana este veselă și înclinată să vadă totul în roz. Această configurație dă iubirea de muzică, de artă, de literatură, de tot ceea ce are o influență de rafinament ; o capacitate extraordinară de a se exprima într-o manieră corectă, fie în oral, fie în scris. Dă plăcerea călătoriilor de care persoana se va bucura și va beneficia enorm. Asigură buna înțelegere a subiectului cu frații și surorile sale, vecinii săi, prietenii și cunoștințele din sfera sa imediată de activitate.

Venus în Casa a IV-a indică fericite condiții familiale, mai ales în ultima parte a vieții ; anunță o moștenire și, dacă subiectul posedă imobile, acestea îi vor aduce mari beneficii și satisfacții.

Venus în Casa a V-a face persoana extrem de afectuoasă și din această cauză, rezultă numeroase iubiri care își vor urma toate cursul fără prea multe piedici. Uniunea va fi fecundă în copii amabili și iubitori. Este o poziție favorabilă pentru persoanele aflate în raport cu instituțiile de educație, cu titlu de profesor și celelalte grade. Este și un bun aspect pentru cei care se ocupă de publicații literare sau care speculează pe stocuri sau alte bunuri de același fel.

Venus în Casa a VI-a dă persoanei salariați fideli, care lucrează pentru interesul său, dacă este patron. Dacă este salariat, Venus îl va face îndrăgit de patronii săi și de prietenii săi. Poziția este destul de bună în ceea ce privește sănătatea, doar dacă persoana nu abuzează, deoarece trebuie spus că, chiar dacă este armonioasă, constituția nu e foarte viguroasă. Dacă avem grijă de sănătatea noastră, va rămâne bună toată viața ; dar cel mai mic abuz poate înclina balanța de cealaltă parte și să ne transforme în invalizi.

Venus în Casa a VII-a este unul dintre semnele cele mai sigure de fericire conjugală. Acest aspect indică un mariaj precoce și o prosperitate crescândă, după acest eveniment. Dacă persoana vrea să intre ca asociată într-o afacere, prezența lui Venus va tinde să facă această asociație armonioasă și productivă. Este și un bun indiciu că dacă ar surveni vreun litigiu, ar găsi mijlocul de a regla afacerea la înțelegere. Această poziție este favorabilă actorilor, cântăreților sau altor persoane a căror profesie îi obligă să-și folosească vocea în public, deoarece Venus le asigură o ascultare binevoitoare și plină de simpatie din partea auditoriului lor.

Venus în Casa a VIII-a va aduce avantaje prin căsătorie, prin asociere sau prin moșteniri, dacă astrul este bine aspectat ; dar dacă este stresat, cauzează pierderi pecuniare, decepții în dragoste sau o căsătorie extravagantă, neplăceri de ordin legal relativ la un testament.

Venus în Casa a IX-a este o poziție foarte favorabilă, dacă astrul este bine aspectat, căci fiind astfel înălțat, exercită asupra vieții o influență considerabilă și face caracterul binevoitor, simpatic și săritor, astfel încât, prin aceste calități, persoana câștigă stima tuturor și este căutată mai ales pentru operele filantropice sau religioase, căci această poziție dezvoltă și latura pioasă a naturii persoanei în cauză. Acest aspect dă iubirea de muzică, de arte în general, de artă dramatică, cât și de orice lucru care poate avea o influență asupra înălțării sufletului. De fiecare dată când persoana se va deplasa, fie pentru afaceri, fie pentru propria-i plăcere, Venus în Casa a IX-a va pregăti drumul în fața ei, în așa fel încât să-i facă agreabilă călătoria din toate punctele de vedere. Din contră, dacă Venus este stresat, persoana va dori să facă toate aceste lucruri, dar va întâlni atât de multe dificultăți, încât îi va fi imposibil să-și realizeze dorințele.

Venus în Casa a X-a este unul din cele mai bune semne de prosperitate generală, când astrul este bine plasat. Persoana este foarte căutată, mai ales de sexul opus, și se va înălța pe scara socială prin căsătoria sa. Acest aspect dă o mare abilitate în a evita grijile existenței și în a extrage chintesența din orice plăcere, în orice situație posibilă. Norocul care îi va surâde, va întreține optimismul său față de toate lucrurile. Dar dacă Venus este stresată în Casa a X-a, persoana este rău privită de cei din anturajul său și, orice ar face pentru a se introduce în acest cerc închis, nu va primi decât dispreț și insulte. O căsătorie în grabă și irațional va învenina lucrurile și o va împinge mult înainte în discreditare.

Venus în Casa a XI-a bine aspectată, aduce persoanei o mulțime de prieteni doritori în a o ajuta să-și realizeze dorințele și speranțele. Totuși, acest ajutor va depinde de natura și de caracterul zodiei în care Venus este plasată, cât și de forța aspectelor. Dacă, de exemplu, Venus se găsește în Casa a XI-a și într-o zodie marțiană, în care este slabă, Berbecul sau Scorpionul, și este atinsă doar de sextilele lui Mercur și ale Lunii, va fi de puțin ajutor, comparativ cu ceea ce ar da, dacă ar fi în propriile sale zodii, Taurul sau Balanța, și atinsă de trigoanele Soarelui și ale lui Jupiter. În primul caz, prietenii atrași de nativ pot fi sinceri în dorința de a-l ajuta, dar nu vor fi capabili să o facă. În al doilea caz, vor exercita o puternică influență și vor face minuni. Dacă Venus este stresată în Casa a XI-a, se întâmplă adesea ca nativul să-și atragă prieteni, care să se servească de el pentru propriile lor interese, apoi, după ce l-au folosit bine, să-l părăsească.

Venus în Casa a XII-a bine aspectată, arată că persoana va beneficia de avantajele inerente acestei Case : slujbe în închisori, în spitale, în instituțiile caritabile, lucru într-un laborator sau chiar o ocupație retrasă, fără legătură cu publicul. Această poziție favorizează de asemenea, studiul și practicarea științelor oculte și indică o tendință spre o iubire secretă, clandestină care se va derula fără piedici, dacă Venus este bine plasată. Dar dacă Venus este slăbită, din cauza zodiei în care se află sau stresată în Casa a XII-a, va cauza neplăceri din gelozie, divorț, scandal, sau chiar nașteri dificile din cauza unei proaste percepții a sexului ca organ al plăcerilor și simțurilor, situație des întâlnită când Venus este situat în Scorpion, zodie care guvernează organele genitale, sau Taurul care produce același efect prin acțiune reflexă, adică depravarea sexuală.

~ Venus în cele 12 zodii ~

Venus în Berbec dă ardoare înclinațiilor afective ale lui Venus, unindu-le cu focurile lui Marte, guvernatorul Berbecului, și face persoana foarte ardentă în exprimarea afecțiunii sale. Această dispoziție face ca persoana să fie foarte căutată, mai ales de sexul opus, și să rezulte o căsătorie precipitată ; dar acest fel de dragoste nu este, nu poate fi durabil. Eventual, focul pasiunii arde iubirea, în așa fel încât căsătoriile încheiate sub aceste auspicii sunt o sursă permanentă de nefericiri conjugale. Această poziție tinde de asemenea, să-l facă pe nativ impulsiv și irațional, de fiecare dată când se face apel la înțelegerea sa ; de aceea, ajută adesea cauzele rele. Incită de asemenea, persoana la cheltuieli extravagante.

Venus în Taur este o splendidă poziție, căci astrul este în domiciliu, deci, în esență și mult mai puternic decât în celelalte semne, cu excepția Balanței (al doilea domiciliu) sau Peștilor unde exaltat. Este o poziție foarte favorabilă afacerilor, mai ales profiturilor care derivă din propriile eforturi ale nativului, oricare ar fi drumul ales. Dă dispoziții sociabile și binevoitoare, cu capacitatea de a inspira și altora sentimente analoage. Persoanele care o au pe Venus în Taur sunt foarte tenace în opiniile lor, în ceea ce privește decorul, corectarea formelor de limbaj, iar când și-au format o opinie, se agață de ea cu încăpățânare. Sunt generoase, fără a fi totuși excesive.

Venus în Gemeni aliază frumusețea lui Venus capacității de exprimare a lui Mercur, în așa fel încât, cel care are această configurație este capabil să-și aleagă cuvintele cu o ușurință singulară și să infuzeze un ritm, care este ca o muzică suavă urechilor auditoriului. Este o poziție care dă poeți, numai să nu se opună, bineînțeles, alte indicații ale temei astrologice. Trebuie ca studentul să-și amintească bine că o poziție sau un aspect izolat nu sunt suficiente pentru a determina o caracteristică predominantă, pe care o poate da tema astrologică în ansamblu. Această poziție înalță mentalul și înclină spre cariere artistice sau literare. Persoana va fi iubită de frații săi și de surorile sale, de vecinii săi și de tot anturajul său. Acest aspect înclină spre căsătorie și, adesea, persoana se căsătorește de mai multe ori. Favorizează călătoriile pentru afaceri sau pentru agrement, mai ales călătoriile de scurtă durată.

Venus în Rac prezintă amestecul caracteristicilor lui Venus, celor ale Lunii și ale naturii psihice a Racului. De aceea, această poziție dă persoanei o imaginție foarte fertilă și o face aptă să intre în contact cu locuitorii lumilor invizibile sau, cel puțin, să se afilieze la vreo modă de religie mistică. Totuși, aceasta nu este lipsită de pericol, căci Venus este negativă și atrage spre ea, fără să aleagă sau să distingă, de unde rezultă că nativul poate deveni prada spiritelor controloare și să suporte pericolele date de mediumnitate.

Venus în Leu este toată iubire, căci, Leul guvernează inima, iar cel care are această poziție va avea inima foarte tandră. Contrar ideilor acceptate de obicei, există în Leu o trăsătură crudă dar, când acolo se află Venus, nu există în Zodiac o zodie mai tandră și mai iubitoare. În plus, Leul fiind o zodie fixă, Venus în această poziție dă o stabilitate fără egal afecțiunilor și o fidelitate infailibilă pentru cei iubiți. Leul, fiind a 5-a zodie, Venus în Leu asigură succesul în întreprinderile legate de divertismentul de toate felurile sau raportate la educație. Strălucirea lui Venus, combinată cu strălucirea solară atrage favoarea celor care sunt deasupra nativului pe scara socială.

Venus în Fecioară zodia Casei a VI-a, induce o empatie profundă pentru cei care suferă, iar persoanele care au acest aspect sunt excelenți infirmieri. Această poziție favorizează de asemenea și profesia de chimist sau dietetician. Dacă persoana are salariați sau subordonați, relațiile sale cu ei vor fi întotdeauna agreabile și va fi bine servită.

Venus în Balanță zodia Casei a VII-a, este în mod esențial elevată și puternică. Este una dintre pozițiile care sunt dovada unei căsătorii fecunde și prospere sau a unei asociații bănoase. Ea dă o înclinație artistică și muzicală, și face persoana populară în viața publică. Ca și cântăreț sau ca și orator, acest aspect va asigura subiectului un auditoriu fervent de fiecare dată când va apărea în public.

Venus în Scorpion este cea mai rea poziție în care această planetă poate fi plasată ; căci și aici raza de iubire a lui Venus se topește în focul marțian al pasiunii în zodia care guvernează organele genitale, în așa fel încât, dacă nu există alte influențe salvatoare sau restrictive în tema de nativitate, iubirea se va transforma în dezmăț (viciu), în dorințe nestăvilite pentru plăcerile cărnii, mai ales dacă Luna și Marte sunt și ele în această zodie. Toate acestea tind să mineze constituția nativului și, deși efectul poate să nu fie aparent un timp destul de lung, vitalitatea astfel săpată va produce într-o zi o prostrație generală, care nu reprezintă, în rest, nimic în comparație cu efectul moral produs de practicile pe care această pasiune le inspiră. Trebuie să adăugăm, în interesul celor care au această poziție în tema lor, că e puțin important dacă aceste abuzuri sunt comise în sau în afara căsătoriei ; natura nu se preocupă de a legaliza legile inventate de oameni : din punctul său de vedere, aceste practici sunt o violare a legii vieții și vor fi pedepsite, indiferent dacă vor fi sau nu sancționate de societate. Această poziție dezvoltă și iubirea pentru lux, pentru orice lucru care trezește emoțiile și gratifică simțurile. Dar ceea ce este destul de curios, e că uneori dă nativului un simț de profundă devoțiune, care servește astfel de ieșire pentru sentimentele exagerate ale nativului. Acest aspect creează griji și gelozie în căsătorie, iar persoana este predispusă la a fi defăimată. Venus bine plasată în Scorpion este susceptibilă de a procura o moștenire.

Venus în Săgetător este altă poziție dintre cele mai puternice, deoarece calitățile lui Venus se unesc cu cele ale lui Jupiter, planeta bunăvoinței, pentru a alimenta iubirea și bunăvoința printre oameni. Această poziție indică un caracter vesel și optimist, o inimă înțelegătoare, bună și generoasă ; o iubire pentru Dumnezeu exprimată prin devoțiunea religioasă sau o iubire pentru omenire, manifestată prin filantropie și caritate. Indică un spirit rafinat, cultivat, pasionat de arta dramatică, de artă în general, și de muzică. Dă viață imaginației, intuiției și, la fel ca și celelalte semne duble, Gemenii și Peștii, indică mai multe căsătorii.

Venus în Capricorn, zodia Casei a X-a, asigură succese sociale ; dar Venus se înțelege rău cu Saturn, guvernatorul Capricornului. De aceea, există o ușoară tendință spre melancolie la persoanele care au Venus în această poziție. Nu sunt niciodată sigure nici de favorurile care pot să le vină de la altcineva, nici din propria lor popularitate căci Saturn are o tendință de a le răsturna atunci când ajung în vârf. De aceea, nu sunt niciodată sigure că-și vor păstra situația, deși această influență îi poate ajuta să urce scara avansării, fie în cercurile sociale, fie în afaceri. Această poziție o face foarte formalistă în ceea ce privește onoarea, iar dacă este răsturnată de raza lui Saturn, pune totul la inimă. Venus în zodia lui Saturn orbește adesea nativul asupra faptului că o mare diferență de vârstă este nefastă fericirii conjugale : dacă este tânăr, se va căsători cu o persoană mult mai în vârstă, și invers, dacă are o anumită vârstă, se va căsători cu cineva aflat în toată strălucirea tinereții. Atunci va surveni rezultatul inevitabil : necazuri domestice și desfacerea legăturii. Se mai întâmplă frecvent ca o persoană având această poziție să facă o căsătorie de afacere sau de conveniență. Pe scurt, Venus nu ajunge niciodată la exprimarea legitimă a iubirii în casa lui Saturn și este întotdeauna o sursă de suferințe și de nemulțumiri pentru părțile în cauză.

Venus în Vărsător indică un amestec din calitățile lui Uranus : independență, nerăbdare sub restricție, dispreț față de convențiile sociale, dorință de originalitate, sinceritate intransingentă, inflexibilă, intuiție, adăugate atributelor lui Venus, ceea ce dă ca rezultat persoane care refuză să se supună regulilor societății în ceea ce privește afacerile lor de dragoste și care își urmează înclinațiile inimii, fără a le păsa de ceea ce pot spune sau gândi ceilalți.

Cred cu tărie în teoria sufletelor-surori, afinităților, etc., și sunt capabile să acționeze într-un mod atât de neprevăzut, cu o atâta bruschețe, încât nu pot prevedea nici ele ce vor putea spune sau face la un moment dat. Dar, în același timp, sunt atât de iubitoare, atât de sincere în convingerile lor, încât prietenii nu îi abandonează niciodată; și, oricare ar fi succesele la care pot ajunge, vor fi în general datorate eforturilor acestor prieteni care le ajută să-și realizeze speranțele, dorințele și aspirațiile lor.

Venus în Pești este în propria sa zodie de exaltare, unde își amestecă din nou razele sale benefice cu cele ale lui Jupiter. În plus, cum Peștii sunt o zodie de apă, această poziție semnifică o mare emotivitate îmblânzită, stăpânită de elementul durerii inerente a Casei a XII. Această poziție îl indică, deci, pe cineva care este capabil de a resimți un sentiment ca acela simțit de Salvatorul Nostru când a spus : "Veniți la mine, voi toți cei ce sunteți slabi și împovărați, vă voi oferi odihna." Venus în Pești indică, deci, o natură ce aspiră să-i ușureze pe toți cei care suferă de trup și suflet. Adesea nativul, împins de o blândă milă, își ia o slujbă într-o închisoare, un spital sau o instituție caritabilă, unde găsește o soluție pentru compasiunea sa. Această poziție dă și o iubire intensă de muzică și, dacă alte aspecte sunt favorabile, un mare talent vocal sau instrumental, căci muzica este cea mai minunată refulare oferită emoțiilor celor mai profunde pe care o poate resimți sufletul omenesc. Persoanele care au Venus în Pești sunt mai ales predispuse în a fi înșelate în afaceri și să aibă probleme ca urmare a unei legături ilegale.

~ Venus în aspect cu alte planete ~

Soarele în aspect sau în conjuncție cu Venus (vezi capitolul VIII, la aspectele lui Venus cu Soarele)

Mercur în conjuncție, în paralel sau în sextil cu Venus - NOTA : Venus și Mercur nu sunt niciodată la mai mult de 76 ° distanță una de alta, nu pot forma deci, decât conjuncții, paralele sau sextile și deloc trigoane, careuri sau opoziții.

Aceste aspecte tind să-l facă pe nativ vesel, sociabil, bun, să-l facă să-i placă prezența celorlalți. Dau de asemenea, înclinații pentru muzică și poezie, mai ales dacă se află la Ascendent. Este o indicație generală de succes ca și agent comercial, căci aceste persoane sunt blânde, amabile, convingătoare.

Luna în conjuncție, în paralel, în sextil sau în trigon cu Venus : Venus este un semn de căsătorie pentru un bărbat ; aspectele bune ale lui Venus, planeta iubirii, sunt deci, de bun augur pentru o căsătorie fericită într-o temă de nativitate masculină. Într-o temă de nativitate feminină, aceste aspecte au legătură cu sănătatea, căci Luna, planeta fecundității, guvernează în particular funcțiile feminine, care sunt un factor atât de mare al sănătății la femeie. De aceea, femeia este puternic fortificată de aspectele bune ale lui Venus și ale Lunii. Aceleași aspecte dau oratorii cu imaginația fertilă ; dau iubirea pentru plăcere, pentru arte, muzică, o persoană agreabilă, foarte căutată de sexul opus din cauza bunătății sale, amabilității sale, înțelegerii sale ; tind spre un succes general în viață și-l asigură pe nativ împotriva grijilor de mâine.

Luna în careu sau în opoziție cu Venus : este un indiciu de neplăceri matrimoniale atunci când este vorba de un bărbat, iar femeia reprezentată de Venus stresată, va fi dezordonată și de moravuri ușoare, ceea ce va ruina fericirea căminului. În nativitatea unei femei, aceleași aspecte indică o tendiță spre tulburări digestive și o proastă circulație în tema ambelor sexe și pericol de neplăceri cauzate de defăimare și scandal publice.

Saturn în sextil sau în trigon cu Venus : Bunele calități ale lui Venus sunt iubire, prietenie ; cele ale lui Saturn, tact, diplomație, metodă, dreptate, gestiune, economie. Putem judeca prin aceasta că atunci când aceste două planete sunt în bună configurație, dau o persoană loială și sinceră, dreaptă și metodică, calități care asigură succesul în toate departamentele vieții. De aceea, cei care posedă aceste aspecte vor fi foarte căutați ca și prieteni sau sfătuitori, ca persoane de încredere în orice ocazie necesitând o onestitate dovedită și, în același timp, abilitate. Aceste aspecte fac persoana simplă în gusturi, de o moralitate impecabilă. Dau onoare, stimă, sănătate și bunăstare.

Saturn în paralel, în conjuncție, în careu sau în opoziție cu Venus : face să reiasă atributele malefice ale acestor două planete, iar, tulburările care survin apoi, provin în general din relațiile persoanei cu sexul opus. Aceste aspecte fac subiectul ipocrit, viclean ca să-și satisfacă pasiunile, adesea într-o manieră rară (anormală) și împinge spre dorințe perverse persoane mult mai tinere. Dacă e vorba de un menaj regulat, o astfel de persoană e posedată de demonul geloziei și face viața insuportabilă perechii sale, din cauza naturii sale bănuitoare. Aceste aspecte înclină spre avariție, meschinărie în tot ceea ce privește banii ; dau puțină judecată, ceea ce poate aduce pierderi, faliment și ruină.

Jupiter în paralel, în conjuncție, în sextil sau în trigon cu Venus : este unul dintre cele mai bune semne de succes și de noroc, în general vorbind. Favorizează acumularea de bogății și satisfacerea tuturor luxurilor vieții. Este indicele unei frumoase și fericite căsătorii, al unui mare prestigiu social, respectul tuturor celor cu care nativul va intra în relații. Nativul va avea caracterul vesel, optimist, generos, inima deschisă ; va fi ospitalier la cel mai înalt punct ; interesat și activ în operele filantropice; va avea un spirit liberal și tolerant pentru părerile celorlalți, chiar dacă acestea diferă radical de ale sale. Îi vor plăcea divertismentele, călătoriile și va ști să se bucure din plin de viață. Aceste aspecte dau de asemenea, gustul pentru muzică, mai ales dacă una sau alta dintre aceste planete se află în Pești.

Jupiter în careu sau în opoziție cu Venus : dă aceleași gusturi pentru lux ca și aspectele bune, dar limitează mijloacele de a și le satisface. Deși nativul face eforturi disperate pentru a face impresie bună în ochii lumii, ne dăm bine seama că nu e decât un simulacru. Lipsa sa de abilitate în afaceri, îl conduce adesea la faliment și e susceptibil de a avea mari pierderi din cauza neloialității celorlalți. Dragostea și căsătoria sunt și ele sursă de suferință pentru el ; este expus să fie părăsit înaintea căsătoriei sau partenerul este infidel și fuge pe ascuns. Aceste aspecte dau un temperament de îndrăgostit, predispus în a-și permite dezmățuri, fără a ține seama de legile decenței, predispus în a fi infidel angajamentelor de căsătorie. Aceste persoane vor fi indulgente la extrem cu ele însele ; și, dacă aspectul este în Pești, vor fi predispuse să bea.

Marte în sextil sau în trigon cu Venus dă : nativului un temperament ambițios și aventuros, îndrăgostit și extrem de demostrativ, pasionat de sporturi și plăceri. Această poziție îi dă o mare energie și simțul afacerilor : are mari mijloace să facă bani, dar îi cheltuiește aiurea, căci are, înainte de toate, înclinație spre etalare și paradă. Cheltuiește fără a ține seama, ceea ce îl face foarte popular printre prietenii săi. Posedând un temperament de îndrăgostit, cum s-a spus mai sus, se căsătorește foarte devreme sau în foarte mare grabă.

Marte în conjuncție sau în paralel cu Venus. : Această poziție nu acționează întotdeauna în același mod și poate fi clasată printre configurațiile bune sau rele, în funcție de circumstanțele sau natura lucrurilor. De exemplu, Marte în conjuncție cu Venus face ca persoana să fie mai puțin bruscă, mai puțin autoritară, mai politicoasă, mai binevoitoare: în acest sens, aspectul este mai degrabă bun; dar conjuncția mărește natura pasională, mai ales dacă are loc în Scorpion; în Casa a XII-a. conduce la onanism și este, în aceste cazuri, clar rea.

Marte în careu sau în opoziție cu Venus (vezi capitolul XIV, la aspectele lui Marte cu Venus)

Uranus în sextil sau în trigon cu Venus : dă o inteligență trează, o percepție intuitivă, foarte vie și o mare influență magnetică, mai ales pentru sexul opus. Această poziție atrage numeroși prieteni, care vor fi utili și influenți. Ea inspiră iubirea pentru arte, muzică; este indicația unei căsătorii fericite contractată cel mai adesea în prima tinerețe sau realizat dintr-o dată. Aduce uneori persoanei o iubire platonică.

Uranus în conjuncție sau în paralel cu Venus : Există îndoieli în ceea ce privește clasarea acestor aspecte printre cele bune sau rele, iar aceasta nu poate să se determine decât prin examinarea fiecărei teme de nativitate individuală; căci, în funcție de celelalte configurații, aceste aspecte pot lucra într-un sens sau în altul. De exemplu, dacă Venus este, pe de altă parte stresată, conjuncția sau paralela va accentua defectele sale ; din contră, dacă această planetă este bine dispusă sau bine plasată, Uranus va face să reiasă cea mai nobilă latură a naturii sale.

Uranus în careu sau în opoziție cu Venus : Careul sau opoziția aduce întotdeauna neplăceri între cele două sexe : uniune grabnică, negândită ; divorț, scandal public ca urmare a relațiilor clandestine sau alte neregularități ; pierderea prietenilor, prestigiului, exil departe de casă, de familie ; pierderi de bani, ca urmare a unor evenimente bruște, neprevăzute. Indică o lipsă generală de echilibru, o personalitate excentrică.

Neptun în sextil sau în trigon cu Venus : face muzicianul inspirat ; dă o imaginație fecundă și emoții profunde, o natură pură, castă, care duce adesea spre contractarea unei legături platonice sau a unei prietenii de o natură dintre cele mai estetice.

Neptun în conjuncție sau în paralel cu Venus trebuie să fie judecat în același sens cu Uranus în cojuncție sau în paralel cu Marte.

Neptun în careu sau în opoziție cu Venus : expune nativul la necazuri, pierderi, griji provenind mai ales de la partenerul său sau de la o persoană în care a avut încredere. Nativul trebuie să fie preocupat în special în a evita tot ceea ce conține un element de noroc sau de speculație, căci va suferi mari pierderi, mai ales dacă tratează cu mari corporații sau companii.


Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare