~ 2. Magister in laboratorium ~
"Transmutația nu trebuie asemuită sau confundată, cu reacția de dezintegrare."
Începuturile țin de două activități de bază. Prima constă din căutarea materiei prime adecvate ;
V.I.T.R.I.O.L.
"Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem"
"Cercetează adâncurile pământului și purificând, vei găsi Piatra Ascunsă"
Caută o galenă semănând cu cinabrul, care conține arseniu, antimoniu, urme de aur și argint. Sfărâmată, ea este urât mirositoare. O cunosc până și copii, fiind un compus de genul arsenoteluritului, bournonitului, piromorfitului sau calaminei. Aceasta va constitui 95 % din materia primă, după ce am înlăturat în prealabil ganga ( sterilul ), arsenos.
Mai întâi însă, trebuiesc reținute câteva amănunte :
- Avem nevoie pentru înfăptuirea Marii Opere, de toate cele 7 elemente planetare.
- Când toate elementele sunt prezente, ele trebuiesc echilibrate.
- Cantitățile de argint și fier sunt necesare, pentru a ne dezvolta sensul altruist al muncii noastre.
- Esența de mirt și cupru ușurează munca grea a plumbului.
- Plumbul echilibrează frivolitatea cuprului în exces.
- Mercurul temperează abundența de cositor, dezvoltând discernământul aurului.
- Cantitățile egale de cositor, echilibrează excesivitatea mercurului.
- Chiar și echilibrate, metalele vor rezista transmutației, până când caracterele separative vor fi înlăturate, și acest lucru se poate face prin reducerea lor sub formă de Materie Primă, care figurează ca și Substanță Primordială,care a stat cândva, la baza Creației.
Avem nevoie și de rouă, recoltată în zodiile Berbec și Taur, cu ajutorul unor pânze sprijinite pe niște țăruși, apoi în luna următoare, distilează aproape toată cantitatea, neîncetat, până obținem pe fundul retortei o sare de care avem nevoie să o amestecăm cu leșie concentrată de cenușă de stejar ( carbonat de potasiu ) și mirt, compus numit "laptele Fecioarei";
- după o concentrare - cu acid cianhidric, care reprezintă Acidul, mai avem nevoie pe lângă materia primă, de Metal alcătuit din : metal ( ex : fier, cupru, argint sau mercur ),
2 % acid tartric sau citric și
95 % apă regală formând "agentul de foc". Procedând astfel, pășim pe așa numita "cale umedă". Lucrarea poate începe.
Amestecăm 2 părți din galena noastră, apoi adăugăm Metalul, apoi, Acidul . Galena se mojarează într-un mojar de agat. În aceasta, mai adăugăm a cincisprezecea parte, din agentul de foc. Se amestecă bine și punem compoziția în agent de foc, în creuzet la un foc moale, indirect, amestecând cu ajutorul unei baghete de metal.
Cum obținem focul indirect ? Cuptorul ( Athanorul ), va prelua căldura printr-o deschidere superioară, un dozator și un ajustaj dirijate spre căzănel ( aheum ) cu marginea răsfrântă spre exterior ( vezi imaginea de mai jos ).
De asemenea, trebuie lăsat spațiu și pentru evacuarea fumului și a gazelor arse. Athanorul mai trebuie prevăzut cu două guri de încărcare, pe două niveluri, separate cu grătare de fontă, precum și orificii pentru insuflarea aerului, prevăzute cu uși culisante. Partea interioară se căptușește cu material refractar, inclusiv cele două uși. Sub cele două uși mai avem nevoie și de un cenușar. Cărbunii vor sta pe primul grătar, iar flacăra lor va bate pe al doilea grătar peste care am așezat piatră de calcar. În căzănel (aheum, căldărușă ) vom pune puțină sodă caustică,și abia apoi vom așeza cupela în care vom turna conținutul rezultat în urma mojarării. Soda caustică va fi înlocuită cu nisip când vom ajunge în faza în care Athanorul va trebui să fie utilizat pentru a încălzi Oul care va adăposti Mercurul filozofic - element al focului.
Amestecăm așadar, la foc moale, constant , până ce materia noastră primă va forma o spumă ce trebuie îndepărtată. Vom scoate "miezul", îl curățăm, apoi îl purificăm din nou adăugând la patru părți, o parte din "laptele Fecioarei". Culegem din nou spuma, păstrăm miezul și mai repetăm o dată operația, însă cu mare atenție, mai ales a treia oară ! Se va auzi un vuiet și vor apare flăcări albastre și firișoare de fum.
În acest moment, dacă exagerăm cu focul, se poate produce o explozie violentă în interiorul cupelei ( creuzetului ). Sunt recomandate la această fază echipamente ignifuge și mască contra gazelor.
În această etapă, prin aceste curățiri și spălări prin foc, se obține adevărata Materie Primă, Mercurul și Sulful Filozofic. Acest mercur se prezintă ca o sare, pe care după ce o adunăm, trebuie să o sublimăm în mod repetat.
Avem așadar, în acest prim stadiu, substanța dublă Rebis, care trebuie trecută prin a doua Operă. Rebis-ul trebuie îmbăiat puțin câte puțin cu "laptele Fecioarei", pentru a putea "trezi" cele două componente adormite.
Se fărâmițează metodic în sensul axei Dragonului, zdrobim materialul ; uscăm apoi totul la căldura Soarelui.
Se repetă operațiile de umezire, din ce în ce mai mult, până ce materia capătă aspectul unui terci gros. Peste acesta, se toarnă din nou "laptele Fecioarei", până ce acoperă materia și se lasă timp de cinci zile la umbră.
Decantăm, apoi uscăm din nou la căldura Soarelui, toată materia ce am colectat-o în vasul de sticlă.
Se repetă operația până dizolvăm tot ce se poate dizolva, și se separă din nou prin decantare, utilizând ca dizolvant tot "laptele Fecioarei". Trebuie să obținem o masă tercioasă fină, care în cele din urmă o vom păstra într-un vas de sticlă, la macerat, timp de zece zile. După cele zece zile, vom pune substanța la fermentat timp de patruzeci de zile în lumină polarizantă, timp în care vom obține un precipitat de culoare neagră. După acest timp, vom trece din nou la o distilare repetată la căldura Soarelui, repetând îmbăierile cu esență compusă din "agent de foc" și "laptele Fecioarei", atât timp până ce obținem o masă moale, putregăioasă, ca o smoală neagră strălucitoare. Oprim expunerea la soare în acel moment și introducem masa putregăioasă într-un vas ermetic ( bine închis ), pe care-l vom pune la focul exterior, până ce materia se coagulează.
Se introduce apoi, în vasul ermetic din nou "laptele Fecioarei", materia se fărâmițează din nou, uscăm din nou la Soare până ce aceasta va înghiți tot lichidul, obținând prin deshidratare o pulbere albă, ușoară, ca cenușa, conținând sarea și mercurul filozofilor. Se ia această cenușă și se dizolvă puțin câte puțin cu lichid, care după decantare și dizolvare lasă un pământ negru conținând sulf stabil. Vom continua decantarea și dizolvarea în mod succesiv până nu mai rămâne nimic de decantat sau dizolvat.
Ce rezultă se numește "Menstra Universală" sau "Mercurul Filozofilor", pe care-l vom împărți în două. Vom cântări o primă jumătate din acest Mercur sublimat, la care vom adăuga o cantitate egală de aur, care prin amestec va da un var sau un oxid roșu-maroniu, ce se amestecă cu apă de ploaie tridistilată, la foc mic. Substanța astfel obținută se va expune la Soare, apoi va fi calcinată cu ajutorul agentului de foc ( focul secret ), fără acțiunea focului exterior. Astfel îmbibat și fărâmițat, oxidul de aur calcinat, ce are încorporat sarea mercurială, trebuie adus printr-o înălbire continuă, la stadiul unui terci gros. Apoi, se va pune deasupra o cantitate de sublimat de mercur, proporțională cu cantitatea "terciului" se face o dizolvare uniformă, apoi se pune totul într-un vas acoperit și se lasă timp de cinci zile în retorta "băii marine" la coacere, calcinare, albire (albedo), spălare. Se controlează și dacă se găsește materie nedizolvată, se separă și reîncepem înălbirea acestei materii cu sublimat de mercur, apoi se "îmbăiază" din nou la căldura asemănătoare soarelui ( de iunie-iulie ) 50 - 60 ° C, apoi lăsăm totul la rece. Se repetă operația până se dizolvă tot ce era de dizolvat, separând sterilul rămas.
Materia astfel îmbăiată, va fi lăsată zece zile la loc rece, apoi o vom pune la distilare fără acțiunea focului, prin focul intern a materiei înseși, separând lichidul. Rămâne un pământ negru, pe care îl lăsăm să se usuce singur, după care îl vom îmbiba din nou cu sublimat și agent de foc. Vom trece la coagulare, pentru scoaterea umidității din mercur, apoi materia se spală cu "laptele Fecioarei", umând o uscare în prezența agentului de foc.
Procesul se repetă până vom obține o materie de culoare albă. Se va repeta în continuare procesul de coagulare și spălare succesivă, până ce materia va căpăta o culoare roșie, denumită și "elementul focului". Acum, această materie roșie se va fărâmița, se va pune în vasul pentru sublimare ( din fontă ), peste care se toarnă sublimat de mercur, se așează în Athanor, pe un trepied în căldărușă, apoi se pune la foc gradat, menținând temperatura constantă. Materia trebuie adusă aproape spre topire, adăugând sublimat ca agent de temperare.
Partea spirituală va pluti, iar materia grosiră se duce la fund, pe care o și aruncăm. Ce se ridică la suprafață, se adună cu ajutorul unei "pene" și se pune la gheață, după ce în prealabil extractul uleios a fost decantat. Acest "ulei" este" tinctura de aur" sau mercurul aurifer, ce se va împărți în patru părți egale.
O parte se dizolvă într-o cantitate de patru ori mai mare de mercur filozofic, pregătind încă o parte, la fel, ce se va ține ca rezervă.
De aici, începe a treia parte a Operei, având acest Rebis, ce va fi închis în Oul Filozofic. Acest recipient trebuie executat din sticlă de cristal-de-stâncă, cu pereții groși de două degete, trebuie să aibă transparență, să aibă prevăzur un gât cu excentric tronconic, șmirgheluit, prevăzut cu dop special din același material, la care să existe două deschizături diametral opuse, prin care să se racordeze conductele către aludele, prevăzute cu robineți, respectiv conducta pentru retorta etanșă pentru alimentare cu tinctură de aur. Așezăm Oul pe trepied, în căldărușă, în care am pus un deget de agent intermediar ( nisip ). Aludelele se vor monta pe stative, pe niveluri, inclusiv retorta. Se aduc cantități suficiente de carbonat de calciu pentru primul nivel al athanorului, precum și cărbuni de lemn de stejar sau gorun.
Cantitatea de Rebis din Ou, va trece prin procese de topire, în mod continuu, semnalând obligatoriu următoarele "stadii", ale Etapei lui Saturn :
Stadiul lui Mercur și stadiul lui Saturn
- Cele două stadii sunt oarecum "îngemănate". Stadiul lui Mercur - începe din momentul aprinderii focului în athanor, până când apare negreala Rebis-ului, care semnifică intrarea în stadiul lui Saturn.
Am putea defini totuși, ca o etapă distinctă, etapa în care observăm o ceață plumburie, precum și apariția unor picături de rouă în Oul Alchimic, ce produc primele condensări în cele trei aludele, fapt ce desemnează ca fiind în etapa lui Mercur.
Din experiență, sugerez operatorului, ca imediat după activarea focului, să întredeschidă robinetul aludelului de la cota inferioară, altminteri riscăm o explozie a instalației. În plus, ar fi indicat să se plaseze o sondă de temperatură pe peretele Oului, pentru a avea un control asupra temperaturilor, desigur cu observația că vor trebui să se facă determinări referitoare la pierderile termice, în funcție de grosimea peretelui din care am confecționat Oul. Se pot estima ca și valori ale conductibilității termice pentru Cristalul de stâncă, valorea de 0,56 ( în kcal / mh / °C ), la un coeficient de radiație de 4,65 ( în kcal / m2h, la temperatura de 22 ° C ).
Aici avem o etapă care oscilează între coagulare și vaporizare pentru a se colecta în aludele sulful alb și roșu, care reprezintă "flegma" Rebis-ului, de care trebuie să scăpăm, altminteri acesta ar avea un Spirit neîmpăcat.
În etapa lui Mercur - se lucrează cu temperaturi sub 200 ° C, și dacă vom constata pierderi prea rapide de lichid colectat în aludele, acesta va fi reintrodus cu mare atenție cu ajutorul retortei, prin rotirea acesteia și prin acționarea robineților. Prin urmare, dacă instalația noastră nu dispune de prelucrări foarte bune la îmbinările mobile, riscăm ca la prima creștere a temperaturii să pierdem totul. În principiu, robinetul retortei ar trebui să stea închis până în etapa ( stadiul ) lui Marte.
Trebuie spus aici, că în etapa lui Mercur, timpul scurs până ce Rebis-ul compus din acest "spirit" condensat, se "împacă" cu materia, durează cam 40 de zile, după care rebis-ul nostru capătă culoare neagră, semn că am intrat în etapa lui Saturn. Este o continuare de fapt, a stadiului precedent, însă în Ou nu se mai produc perturbații gazoase, ci observăm uneori o fierbere având culoarea și consistența smoalei topite. În aceste momente trebuie dozat bine regimul termic, deoarece de fiecare dată când observăm că acestă negreală se umflă, focul trebuie ușor temperat, nu atât încât să împiedicăm continuarea fierberii lente. Această fierbere trebuie să se producă timp de 40 de zile, constant și continuu, după care vom scădea puțin temperatura, dacă vor apare diverse culori, de forma unor capilarități albe.
Din acest moment, vom intra în stadiul lui Jupiter, care se va întinde pe o durată de 20 - 24 de zile.
În momentul apariției acestor capilarități, considerăm un regim termic de 300 ° C , pe un parcurs liniar cam de trei săptămâni. În ultimele zile insă, cam prin a 17-a zi, vom observa în Ou, pe pereți, depuneri de mici filamente din acea albeață, iar când acestea se vor intensifica, cam pe parcursul următoarelor 3 zile, înseamnă că deja pășim către stadiul Lunii. Acest stadiu durează 4 luni, până ce pe fundul Oului, va apare o masă albă, ce se comportă oarecum cu mercurul obișnuit.
Suntem în acest moment în plin stadiu al Lunii, când Rebis-ul nostru devine Laton ( Rebis copt ). Pe parcursul celor 4 luni, observăm cum ultimele urme din masa neagră se transformă în Laton, iar în final, vom observa niște boabe mici și albe, ca niște atomi solari.
Temperatura în acest stadiu, adică din momentul apariției nodulilor solari, trebuie să fie nesemnificativ urcătoare, adică pe parcursul a ultimelor 60 de zile, o vom urca către 480 ° C, și puțin, către 500 ° C, pe următorul interval de 10 zile, dacă apar primele nuanțe verzi, semn că intrăm în stadiul lui Venus. În acest interval venusian, munca noastră va fi exterm de dificilă, pentru că trebuie să urcăm la temperaturi aproape duble față de stadiul lunar și riscăm să transformăm Laton-ul într-o masă vitrificată. Sunt necesare operații delicate de urcare-coborâre a temperaturilor și aici se simte nevoia unor cunoștiințe ezoterice solide, aici Magisterul își verifică cunoștințele dobândite în Oratorium ! Materia în acest stadiu se va umfla de la sine, chiar dacă facem încercări de scădere a temperaturii.
În Oul nostru, vom observa cum materia urcă spre centru și va căpăta o culoare albastră, timp de 10 zile și după alte 10 zile se va colora în nuanțe roșii-purpurii. Acest stadiu durează 30 de zile, iar spre sfârșit, purpuriul va deveni portocaliu, semn că intrăm în stadiul lui Marte. În acest stadiu vom pregăti în retortă tinctură de aur - o pătrime din cantitatea păstrată- și pe care o vom picura în Ou, pe parcursul a treizeci de zile. La finalul celor 30 de zile, Laton-ul nostru va căpăta în mod uniform, culoarea portocalie.
Astfel, intrăm în stadiul Soarelui, când vom pregăti în retortă celaltă pătrime din tinctura de aur, pe care o vom doza la fel ca și în cazul precedent, picătură cu picătură, pe parcursul a 21 de zile. Focul extern, în acest interval se va doza cu foarte mare atenție, fiind necesară o urcare a temperaturii cu încă 100 ° C, pe parcursul celor 21 de zile. După 4 zile de la dozarea ultimei picături din tinctură, culoarea portocalie va deveni uniformă, iar materia va începe să se fărâmițeze singură, să se usuce, se va lichefia de sute de ori pe zi, până când în următoarele zile se va transforma într-o masă uniformă, care va lua de la o zi la alta mii de forme, aceste fenomene desfășurându-se pe parcursul a 14 zile. În sfârșit, materia va prinde să strălucească orbitor, ca strălucirea magneziului aprins, prin care se vor ivi boabe mici ca niște "atomi solari" de culoare roșie-închisă ca sângele coagulat.
Aici se încheie stadiul Soarelui, obținându-se astfel Sulful roșu incombustibil, care este Piatra Filozofală Neterminată. ( vezi diagrama )
Din acest moment, vom începe să scădem temperaturile pe o durată de două săptămâni, în mod constant, urmând a relua procesul de la început ... adică de la stadiul de Rebis, respectiv îmbibarea cu mercur filozofic, anterioară stadiului lui Mercur ... până la stadiul Soarelui.
După a doua Etapă a lui Saturn, când tot Rebis-ul a devenit Piatră Filozofală finisată, se trece la deschiderea Oului Alchimic. Operația este delicată, datorită materialului din care este construit Oul, iar Piatra nu poate fi extrasă decât după mărunțirea ei cu ajutorul unei tije. În plus, la deschiderea capacului, pe pereții vasului apar niște scorii ce trebuiesc culese cu grijă, fără a le amesteca cu Piatra. Scoriile se spală cu grijă câteva luni cu apă tridistilată. Apoi, prin distilări multiple, obținem câteva flaconașe cu Elixir sau Dizolvant Universal. Se păstrează o parte, pentru a fi utilizat ca atare, el fiind recomandat pentru tratarea bolilor și pentru prelungirea vieții.
Se recomandă doze unice de 3, 5, 7 sau 9 picături. Restul Elixirului este utilizat pentru dizolvarea bucăților de Piatră. La cantitatea de Piatră se utilizează 1/4 cantitate aur pur, care se amestecă, se mojarează, se calcinează, adăugându-se în timpul procesului câteva picături din "laptele Fecioarei" și agent de foc.
Calcinarea decurge la temperaturi de oxidare, amestecându-se în creuzet în sensul Axei Dragonului. Dacă în locul aurului utilizăm argint sau cupru, obținem după calcinare "pulbere de proiecție" pentru transmutarea metalului respectiv. Dacă utilizăm la calcinare aur, pulberea de proiecție, are o culoare roșcat-cenușie, iar în cazul argintului avem nuanțe mai cenușii sau mai roșcate în cazul utilizării cuprului. În situații de aplicație, pulberea se învelește în ceară galbenă și într-o bucățică de hârtie, considerând raportul de transmutare de 1 (gr.) pulbere, înmulțit cu 3.534 (gr.) de plumb sau fier topit sau mercur obișnuit, ușor încălzit.
Alte aplicații :
Rebis-Laton-ul "oprit" în stadiile lui Venus și Marte din cadrul Etapei a II-a a lui Saturn, ajută la obținerea Pietrei necesare transmutării Cristalului de Stâncă topit în pietre prețioase : smaralde, corindoane, rubine.
Rebis-ul roșu chiar dacă este aplicat în sticla topită, prin transmutație formează rubinul roșu industrial. O altă aplicație a aurului alchimic sau a argintului alchimic, este "bateria eternă". ( vezi imaginea de mai jos )
Pe două calote sferice confecționate din aceste metale, reunite apoi într-o sferă, se aplică un strat subțire de platinocianură - PtNa (CN)2 - pe partea concavă a semisferelor. În centrul sferei amplasăm câteva grame de Uraniu natural (U3O8), într-o fiolă metalică fixată echidistant față de planul concav al sferei. În jurul sferei, amplasăm câteva sute de cristale lichide fotosensibile, la distanțe egale față de suprafața exterioară a sferei.
Efectul de luminiscență produs de sfera noastră, este suficient în a impulsiona cristalele lichide de a produce curenți voltaici, ce pot fi utilizați în scopuri industriale.
O altă aplicație a metalelor alchimice constă din utilizarea proprietăților ridicate ale acestora de a avea un indice de rezonanță superior, indice care este foarte apropiat de modelul matematic al "Ecuației coardei vibrante".
Utilizarea celor trei metale în construcția unui aparat de zbor, utilizând ca și principiu modelul unor coarde întinse dispuse sub forma a două cinele aflate în vibrație, utilizând pentru carcasă materialele izolante turnate sub forma unor plăci obținute din cristalele tranmutate, dau posibilitatea acestor aparate să se deplaseze atât în spațiul terestru, cât și în cel extraterestru. Funcția de propulsie a acestui aparat este obținută de coardele metalice care vibrează intens sub impulsurile unor timbre U.S., ce transmit de la un generator de unde, vibrațiile necesare indicelui de rezonanță optim, capabil de a propulsa, menține și direcționa aparatul nostru de zbor. ( vezi schița de principiu )
Desigur, că sursa de energie recomandată este cea culeasă de la o "baterie eternă", dat fiind volumul mic de spațiu ocupat, dar și avantajului funcționalității pe timp foarte îndelungat a acesteia, cunoscută fiind perioada lungă de înjumătățire a uraniului.
Urmează imaginile :
Athanor
Diagramă Saturn
Baterie 1
Baterie 2
Vimana
( clic pe imagine pentru vizualizare )
Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare
|