Valentin S. Vârtan - Clavus Salamandrae

Valentin S. Vârtan
"Clavus Salamandrae"


~ 4. Aula Oratoria ~

Fără Ritual, munca în Laborator nu poate fi încununată de succese.

Este vorba despre un anumit Ritualul destinat declanșării Clarviziunii Discriminatorii, specific Frăției Solomonare. Clarvăzătorul solomonar deține cheile care-i permit să identifice, posibilele interferențe ale Elementalilor între Corpul Fizic uman și cel Vital ; mai mult, are posibilitatea de a-l izola înainte ca acesta să se manifeste în Planul Fizic într-o comunitate creștină.

Revenind însă la Ritualul nostru, acesta poate fi executat de către oricare adept, deoarece el nu comportă nici un risc.

Exercițiul de seară ( Retrospecția ), destinat memoriei și menținerea stării de trezire a intelectului.

El se execută mental, prin trecerea în revistă a panoramei zilnice în ordine inversă, inclusiv a viselor, dacă ni le mai reamintim ; după care se procedează la notificarea evenimentelor într-un jurnal personal, numit în Tradiția Solomonară "Phal-madth". Aceste notificări scrise, trebuie datate, apoi analizate în manieră astrofilică, urmând ca studentul să-și formuleaze zilnic o concluzie, menită să sigileze simbolic, vibrația zilei respective.

Iată un exemplu, dintr-o posibilă pagină de jurnal :

1. Se derulează ( mintal ) panorama zilnică în sens invers, din momentul în care m-am așezat comod la masa de scris ( ora 21:00 ), până în momentul în care m-am trezit ; de exemplu, la ora 6:00 dimineața :

a. Datarea :

Ora planetară 9. Soare : 24 Taur; Luna 18 Sc. 2003.

b. Notificarea :

Diurn :

O.P. 6. Program de menaj și aprovizionare.

O.P. 4. Întrevedere la locul de muncă cu un vechi colaborator : C.D. ( Leu-Taur ).

O.P. 3. Divergențe cu o nativă Fecioară.

O.P. 1. ( Prima oră planetară ) Stare matinală calmă, lipsă de atenție față de cei din jur.

Nocturn

Nu am reținut nici un vis.

c. Concluzia zilei :

Starea conflictuală venea din partea nativei Fecioară, datorită dublei cruci diurne ( cu Ascendentul O.P.3 ), dar și a faptului că în urmă cu două zile nu am dat dovadă de suficientă amabilitate față de persoana în cauză.

"O justificare coerentă, aplanează problemele difuze fără un centru de greutate".

În acest mod, studentul poate oricând să re-trăiască un anumit eveniment (după consultarea jurnalului) și să facă eventualele conexiuni atunci când dorește.

Exercițiul de seară se încheie cu citirea unui pasaj din Biblie ( la liberă alegere ), după care timp de câteva minute, aspirantul meditează asupra celor citite.

2. Exercițiul de Concentrare și Meditație, reprezintă un pas esențial în dobândirea Clarviziunii Discriminatorii.

El se practică zilnic și numai dimineața, la câteva momente după ce ne-am trezit, după toaleta de dimineață. Poate preceda rugăciunea și are drept scop fixarea imaginii mentale pe un Moment descris de Evanghelii. Exercițiul de dimineață se încheie cu o rugăciune și cu un psalm adecvat împrejurărilor zilei.

Observații :

Adesea, exercițiile de dimineață trebuiesc asamblate pe schema unor practici isihaste de rit ortodox, însă asupra acestor lucruri nu insistăm, pentru că o descriere sumară a acestor practici nu ar putea suplini recomandările unui Frate Inițiat.

Trebuie notat faptul că înainte de practicarea acestui Ritual, este necesară cunoașterea detaliată a temei natale a aspirantului, de către Fratele Instructor, deoarece un Neptun retrograd spre exemplu, ne oferă de obicei un nativ foarte încrezător în practicile și sistemului de gândire yoga. Nu este exclus ca nativul din exemplul nostru, înainte de a se renaște în Dimensiunea Creștină și-a întrerupt acest tip de Cunoaștere în momentul morții, resimțind încă și în această viață o reminiscență ( smrti, după Pantanjali ), care îl blochează în încercarea sa de a dobândi clarviziunea discriminatorie.

În aceste cazuri, studentul este lăsat să-și practice asanele pe care le-a început. Trebuie avut grijă cu un astfel de nativ deoarece Ego-ul său este luat în posesia unei entități. Oricum, pentru nativii născuți însă în Dimensiunea Creștină, filozofia yoga nu mai are sens și finalitate, deoarece țelurile Căii lui Iisus pot fi atinse prin post și rugăciune. Percepțiile extrasenzoriale sau calitățile paranormale obținute prin practicarea assanelor sunt interesante doar pentru cei care înțeleg Cunoașterea, ca o manifestare spectaculoasă pentru relevarea propriului Ego inferior. El trebuie să aleagă în final, între Normalitate și Altceva. De aceea, Frăția Solomonară îndrumă un astfel de aspirant spre Calea lui Iisus și reintegrarea lui în Biserica Creștină, în vederea educării mentalului spre altruism și empatie, valori care nu se pot manifesta într-un spirit cu tendințe de evaziune din fața realității ori printr-o exagerare a trăirilor în abstract. Clarviziunea Discriminatorie nu este un act paranormal.

În anumite cazuri, se acordă o atenție deosebită Ritualului Pentagramei, care ajută la schimbarea radicală a multor situații din viața unei persoane. Prin această procedură, blocajele semnalizate de existența unor aspectări nefaste ale lui Mercur și Uranus, pot fi atenuate prin transvazarea acestor energii în forme de altruism.

Existența într-o temă natală a lui Pluton retrograd ori aspecte nefaste ale lui Marte sau Venus, pot declanșa la un nativ o revoluție spirituală prin practica Celor Opt Diagrame ale Palmei. Acest ritual dezvoltă aptitudinile empatice ale individului.

Cele două tipuri de ritual, rămân însă facultative pentru cei născuți în dimensiunea creștină, de aceea ele sunt recomandate spre a fi practicate doar sub supravegherea unui Frate Instructor și desigur, pentru un timp limitat.


Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare
ight="11">