Scoala Solomonara - Phal(erae) Mad(et)


Valentin S. Vârtan
"Phal(erae) Mad(et)"


2. De natura nerum

Medicii nu acordă atenție relației existente între plante și planete, și de aceea ei ucid mulți pacienți. Un medicament care poate face bine la o anumită oră, poate fi dăunător la o altă oră, în funcție de influența planetară dominantă. Ceea ce-i activ în medicament este constituit de componentele lor astrale, care acționează asupra corpului eteric al omului. Prin urmare, chimismul fiind sub influențele astrale, și aici va apare marea diferență care face ca un medicament să fie supus unei anumite influențe sau alteia opuse. Toate acestea sunt firești, deoarece învelișul corpului nostru fizic este și el de proveniență astrală. În întruparea sa, omul este dulgherit un timp de către Jupiter, apoi de Venus, Marte, Mercur în perioadele Taurului sau uneori, a influențelor lui Orion. În cele din urmă, venit pe Pământ, omul este un Soare și o Lună, și un cer plin de stele ; Lumea este un om, iar lumina Soarelui și a stelelor constituie trupul și corpurile eterice care nu pot fi palpabile, ci doar substanța grosieră condensată și animată de Spiritul Său.

Planetele și influentele lor, asupra plantelor medicinale :

Soare - Rosmarinus Oficinalis, Lavanda Oficinalis, Salvia Oficinalis ( inflamații acute, boli de inimă, reumatism ). Luna- Thimus Majorana, Helleborus Niger, Ruta Graveolens ( Dementa, Isterie, boli nervoase.).

Mercur - Pulmonaria Oficinalis, Althala Oficinalis, Plantaga Laureola ( pneumonie, guturai, tuberculoză pulmonară, inflamarea mucuoaselor ).

Venus - Ononis Spinosa, Verbascum Thapsus, Apium Petroselium ( tumori hidropice, boli de rinichi sau vezică urinară ).

Marte - Carduus Benedictus, Urticaria Diocia, Erygthraea Centarium ( febră, boli cu caracter acut și violent, stări febrile ).

Jupiter - Ruta Graveolens, Hepatica Nobilis, Adionthum Veneris, Chelidonium Nagnus, Linum Uzititassimum, Canabis Sativa ( hepatită, boli de ficat, etc. ).

Saturn - Chrysosplenium Alternifolium, Sarophula Modosa, Teuainum Chamaedrys ( ipohondrie, hemoroizi, melancolie ).

Puterea de a vedea nu provine de la ochi, puterea de a auzi nu se află în urechi, iar puterea de a simți nu vine de la nervi. Spiritul omului este cel care vede cu ochii, aude cu urechile și simte cu ajutorul nervilor. Înțelepciunea și rațiunea, ca și gândirea nu sunt continute în creier, ci aparțin spiritului universal invizibil și se manifestă prin organele materiale, aceste organe sunt reprezentantele acelor puteri ( vibrații ) și își schimbă modul de manifestare în funcție de construcția lor materială, deoarece o manifestare perfectă a puterii poate avea loc într-un organ perfect constituit. Dacă organul va fi imperfect și manifestarea puterii va fi imperfectă, iar vina nu poate fi reproșată puterii originare.

Înfățișarile florilor, caselor, a cutremurelor, a erupțiilor vulcanice, a noastră și a lumii înconjurătoare, există în Lumea Hiperfizică, iar în atelierul Naturii și Universului ele primesc forme condensate. Rușinea face să apară roșeața în obraji, iar frica face să apară paloarea, iar groaza ridică părul. Teama provoacă diareea, melancolia provoacă constipație, mânia sau invidia aduc adesea hepatita. Adesea veselia vindecă, iar mânia ucide. Emoțiile violente pot provoca avorturi, apoplexie, spasme, accese de isterie sau pot avea urmări asupra fătului care se poate naște cu malformații. Gândurile nu sunt lipsite de substanță, ci sunt formate din substanțele care alcătuiesc învelișul eteric al atomului-germene al sufletului uman, care sălășluiește în inimă. Lucrul acesta seamănă cu bucata de gheață, care știm cu toții că de fapt, este alcătuită din vapori de apă.

Voința este puterea care poate concentra imaginea creată în minte, tot așa cum puterea frigului va face ca o cantitate de vapori să devină gheață. Şi după cum un țurțur de gheață poate fi aruncat dintr-un loc în altul, tot așa gândul rău care primește formă datorită unei voințe puternice, poate fi aruncat în sfera mentală a unei alte persoane pentru a intra în sufletul ei, dacă aceasta nu este îndeajuns de protejată. Imaginația este cauza multor boli ; credința este vindecarea tuturor bolilor. Dacă nu putem vindeca o boală prin credință, înseamnă că avem o credință șubredă, poate datorită unor lipsuri legate de Cunoaștere. Dacă am fi conștienți de puterea lui Dumnezeu ce se poate manifesta prin noi, nu am greși niciodată. Această putere poate fi dobândită prin exercițiile pentru dobândirea clarviziunii discriminatoriii.

Pentru nativii Berbec - bolile apar ca urmare a dezechilibrului Sulfatului de Potasiu organic, din țesuturi. Din această cauza, ei sunt predispuși la : senzație de greutate, erupții, dureri de membre. Ca remediu, utilizăm : Argint Nitric, Arsen, Fosfat de Potasiu. Acești compuși apar în : varză, arahide, ouă, fasole, pere.

Pentru nativii Taur - bolile apar ca urmare a dezechilibrului Sulfatului de Sodiu. Din aceste cauze, nativii suferă de febră, depresii nevralgice, afecțiuni ale vezicii biliare. Ca remediu se poate utiliza Antimoniu sau Sulfalinul. Acestea se pot echilibra utilizând în alimentație : sfecla, ouăle, ridichea, anghinarea.

Pentru nativii Gemeni - apar dezechilibre a Clorurii de Potasiu. Astfel, apar : eczeme, negi. Acestea se remediază cu Argint Nitric. El se fixează la nativi, consumând : măsline, sare, ape minerale clorurate.

Pentru nativii Rac - dezechilibrele apar din lipsa de Fluorură de Calciu. Drept urmare, la aceștia apar : varice, crăpături ale pielii, carii. Se cere un aport de : Antimoniu, Carbonat de Potasiu, Seleniu. Acestea pot fi echilibrate prin consum de : ceai negru, alge, caise, ape clorurate.

Pentru nativii Leu - dezechilibrele apar din lipsa de Fosfat de Magneziu. Ei vor suferi de : crampe, nevralgii, colici, junghiuri. Cu un aport de Fosfor, băi de soare, Aur, se va produce echilibrul. Acestea se obțin din : banane, lapte, semințe ( mai ales migdale ), smochine.

Pentru nativii Fecioară - dezechilibrele apar din pricina Sulfatului de Potasiu. Ei vor suferi de : dureri de membre, erupții cutanate, colorația galbenă a bazei limbii. Remediul cu Argint Nitric, Arsen, Fosfat de Potasiu. Pentru acești nativi însă, aceste elemente pot fi echilibrate prin consum de : ouă, ridiche, varză, fasole.

Pentru nativii Balanță - dezechilibrele apar din lipsă de Fosfat de Sodiu. Prin urmare, vor suferi de : gust metalic, acid în gură, respirație rău mirositoare. Remediul se obține cu ajutorul unei rezine deocamdată neidentificată, care totuși există în Tuia Orientalis ( arbore decorativ exotic din familia pinului, cu tulpina înaltă, cu coroana deasă și rămuroasă, cu frunze mici, solzoase ; arborele vieții ) și Pulsatila Alba ( plantă erbacee otrăvitoare, cu frunze păroase și cu flori mari, albastre-violete, cu proprietăți colorante și farmaceutice ). Deficitul de rezină se compensează prin consum de : morcovi, sfeclă, pâine neagră, nuci.

Pentru nativii Scorpion - dezechilibrele apar din cauza Fosfatului de Potasiu. De aceea ei vor suferi de : insomnie, puls rapid, memorie slabă, anxietate. Cu aport de Sulfat de Sodiu, problemele vor intra în normal. Acesta există în: ardei, pâine, lapte, gulii, cireșe.

Pentru nativii Săgetător - dezechilibrele apar din cauza Acidului Silicic. Prin urmare, apar tulburări ca : memorie slabă, căderea părului, unghii anormal crescute. Lucrurile pot intra în normal prin aport de Sulf și a unui compus deocamdată necunoscut din Nux Vomica, care se găsesc în : semințe de dovleac, ouă, lapte.

Pentru nativii Capricorn - dezechilibrele apar din lipsa de Fosfat de Calciu. Aceasta se manifestă prin : apatie, respirație urât mirositoare, extremități reci. Prin aport de : Silice, Cresol și Plumb, lucrurile intră în normal. Trebuie să se consume : lapte, ouă, varză, pește.

Pentru nativii Vărsător - dezechilibrele apar din cauza Fosfatului de Sodiu și a Sulfatului de Calciu. Apar din această cauză : gust metalic, amăreală în gură, aciditate. Este necesar un aport de : Fosfor, Bromură de Radiu, Uraniu. Ele pot fi obținute de organism, prin consum de : sfeclă, anghinarea și proteine.

Pentru nativii Pești - dezechilibrele apar din lipsă de Fosfat de Fier. Din această cauză poate apare : constipașia sau diaree continuă. Prin aport de Sulfură de Natriu, Antimoniu, Carbonat de Potasiu, lucrurile re-intră în normal. Trebuiesc consumate în acest sens : ouă, nuci, semințe, ceapă.