Scoala Solomonara - Phal(erae) Mad(et)


Valentin S. Vârtan
"Phal(erae) Mad(et)"


4. De lapillus nexillis

Mulți autori care au abordat știința cristalogiei, afirmă că puterea unei amulete nu stă în puterea materialelor din care este constituită, cât de credința cu care este purtată. Să vedem dacă așa stau lucrurile. Nu-mi propun însă să dedic un spațiu exagerat de mare asupra acestei probleme, ci mai degrabă un îndreptar care să justifice alegerea corectă a unor amulete, inele cu piatră sau eventual, un început pentru cei care doresc să aplice cristalogia în medicină. De asemenea, nu voi aminti nimic despre cristalogia magică, care chiar dacă a fost un domeniu cercetat încă din Antichitate, acum și pentru zilele noastre, nu văd cum ar mai putea avea o valabilitate, de vreme ce oamenii înșiși, nu mai sunt niște Rezonatori, ca în acele timpuri.

Cristalele prin proprietățile lor diamagnetice sau paramagnetice, electropozitive sau electronegative, perturbă infinitezimal ondulația structurilor Hartmann la fiecare mișcare a omului pe suprafața pământului, însă totul revine la loc după încetarea deplasării purtătorului de cristal. Dacă dorim un model fizic al acestor deplasări, trebuie să ne imaginăm un magnet și pilitura de fier, între care există o foaie de hârtie. La deplasările magnetului, vom putea vizualiza diferite aranjamente ale acelor de pilitură. Poate unora li se pare plictisitoare această digresiune, însă doresc să atrag atenția că manipularea necorespunzătoare a cristalelor, adesea are consecințe dramatice. Doresc pe această cale să-i avertizez pe radiesteziști că munca pe care o întreprind cu ansa, pendulul, bagheta sau orice alt rezonator, perturbă rețeaua Hartmann, deoarece însuși corpul radiestezistului se comportă ca un cristal în timpul manevrelor. Se deschide un circuit electrostatic prin baghetă și om, iar vibrațiile acestuia apar reflectate atât spre sâmburele NIFE al Pământului, cât și spre Univers, cu o rezonanță amplificată.

Revenind însă la cristalele noastre, trebuie amintit un lucru foarte important : cristalul este funcțional, doar dacă este personalizat și dedicat unui anumit domeniu de protecție și activitate. Altminteri el se va comporta ca un aparat TV fără selector de canale. Spre exemplu, dacă-i oferim unui nativ Berbec cu un Ascendent în semn de pământ, doar un rubin, fără a-l asocia potrivit nativității și cu unul de morganit, atunci rubinul ca atare, va amplifica doar vibrațiile marțiene, într-un registru de activitate pur material, adesea haotic. Apoi, spre bătrânețe, nativul va fi expus cataractei și artritei mai repede și mai alert, decât în mod obișnuit. Un pandativ din morganit cu lănțișor de aur purtat la gât, ar fi suficient pentru exemplul ales, conferindu-i acestuia o sănătate bună și o sensibilitate eficientă. Dacă dorește și un inel cu rubin, acesta va fi purtat pe degetul mijlociu, oferindu-i nativului posibilitatea atragerii unor vibrații de stabilitate și prosperitate. Recomandările noastre în ceea ce privește interferența regnului mineral cu cel uman pot fi deduse din următorul tabel :

Zodie

Piatră

Ascendent
de apă

Ascendent
de pământ

Ascendent
de aer

Ascendent
de foc

Berbec

Rubin

Cuarț roz

Morganit

Carneol-Onix

Carneol

Taur

Agat

Smarald

Plazmă

Acroit

Heliotrop

Gemeni

Iargon

Spinel albastru

Spessartin

Aventurin

Hiacinit

Rac

Smarald

Agat

Onix

Citrin

Granat pirop

Leu

Diamant

Dioptaz

Chripolit

Hidenit

Kunzit

Fecioară

Jasp

Verdelit

Jasp feric

Elbait

Crisoberil

Balanță

Opal

Smarald

Alexandrit

Diamant

Rubelit

Scorpion

Topaz

Turmalin

Prasiolit

Fluorit

Royal Lazel

Săgetător

Turcoaz

Acvamarin

Safir

Malachit

Morganit

Capricorn

Zircon

Heliodor

Agat dendriform

Chryzopraz

Sard

Vărsător

Ametist

Ochi de șoim

Safir

Jad Imperial

Jasp rubanat

Pești

Lazurit

Clorospinel

Russellit

Chrisocolla

Granat

Notă : Cristalul de stâncă nu este o piatră de podoabă. Este o piatră care evocă Stăpânirile și se poartă când se dorește autoritatea Divină asupra Sinelui propriu. Acțiunea acestei pietre este de amplificare a Răului și a Binelui, în funcție de cât de pregătită este persoana de a da dovadă de Altruism, Empatie și Filantropie. Dacă cele trei calități spirituale nu sunt bine înțelese și asumate de către nativul care-l poartă, Cristalul de Stâncă va acționa precum sabia cu două tăișuri, mai ales sub vibrațiile zodiilor Leu și Vărsător. Din această pricină nici nu îl recomand a fi utilizat, decât în cazuri cu totul speciale.

În zilele noastre însă, amatorii de senzații tari sau la recomandarea unor indivizi neinițiați într-una din Cele 7 Şcoli ale Misterelor, incită oamenii să utilizeze acest Cristal, care ulterior se dovedește o adevarată bombă spiritual-ecologică scapată de sub controlul celui care-l poartă la gât sau pe alte zone ale corpului. Am o reținere obiectivă de a nu exemplifica cazuri concrete pe care le-am urmărit în timp, deoarece persoanele respective, majoritatea trăiesc încă. Din păcate, ele sunt într-o stare de sănătate mintală atât de jalnică, încât chiar dacă inspiră într-adevăr milă, sunt atât de fermi în credința lor vizavi de acest cristal, încât într-adevăr nu mai este nimic de făcut din cauza vârstei care sedimentează în lobii parietali microstructuri cristalizate, imposibil de tratat. Fenomenul este destul de asemănător cu acumularea Cesiului în coloana vertebrală, sub acțiunea Gamma-radiațiilor emise de sursele radioactive.

Desigur că ar fi multe de spus despre cristale, însă această știință trebuie racordată la întregul ansamblu al Cunoașterii Ezoterice predată cum aminteam mai sus, în unele Şcoli de Inițiere Minoră.

Datorită aspectului lor estetic plăcut, Cristalele sunt o sursă tradițională de îmbogățire materială și spirituală. Prin urmare, fără a exagera și ( sau ) pentru a nu ne pune în pericol sănătatea, bărbaților le recomand să poarte cristale numai pe degetul mijlociu, indiferent de mână, iar femeile la fel, însă doar pe cele inelare. În rest, se pot purta la gât ori sub formă de cercei la urechi, nu însă și în alte zone ale corpului ! Pandantivele în formă de medalion, dacă asociază și piatra prețioasă, acesta trebuie prelucrat rotund sau oval. Formele colțuroase vor atrage vibrații negative asupra purtătorului. Același lucru este valabil și pentru catarame sau cercei.

en_rig.gif">