Școala Solomonară - Mesajul Astrelor

Max & Augusta Foss Heindel
"Mesajul astrelor"


PRIMA PARTE
ASTROLOGIA NATALĂ
Capitolul XI – Luna, planeta fecundității

Biblia ne spune că Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul și asemănarea Sa. Ne mai spune, că îngeri au vizitat-o pe Sara și au prezis nașterea lui Isaac ; că au profețit și pe cea a lui Samson și cea a lui Samuel ; că îngerul Gavril (nu arhanghelul Gabriel) a venit să-i vestească Mariei din Bethleem, că-L va naște pe Iisus. După știința ocultă, Jehovah și îngerii săi sunt gardienii semințelor de atomi-germeni, factorii fundamentali ai oricărei fertilități. Activitățile îngerilor privind menținerea plantelor, animalelor și a vieții umane pe Pământul nostru au în vedere această finalitate. Forțele lor sunt concentrate de Luna călătoare printre cele 12 zodii ale Zodiacului ; ele acționează asupra fătului într-un mod creator în timpul perioadei de gestație, din momentul concepției până la naștere.

Așa cum Luna reglează mareele, tot așa reglează trecerea sufletelor de pe malurile eternității în lumea noastră terestră, prin apele matricei. După Astrologie, Racul este domiciliul Lunii. Vechii Egipteni reprezentau acest semn printr-un scarabeu - emblema sufletului - și numeau Racul sfera sufletului, căci este spus că, grație umidității acestui semn apos, fecundat de raza solară, atomii-germeni sunt proiectați în sânul viitoarei mame. Știința ocultă adaugă la aceasta că atomii-germeni ai regnului animal, încă lipsit de intelect și, în consecință, incapabil să răspundă unei influențe lunare în această direcție, sunt proiectați în semnul marțian de apă al Scorpionului, în timp ce atomii-germeni ai plantelor inerte sunt răspândiți prin semnul jupiterian al Peștilor până în momentul în care Soarele va intra în Berbec, la echinocțiul de primăvară, pentru a trezi germenii plantelor care dorm în Terra, mama noastră, și pe care raza Peștilor i-a fecundat. Familia umană are cea mai lungă durată de gestație, cea animală este puțin mai scurtă, iar cea a vegetalelor cea mai scurtă dintre toate. Acestea luate în sens general.

Luna reglează și perioada postnatală, în așa fel încât copilăria se termină la a doua dentiție, spre vârsta de 7 ani, atunci când Luna în progresie este în cvadratură cu locul pe care îl ocupa la naștere. Perioada de pubertate este atinsă pe la 14 ani, când Luna este în opoziție cu locul în care se găsea la naștere. Această epocă este marcată la băieți printr-o schimbare de voce, iar la fete prin apariția menstrei. La 21 de ani, Luna a parcurs, prin progresie, cele trei sferturi ale nativității, de la poziția sa la naștere. Aici se termină perioada de incubație. Ființa umană este considerată ca dezvoltată pe de-a-ntregul, capabilă să-și exerseze drepturile de om și să se îngrijească de propriile sale afaceri. Astfel, distanța parcursă de Luna Nouă în timpul perioadei prenatale de gestație în sânul mamei și distanța parcursă de Luna în progresie în timpul celor 21 de ani de dezvoltare postnatală în sânul Mamei Natură corespund exact.

Luna, ca și Mercur, nu are natură esențială care să-i fie proprie, dar servește pentru a concentra calitățile celorlalte planete și semnelor asupra spiritului uman. Guvernează aerul ambiant în plămâni, limfa, cât și funcțiile digestive și sistemul nervos al marelui simpatic, care răspunde automat de digestie. Luna guvernează și creierul mic, sânii, funcțiile feminine, copilăria, cum am explicat deja.

Persoanele care sunt puternic influențate de razele lunare sunt de natură ușoară, visătoare, indolentă ; sunt abili arhitecți de "castele în Spania" (castele de nisip) care nu se realizează niciodată. Sunt foarte sociabile și, în general, ușor de abordat. Au succes ca și bucătari, majordomi sau alte ocupații domestice, precum și în comerțul cu lichide sau ca marinari.

Luna fiind feminină, indică femeia în nativitatea unui bărbat și, dacă acest astru este afectat, el va suferi, din aceasta, mai degrabă tulburări în viața familială, decât de sănătate. Vedem, deci, că tema de nativitate a celor două sexe trebuie să se citească diferit, atunci când este vorba de Soare sau de Lună. Dacă, într-o temă feminină, Luna este stresată de către Saturn, sănătatea va fi cea afectată ; iar dacă această configurație există într-o temă masculină, fericirea conjugală va fi cea care va suferi.

Dacă Soarele e cel afectat într-o temă masculină, sănătatea va fi cea tulburată, iar într-o temă feminină un Soare afectat indică neplăceri cu soțul. Oricum, nu trebuie să uităm că Soarele și Luna sunt factori esențiali în sănătatea celor două sexe, deși unul este mai afectat de către Soare, iar celălalt de către Lună.

Luna este marea indicatoare a evenimentelor vieții. Fără ea, existențele noastre ar fi goale ; căci, deși Soarele și planetele în propriul lor parcurs prin zodii și case indică anii în care anumite tendințe marcate în tema astrologică pot să se manifeste, un aspect al Lunii este indispensabil pentru a fecunda aceste prime fructe și a le face să se dezvolte (să înflorească) într-o expresie fizică. Soarele și planetele pot fi deci, comparate cu acul mic care marchează orele din cadranul destinului nostru, desemnând anul în care fiecare fază a destinului nostru este coaptă pentru seceriș. Luna poate fi comparată cu acul mare care indică luna în care influențele sunt la apogeu și gata să se manifeste.

Ca să devenim familiari cu influențele Lunii, îi sfătuim pe studenți să citească cu grijă articolul despre eclipse și Luna Nouă, din a noastră "Astrologie Științifică Simplificată" [ Simplified Scientific Astrology ].

~ Luna în cele 12 Case ~

Luna în Casa I. Atunci când Luna răsare în Casa Întâi, la naștere, și mai ales într-o zodie cardinală sau comună, ea dă subiectului o natură foarte instabilă. Acesta va încerca în mod constant să-și schimbe situația, anturajul, ocupația. Rezultă o nevoie insațiabilă de a vagabonda, de a fi întotdeauna gata să plece în aventură. Luna într-un semn fix indică mai multă stabilitate dar, chiar și atunci, subiectul va cheltui, probabil, o mare parte din timpul său într-o existență rătăcitoare. Persoanele cu Luna în Casa Întâi sunt de obicei mai senzitive, mai ales dacă Luna este într-un semn psihic, Racul sau Peștii. Au imaginația foarte vie și sunt foarte intuitive. Această poziție a Lunii are o putere puternică asupra sănătății, mai ales în tema de nativitate a unei femei, aspectele pe care le primește Luna determinând vigoarea constituției. Este și o indicație de succes în ocupații în care persoana se va găsi în contact cu publicul.

Luna în Casa a II-a. Această poziție prevestește fluctuații financiare, doar dacă nu e fortificată de aspecte bune cu Jupiter, planeta opulenței, sau cu Venus, planeta atracției. Aspectele bune ale Soarelui fac lucrurile mai stabile.

Luna în Casa a III-a indică gustul spre studiu, o imaginație vie și fertilă, o înclinație spre ocupații intelectuale, mai ales dacă acestea nu cer continuitate, de exemplu reportajul și redactarea în ziare, unde trebuie să fii în alertă pentru a aduna veștile și să rătăcești ici și colo pentru a le aduna. Acestor persoane le plac lucrurile concrete ; dacă Luna este întărită de aspecte bune ale lui Mercur, persoanele pot ajunge la o poziție înaltă.

Luna în Casa a IV-a, dacă este bine aspectată arată condiții fericite în căsătorie și viața familială, mai ales spre sfârșitul vieții ; dar dacă Luna este rău aspectată, prevestește contrariul. Această poziție dă și o tendință spre experiențe psihice, mai ales dacă Luna ocupă zodia sa proprie, Racul, sau Peștii, alt semen de apă. Ea indică și numeroase schimbări de reședință, care vor fi fericite sau nefericite, în funcție de celelalte aspecte ale Lunii.

Luna în Casa a V-a și într-o zodie comună sau o zodie cardinală indică o persoană foarte inconstantă în afecțiunile sale, pasionată de joc și plăceri. Este de asemenea, o prevestire de fertilitate în căsătorie, mai ales în Scorpion. Chiar într-o zodie sterilă, ca Leul de exemplu, Luna va favoriza totuși procreația, dacă este plasată în Casa a V-a. Această chestiune trebuie totuși, să fie judecată prin examinarea temelor celor doi viitori părinți, căci dacă unul este complet steril, Luna în Casa a V-a, în Leu sau în Fecioară, de la cealaltă temă nu va fi o poziție suficientă pentru a aduce rezultatul anunțat.

Luna în Casa a VI-a este o poziție puțin favorabilă, mai ales în nativitatea unei femei. Orice persoană care va avea Luna în această poziție va reuși mai bine într-o slujbă subalternă, decât într-o afacere pentru sine, căci astfel își va păstra cu greu servitorii sau angajații.

Luna în Casa a VII-a prevestește o căsătorie fericită, reușită prin asociații și, în general, succes în toate raporturile cu ceilalți. Dar dacă Luna este serios afectată, ea indică un partener cu un comportament ușor, inconstant ; pierderi de bani prin procese, asociații, opoziție publică și nepopularitate.

Luna în Casa a VIII-a asigură câștiguri prin căsătorie, moșteniri, dacă este în bune aspecte. Crește numărul copiilor, deși există riscul ca acești copii să nu trăiască. Dacă Luna este stresată, eșecuri financiare vor fi resimțite după căsătorie și, dacă survin moșteniri, vor aduce o serie de procese pe care persoana le va pierde.

Luna în Casa a IX-a, în bune aspecte, dă subiectului o inteligență clară, serioasă, cu tendințe religioase, legale sau filosofice, după natura aspectului. Prevestește călătorii lungi, ce aduc câștiguri și plăceri ; uneori, notorietate. Subiectul este înclinat spre reverie, viziuni, mai ales dacă Luna este în configurație cu Neptun. Dacă Luna este stresată, subiectul va fi impulsiv și irațional, spre marele său detriment. Dacă întreprinde călătorii, va fi expus la a suferi multe neplăceri. Va fi de asemenea, susceptibil de a-și schimba religia, într-un mod negândit, ceea ce îi va atrage numeroase critici.

Luna în Casa a X-a este un semn de noroc, de popularitate și de prosperitate când este într-o configurație bună. Vestește favoruri din partea femeilor și achiziționarea de bogății. Această poziție dă un spirit profund, diplomatic, avid de a ști. Când Luna este stresată, persoana este predispusă să întâlnească ostilitate din partea publicului și să suporte răsturnări nefericite ale sorții. Se întâmplă chiar să fie amestecată într-un scandal public.

Luna în Casa a XI, în configurație bună, dă subiectului numeroși prieteni, mai ales printre femei ; dar dacă este stresată, cei care vor veni la el cu masca prieteniei, o vor face în speranța de a obține de la el un profit personal.

Luna în Casa a XII-a, în bune aspecte, va asigura succesul oricărei munci îndeplinite în locuri retrase, departe de ochii lumii, în închisori, spitale sau instituții de caritate. Ea indică de asemenea, posibilitatea de a avea o legătură amoroasă clandestină care va rămâne secretă, dacă Luna este bine aspectată. Luna stresată indică pericol din partea dușmanilor secreți, care vor suscita suferințe și persecuții.

~ Luna în cele 12 zodii ~

Luna în Berbec dă subiectului un spirit independent, al cărui scop este de a-și croi un drum în viață cu orice preț ; se supără rapid pe cei care se amestecă în afacerile sale ; e ambițios și agresiv, îi lipsește prevederea, ceea ce îl va face să suporte multe eșecuri. Totuși, această poziție dă un curaj hotărât și dificil de învins. Când o astfel de persoană a fost înfrântă pe o latură, încearcă imediat o altă aventură ; persistența sa o pune în valoare și îi asigură un succes final, doar dacă Luna nu este afectată. În acest caz, este predispusă să alerge de la o ocupație la alta, fără a-și da timp să încerce serios să reușească într-una sau în alta.

Luna în Taur. Taurul este zodia de exaltare a Lunii, iar efectul său este, în consecință, foarte puternic în bine, dacă acest astru este liber de constrângeri și dacă este bine plasat, căci natura fixă a Taurului temperează ; atunci, instabilitatea Lunii, care se amestecă și cu raza lui Venus și face astfel caracterul mai blând, amabil, deși hotărât și încrezător în sine. Această poziție dă perseverență, previziune, bunătate - ceea ce îi atrage persoanei toate fericirile vieții : sănătate, avere, prieteni, familie, case și proprietăți cu posibilitatea de a se bucura din plin de toate aceste daruri, căci este sociabilă, ospitalieră, prietena distracțiilor sănătoase, a artelor, muzicii și a tot ceea ce face frumusețea vieții.

Luna în Gemeni conferă o inteligență agilă, pasionată de literatură și științe, plină de resurse și capabilă a se măsura cu vicisitudinile vieții. Spiritul este larg, liberal, gata de a adopta ideile noi de progres, de care se prinde cu aviditate. Subiectul este puternic atras de muncile literare, dar mai ales de ziaristică, care îi va permite să treacă de la un subiect la altul, cum o cere turnura sa de spirit extrem de mișcătoare. Această poziție dă și un gust marcat pentru călătorii și pentru orice profesie care îl pune în raport cu publicul ; favorizează deci, slujbe de comiși-voiajori, agenți electorali sau alte ocupații de acest gen.

Luna în Rac dă un caracter amabil, sociabil, simpatic, dar indolent, dușman al oricărui efort fizic, moral sau mental. Acestor persoane le place să fie duși de curent și doar biciul necesității poate să le stimuleze. Sunt adesea sensibile la condițiile psihice, mai ales dacă Luna este în conjuncție cu Neptun sau cu Uranus : natura acestui aspect decide atunci dacă influența este sau nu favorabilă. Această poziție dă și iubirea de căminul familial și de confortul său. Activează digestia și, în consecință, acționează într-un mod favorabil asupra sănătății, dacă aspectele sunt bune ; dacă sunt rele, va cauza tulurări digestive.

Luna în Leu luminează inteligența și dă un caracter puternic, încrezător în sine, o natură îndrăzneață, temerară și un rar talent ca organizator. Este motivul pentru care persoanele care au Luna în această poziție ajung de obicei să dirijeze persoanele din imediata lor apropiere. Sunt de o probitate absolută, atât în materie financiară, cât și socială ; sunt nobile și generoase în raporturile lor cu ceilalți și sunt de asemenea, foarte căutate.

Luna în Fecioară exaltă calitățile mentale, dacă este bine aspectată ; dă atunci o memorie minunată, iubirea pentru studiul științelor sau a ocultismului și ambiția de a excela. Chimia este știința favorită a acestor subiecți ; se autodepășesc ca igieniști și dieteticieni. Sunt mai degrabă calmi și rezervați în modul lor de a fi și detestă să flateze sau să fie flatați, după cum nu suportă nici manifestarea ostentativului. Dacă nu se dedică dieteticii, reușesc mai bine ca subalterni sau angajați decât într-o afacere personală.

Luna în Balanță procură un mare număr de prieteni și favoarea publică, căci face ca persoana să fie amabilă, simpatică, serviabilă, optimistă și iubitoare de plăcere și de societate. Această poziție procură un bun raționament și o capacitate de a judeca sănătos lucrurile. Persoanei îi vor plăcea artele, muzica, va avea uneori un mare talent ca artist și aspecte bune îl vor ajuta.

Luna în Scorpion dă un caracter curajos, independent, energic. Persoana care va avea această configurație nu va permite să se intervină în planurile sale și nu va suporta nici o constrângere. Este adesea foarte bruscă în manierele și cuvintele sale, iute la mânie, indiferentă la amenințări, dar sensibilă la bunăvoință. Are o voință puternică și încăpățânată, cu hotărârea bine stabilită de a-și atinge scopurile, orice ar face. Această poziție dă și o mare atracție spre științele oculte, dar dacă este stresată, predispune la dezmăț și atrage neplăceri cu femeile. Cauzează dificultăți la nașteri.

Luna în Săgetător face ca persoana să fie alertă și activă, o face să adore mersul pe jos, plimbările cu calul sau orice altă formă de exercițiu fizic ; dă o natură vagabondă, plăcerea de călătorii în străinătate, iubirea de animale, mai ales de cai și câini ; o înclinație vie pentru studiul religiei, dreptului, filosofiei sau științelor oculte. Întotdeauna într-o bună dispoziție, optimist și vesel, subiectul este un partener ideal, cu condiția ca Luna să nu fie afectată : poziția sa în Săgetător conduce atunci la indolență și la excese.

Luna în Capricorn când este bine aspectată, asigură nativului ajutorul persoanelor mai sus pe scara socială, în așa fel încât oricare ar fi succesele obținute în viață, le va avea prin ceilalți, căci este prea timid pentru a înainta singur ; în plus, având o stare de spirit melancolică, va fi excesiv de sensibil la eșecurile reale sau imaginare. Dacă Luna este stresată, expune la defăimare, meritată sau nu. Această poziție are și un efect nociv asupra digestiei. Persoanele cu Luna în această poziție au adesea o teamă irațională de a cădea în sărăcie, de aceea, devin avare, refuzându-și orice confort pentru a pune de o parte (pentru a economisi) pentru zilele negre. Au puțină milă pentru ele însele și deloc pentru alții.

Luna în Vărsător, într-o configurație bună, dă o imaginație vie, cu puterea de a-și reprezenta imagini în spirit, încât par aproape tangibile. În rest, aceste persoane nu se bazează pe capacitatea lor de raționare căci intuiția lor este extrem de bine dezvoltată. Caracterul este sociabil, amabil și politicos ; ca urmare, își atrag mulți prieteni și sunt foarte căutate în anturajul lor. Sunt ajutate de prieteni, în măsura aspectelor favorabile ale Lunii. Pe de altă parte, Luna stresată dă un spirit excesiv de vagabond.

Luna în Pești dă un intelect receptiv, o imaginație fertilă, un caracter indolent, instabil cu tendința de a-și plânge de milă. Persoana va fi înclinată mai degrabă spre reverie, decât spre acțiune, de unde neplăcerile și decepțiile, care o vor asalta pe drumul vieții. Această poziție conduce adesea la mediumnitate, mai ales dacă Neptun are un aspect advers, căci aceste persoane sunt foarte sensibile în a cade sub influența spiritelor-control și le place tot ceea ce le excită emoțiile. Sunt de asemenea, foarte locvace. Dacă un aspect bun al lui Venus sau al lui Mercur le dă înclinația spre muzică, ele vor cânta cu mult sentiment și inspirație. Dacă Luna este stresată în Pești, probleme de iubire vor putea aduce suferințe. Peștii sunt pe culmea celei de a XII-a Case, iar Luna în această casă indică din partea părinților o tendință spre beție, care îi va face să-și neglijeze copiii și aceștia vor putea fi în sarcina instituțiilor caritabile până la majorat.

~ Aspectele Lunii cu celelalte Planete ~

Soarele în paralel sau în conjuncție cu Luna. (Vezi capitolul VIII, la aspectele Lunii cu Soarele)

Soarele în sextil sau în trigon cu Luna. (Vezi capitolul VIII, la aspectele Lunii cu Soarele)

Soarele în careu sau în opoziție cu Luna. (Vezi capitolul VIII, la aceleași aspecte ale Lunii cu Soarele)

Venus în paralel, în conjuncție, în sextil sau în trigon cu Luna. (Vezi capitolul IX, la aceleași aspecte ale Lunii cu Venus)

Venus în careu sau în opoziție cu Luna. (Vezi capitolul IX, la aceleași aspecte ale Lunii cu Venus)

Mercur în paralel, în conjuncție, în sextil sau în trigon cu Luna. (Vezi capitolul X, la aceleași aspecte ale Lunii cu Mercur)

Mercur în careu sau în opoziție cu Luna. (Vezi capitolul X, la aceleași aspecte ale Lunii cu Mercur)

Saturn în sextil sau în trigon cu Luna conferă spiritului toate calitățile saturniene cele mai bune și face persoana încrezătoare în ea însăși, serioasă, ponderată, ordonată, îngrijită și economă, iar tactul și diplomația pe care le aduce în relațiile sale sociale îi vor asigura succesul. Va avea o idee înaltă despre responsabilitatea sa în materie de onoare și de dreptate ; va câștiga încrederea și stima anturajului său. Răbdarea și perseverența sa vor fi inepuizabile.

Saturn în paralel sau în conjuncție cu Luna. Acest aspect nu trebuie să fie întotdeauna clasat printre cele rele, cel puțin în ceea ce privește calitățile mentale, căci dă o judecată sigură și profundă, o mare putere de concentrare. Dacă Saturn este puternic prin zodie, Balanța sau Capricornul, dacă pe de altă parte Luna este bine aspectată, această poziție va conferi calitățile lui Saturn, deși în orice altă ocazie acest aspect dă un caracter sumbru și o tendință la accese periodice de melancolie. Dar dacă Saturn este slab prin zodie, mai ales Berbecul, și dacă pe de altă parte Luna este prost aspectată, cojuncția sa trebuie să fie interpretată în același mod ca și careul sau opoziția.

Efectul conjuncției depinde și de departamentul vieții pe care îl examinăm : de exemplu, cum s-a spus mai sus, conjuncția Lunii și a lui Saturn este bună pentru concentrarea mentală, dar este rea pentru digestie, mai ales în horoscopul unei femei, cu tendința de a bloca fluxul menstrual și să aducă toate consecințele supărătoare care rezultă din aceasta. Într-o nativitate masculină, acest aspect indică moartea partenerei. Aceleași distincții ar trebui făcute atunci când se interpretează conjuncțiile celorlalte planete așa-zis malefice.

Saturn în careu sau în opoziție cu Luna este una din semnăturile unei vieți nefericite ; căci, de natură melancolică, neliniștită, persoana condensează în jurul ei o atmosferă sumbră și tristă. Ori, cum gândurile sunt lucruri, această stare de spirit aduce amânări și dezamăgiri în toate departamentele vieții. Nativul va avea dificultăți din partea lucrurilor sau a oamenilor reprezentați de Saturn, probabil părinții. Dacă există ceva bani, va fi predispus să-i piardă și va avea mii de piedici pentru a câștiga mai mult ; de aceea, va fi în lipsă de bani toată viața. Își va face mai mulți dușmani, decât prieteni și va fi victima defăimării, chiar a scandalurilor. Totuși, această defavoare pe care o va avea, va fi fără îndoială meritată, căci aceste aspecte fac caracterul morocănos și egoist. Astfel de oameni sunt nedelicați, egoiști, avari și duri cu ceilalți. Sub biciul lui Saturn, neplăcerile și suferințele prin care vor trece, le vor îmblânzi, poate, inima. Dacă aspectului îi lipsesc 6, 5 sau chiar 4 ° pentru a fi în orb admisibil și dacă Saturn este în Balanță, semnul său de exaltare, aceste aspecte nu vor fi la fel de rele în ultima parte a vieții sale. Ar putea idica atunci că subiectul și-a învățat lecția și că în consecință, a meritat condiții mai bune. Aspectele adverse ale lui Saturn cu Luna sunt foarte rele pentru sănătate, mai ales într-o nativitate feminină, căci indică un blocaj la organele sexuale. În tema astrologică a unui bărbat, aceleași aspecte prevestesc fie celibatul, fie moartea partenerei. Tendința lor este blocajul în toate lucrurile referitoare la case sau la zodiile în care sunt plasate în nativitate.

Jupiter în paralel, în conjuncție, în sextil sau în trigon cu Luna dă nativului o natură optimistă, nobilă, generoasă, o inimă deschisă, onestă, loială, binevoitoare care îl face excesiv de popular. Aceste aspecte întăresc în același timp capacitățile mentale și constituția fizică ; dau un suflet puternic într-un corp sănătos și, ca urmare, un puternic magnetism personal de care poate să se folosească avantajos pentru vindecarea bolnavilor. Va avea un ideal foarte înalt și o imaginație fertilă, adăugate puterii de îmbogățire. Averea sa va crește fără încetare, dacă o folosește pentru a fonda și a susține operele filantropice la care este predispus să viseze. Sunt cele mai bune aspecte posibile ; indică invariabil succesul în viață, atât din punct de vedere fizic, cât și spiritual.

Jupiter în careu sau în opoziție cu Luna acționează în detrimentul capacității de raționare și cauzează neplăceri nativului prin litigii - din lipsa prevederii, din nehotărâre și din lipsa de corectitudine. Persoanele care au aceste aspecte în tema lor sunt predispuse la ostentație și prodigalitate ; sunt înclinate să-și încerce cu disperare șansa la joc, sau în speculații la întâmplare în vederea restabilirii averii lor ; și, destinați la a pierde, sunt astfel destinate ruinării, unei proaste reputații, chiar falimentului. Aceste aspecte sunt de asemenea, nefaste pentru sănătate, mai ales în nativitatea unei femei, unde indică o afecțiune a stomacului sau a ficatului.

Marte în sextil sau în trigon cu Luna dă o vitalitate uimitoare și un organism viguros, astfel încât subiectul este capabil să învingă toate tendințele bolii, care sunt sub controlul acestor aspecte. La el, puterea de îndurare este la maximum, încât poate să reziste la munci sub greutatea cărora mulți ar sucomba. Aceste aspecte dau între altele o fire hotărâtă, curajoasă, energică și ambițioasă, plină de resurse și superior constructivă. Fac ca persoana să fie alertă, dar nu grăbită în deciziile sale. În consecință, ea obține încrederea și stima anturajului său și câștigă mulți bani ; dar fiind de natură extrem de liberală și generoasă, nu tezaurizează și cheltuiește la fel de repede, cum câștigă.

Marte în conjuncție sau în paralel cu Luna. Aceste aspecte pot fi bune sau rele, în funcție de sexul subiectului și departamentul vieții luat în considerare. Fortifică sănătatea și vitalitatea, mai ales în nativitatea unei femei. În cea a unui bărbat, indică o căsătorie cu o femeie robustă, cu un temperament imperios, cu un caracter urât, nu atât de urât totuși, ca în cazul careului sau opoziției. Subiectul este foarte impulsiv, mai ales dacă conjuncția este în a III-a sau a IX-a Casă. Marte este în conjuncție sau în paralel cu Luna în Scorpion, indică o depravare sexuală, mai ales dacă Venus ocupă și ea Scorpionul. Firea este neliniștită și agitată, căci în ea se combină cele două elemente : foc și apă. În zodiile de apă persoana va fi înclinată să bea.

Marte în careu sau în opoziție cu Luna dă un caracter foarte violent cu o tendință de a vorbi sau a acționa într-o manieră impulsivă, ceea ce poate ocaziona nativului necazuri și neplăceri. Cei care au aceste aspecte în nativitatea lor, se revoltă împotriva oricărui ordin, regulă sau măsură ce tind să împiedice dorințele lor sau satisfacerea apetiturilor lor, oricare ar fi acestea. Din contră, dacă se bucură de o oarecare autoritate, sunt foarte imperioși și exigenți față de subalternii lor, de la care cer o supunere imediată : nu ezită să-i constrângă prin forță, atunci când cred că pot să o facă, fără a se pune în pericol pe ei înșiși. Iau uneori decizii disperate pentru a-și satisface resentimentul și, având o minte destul de prost echilibrată, sunt temerari în tentativele lor și sfârșesc prin a face lucruri la care o persoană cu mintea sănătoasă nu s-ar gândi niciodată. Ca urmare a acestor caracteristici nefericite, își fac mulți dușmani și cauzează mult necaz anturajului său, mai ales membrilor familiei lor care trebuie să-i suporte. Dacă aceste aspecte se produc în zodiile de apă, mai ales cu Marte sau Luna în Pești, persoana va fi, între altele un bețiv inveterat. Din punctul de vedere al sănătății, aceste aspecte dau o tendință spre febră și accidente ; la tulburări la organele genitale, ducând la operații, în general inutile. Persoana este extrem de cheltuitoare și incorigibilă la capitolul ... minciuni.

Uranus în sextil sau în trigon cu Luna dă o mare originalitate, un spirit independent și o imaginație vie, intuitivă : de unde o mare capacitate de invenție, o atracție irezistibilă spre științele oculte, o putere magnetică puțin obișnuită, o mare ușurință în studiul Astrologiei. Dacă subiectul se dedică studiului electricității și face din aceasta vocația sa, va avea mult succes. Aceste aspecte dau de asemenea, o mare atracție pentru sexul opus și conduc în general, sau cel puțin adesea la o iubire clandestină sau la o legătură nelegitimă.

Uranus în conjuncție sau în paralel cu Luna dă același spirit original, aceleași facilități psihice, aceleași tendințe spre iubiri ilicite, ca și aspectele bune, dar aceste dispoziții nu sunt atât de pronunțate. O iubire, secretă, formată sub conjuncția lui Uranus și a Lunii, poate să aibă urmări dezastruoase, asemănătoare celor care au fost menționate la aspectele rele. Dacă conjuncția se produce în Rac, există tendința spre indigestii nervoase ; în Leu, predispune la palpitații cardiace, interferându-se cu ritmul regulat al organului și provocând o acțiune spasmodică, care poate deveni fatală de-a lungul anilor. În Scorpion, aceste aspecte predispun la obiceiuri perverse ; în Săgetător, acțiunea reflexă se va face simțită asupra plămânilor și tot așa cu celelalte zodii.

Uranus în careu sau în opoziție cu Luna face ca subiectul să fie excentric și extrem de bănuitor : este o bombă ambulantă gata să explodeze în orice clipă ; autoritar, suficient sie însuși, intolerant, evitat de toți. Dacă este patron, nimeni nu va vrea să lucreze petru el ; dacă este salariat, nimeni nu-l va păstra. Nu rămâne niciodată mai mult timp în același loc : sau e concediat, sau își abandonează poziția sub pretextul cel mai nesemnificativ. Persoanele care au aceste aspecte sunt atrase de științele oculte, dar nu reușesc niciodată din cauza excentricității lor. Ca și pentru celelalte aspecte ale lui Uranus și ale Lunii, careul și opoziția indică o legătură clandestină, fie din partea subiectului, fie din partea perechii sale. Dacă acest aspect are loc în Casa a VII-a, în nativitatea unui bărbat, femeia va fi infidelă : va rezulta un scandal public, urmat eventual de un divorț. Aspectele rele ale Soarelui și ale lui Uranus dau indicații asemănătoare în nativitatea unei femei.

Neptun în sextil sau în trigon cu Luna crește capacitatea de imaginare la un grad superlativ, mai ales dacă una sau cealaltă dintre aceste două planete se află în Casa a IX-a. Aceste aspecte favorizează atunci visele profetice și viziunile care pun persoana în contact cu lumile invizibile. Te fac apt pentru studiul ocultismului și prevestesc succesul, căci firea este înaltă în esență, iar caracterul amabil și simpatic. Calitățile spirituale pot să nu fie aparente, chiar persoanei însăși, dar nu sunt mai puțin latente și apte de a se dezvolta. Putem spune de asemenea, fără teama de a ne înșela, că de-a lungul vieții, persoanele care posedă aceste aspecte vor intra în legătură cu lumile invizibile și vor fi atrase spre ocultism, calitățile sufletului fiind sau nu dezvoltate după aceea.

Neptun în paralel sau în conjuncție cu Luna indică aceleași puternice calități psihice, ca și aspectele bune, mai ales dacă Neptun este plasat într-una din zodiile psihice a Racului sau a Peștilor. Persoanele născute cu bunele configurații ale lui Neptun în timpul celor 14 ani, în care această planetă ocupa semnul de aer al Gemenilor, cuceresc acum aerul și perfecționează invențiile științifice de care ne minunăm ; dar copiii care s-au născut sub configurații favorabile, în timpul celor 14 ani în care Neptun s-a găsit în zodia psihică Racului, cresc acum în jurul nostru ca un grup de mistici care, când vor fi atins vârsta adultă, ne vor uimi prin înțelegerea și puterea lor spirituale. Printre alte capacități, vor dezvolta sufletul muzicii.

Neptun în careu sau în opoziție cu Luna este de asemenea, o indicație a calităților sufletului asemănătoare celor de la aspectele bune, dar sub configurațiile prezente, persoana va avea o fire negativă, gata să devină prada spiritelor-control și predispuse spre mediumnitate. De aceea, n-ar trebui să asiste la ședințe de spiritism.


Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare