Școala Solomonară - Astrophilia

Coperta : Iosif O. Stroia - "Lapis"
(Triptic - tehnică mixtă).
Artist grafician, promotor al stilului artei hiperfizice.
www.stroiaart.ro

~ 02. Asteroizi ~

Centura de Asteroizi situată între Marte și Jupiter, este denumirea dată celor aproape 3.500 de corpuri cerești de forma unor stânci dispersate pe eliptica fostei planete Phaethon, aflate acum, într-o mișcare de revoluție în jurul Soarelui.

Mai puțin Kiron. Acesta nu este situat în această Centură, ci undeva între Saturn și Uranus.

În legătură cu aceștia, Astrofilia are o viziune particulară, mai ales în privința semnificațiilor, considerând că acestea țin de hiperfizica Macrocosmosului aflat în conexiune hermetică cu Cele Patru Corpuri ale Omul, socotind aici și Intelectul, ca un corp eteric în plină formare.

Din acest motiv, sfera de interes astrofilic în legătură cu asteroizii, așa cum am mai spus-o cu alte prilejuri *, îi vizează doar pe Ceres, Pallas, Juno, Vesta și Kiron care în viziunea noastră, simbolizează cele cinci degete ale mâinii umane.

De restul asteroizilor se ocupă în prezent, persoanele interesate de Astrologie.

Poziția celor cinci asteroizi din efemeride, a fost finalizată în 1988, prin integrare numerică bazată pe perturbația corpurilor cerești din vecinătatea lor, adică a lui Marte și Jupiter, precum și a sateliților acestora.

După o prezentare sumară a fiecărui asteroid în parte, cititorul va observa o formulă mai aparte in ce privește interpretarea lor. Am insistat doar pe verbele care-i definesc, încercând să conturez una sau mai multe definiții care decurg din compunerea verbului caracteristic asteroidului și verbul specific zodiei.

* Reamintesc cititorilor că atunci când vorbim despre corpurile omului, facem trimitere la Ipoteza Ezoterică, ce spune că acesta are un corp fizic grosier și vizibil, plus două eterice : unul vital și celălalt al dorințelor.

Ceres

Este cel mai voluminos asteroid din Centură și astronomii l-au alăturat mitului zeiței Demeter, din Mitologia Greacă. Ulterior, ea este preluată de către romani, sub numele de Ceres.

Zeiță a Grânelor și a Naturii, eliberată prin actul germinativ indus de teluricul subteran, a lumii lui Pluton, în Antichitate era zeița cea mai apropiată de agricultori, iar mai târziu reprezintă Micul și Marele Țăran al alchimiștilor Evului Mediu. În alegoriile Magisteratului, poziția lui Ceres în Casă și Semn reprezenta truda alchimistului în fața athanorului ( EUL propriu ), pe Câmpia Cunoașterii. Simbolistica astrologică asociază lui Ceres pe Țăranul ( truditorul ) din noi ; cât anume, ori cum anume, se manifestă.

Crimele, violurile, rapacitatea sau alte moșteniri venite din tradițiile sociale, pot fi văzute de către astrofil ca fiind generate de anumite conjuncturi ale lui Ceres cu planetele violente.

Dar acest lucru nu poate fi generalizat pentru că spre exemplu, dacă Ceres este conjunct cu Ascendentul în semn de Pământ, el poate corecta Iluzia primei tinereți, chiar dacă nu avem o aspectare cu Neptun. De regulă, trebuie să ținem cont de stelium-uri sau de trigonațiile constructive și de ce nu, chiar de o Stea Fixă bine aspectată.

Lui Ceres, îi este atribuit degetul gros al mâinii, aflat așadar, la poalele Muntelui lui Marte, conform celor stabilite de către artiștii chiromanți. Prin urmare, ar trebui să înțelegem că Ceres este o pârghie a gestului hotărât, uneori poate, violent !

Chiar dacă nu avem o Tradiție referitoare la degetul gros ( auricularius ), el trebuie în egală măsură asociat din punct de vedere energetic cu natura lui Pluton.

Dacă ar fi să facem o legătură cu Fizica, privind locul unde apare Cres pe hartă, trebuie să-l vedem ca un selector de stabilizare a unei frecvențe.

Putem atribui asteroizilor, un orb maxim de 2 grade. Aspectele asteroizilor indiferent de poziție sau Casă, conduc inevitabil spre o DEVENIRE constructivă.

Când constatăm la consultant paralizii ale mâinilor sau amputări, accidente ocazionale sau simple arsuri, care imobilizează parțial sau temporar funcția unui deget, trebuie să considerăm la acea persoană o disfuncție a unei activități menite să recepționeze mesajul aferent planetei care oblăduiește funcția asteroidului, pe care îl comparăm aici cu o antenă care selectează o singură bandă de frecvență.

Verbul definitoriu a lui Ceres este "a hotărî". Este simbolul prin care Cezarul delibera în arena cu gladiatori, care trebuia să moară sau care rămânea în viață.

În Trecut, când lumea nu știa carte, semna prin amprenta degetului gros. Asocierea lui cu vibrația marțiană este organică prin faptul că puterea efectivă a mâinii care ține spada sau plugul, este dată de pârghia degetului gros.

În continuare, la studiile de caz, am utilizat unele prescurtări cunoscute și astrologilor.

Prescurtările L.E, L.N. fac trimitere la coordonatele geografice ( Longitudine Estică, Latitudine Nordică) sau E.E.T. reprezintă prescurtarea East European Time = Timpul Europei de Est (Timpul sideral pentru România), cu referință la meridianul Bucureștiului, în raport cu Meridianul Greenwich ( 00 grade, 00 minute ). De obicei nu oferim și calculele de corecție față de București, deoarece studiul nostru are un caracter pur orientativ.

Ceres în Zodii și Case

În zodia Berbecului sau Casa I-a :

"Eu sunt" + "A hotărî"

Eu sunt cel care hotărăște, eu sunt cel hotărât, eu hotărăsc cine sunt ...

Exemplu : A. S. ; n : 24.07.1933 ; la ora 1:30 P.M. ; 21° 30' L.E. ; 46° 20' L.N.

Timp : E.E.T. : 02:00. Deces : 25.03.2003 ; ora 4,30 A. M.

În semnul Taurului sau Casa a II-a :

"A avea + A hotărî"

Eu hotărăsc ce am, am ce mi-am propus, voi hotărî ce să am ...

Pentru studiu : S. V. ; născut pe 01.10.1924 ; ora 02:50 P.M. ; 22° 10' L.E ; 46° 20' L.N.

Timp : E.E.T. : 02:00.

În zodia Gemenilor sau în locul aferent casei a III-a :

"A gândi" + "A hotărî"

Mă hotărăsc după ce gândesc, voi gândi și mă voi hotărî, lasă-mi timp de gândire 5 secunde și hotărăsc ...

Un caz : T. N. ; n. 26.07.1957 ; ora 6:00 A.M. ; 21° 14' L.E. ; 45° 43' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00 sau dacă vreți ceva mai sugestiv, horoscopul României la 22.12.1989, ora 10:30.

În zodia Racului sau în Casa a IV-a :

"A simți" + "A hotărî"

Hotărăsc cea ce simt, dacă simt de unde bate vântul, voi lua hotărârea, am hotărât cutare lucru pentru că așa am simțit ...

Exemplu : S. D. ; n. 21.04.1981 ; ora 10:00 A.M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

În zodia Leului sau Casa a V-a :

"A voi" + "A hotărî"

Voința mea va însemna ce am hotărât, trebuie să știu ce vreau mai întâi și abia apoi hotărăsc, ce hotărăsc, voi și impune ...

Caz pentru analizat : B. I. ; n. 28.08.1962 ; ora 14:00 ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

În zodia Fecioarei sau Casa a VI-a :

"A analiza, a servi" + "A hotărî"

Trebuie să-mi analizez hotărârile, voi servi, după ce mă hotărăsc să fac acest lucru, toate hotărârile trebuie analizate ...

Studiu de caz : F. A. ; n. 15.01.1963 ; ora 19:30 ; 21° 14' L.E. ; 45° 43' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

Ceres în Zodia Balanței sau Casa a VII-a :

"A echilibra" + "A hotărî"

Hotărăsc după ce-mi găsesc echilibrul, iau hotărâri echilibrate, echilibrul mi-a fost influențat de hotărârile altuia ...

Studiu de caz : B. N. ; n. 21.09.1972 ; ora 05:36 A.M. ; 21° 16' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

În semnul și zodia Scorpionului sau Casa a VIII-a :

"A dori" + "A hotărî"

Ce doresc aceea hotărăsc, hotărârile mele țin cont de dorințele mele, hotărârile altora nu sunt întotdeauna și dorințele mele ...

Studiu de caz : G. A. ; n. 14.10.1959 ; ora 18:15 ; 21° 18' L.E ; 48:10 L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

În semnul și zodia Săgetătorului sau Casa a IX-a :

"A înțelege" + "A hotărî"

După ce înțeleg ce-mi spui, voi lua și hotărârea, ca să iau hotărâri, trebuie să înțeleg ce avem de făcut, sunt hotărât să ascult și să înțeleg.

Studiu de caz : R. H. ; n. 22.05.1982 ; ora 7:00 A.M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

În semnul și zodia Capricornului :

"A folosi" + "A hotărî"

Hotărârea mea ține în primul rând de ce avem la dispoziție să folosim, am hotărât să folosim acest lucru, așa că am făcut mai multe exemplare ...

Studiu de caz : L. M. ; n. 03.12.1978 ; ora 01:30 ; 21° 10' L.E. ; 46° 52' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

În semnul sau zodia Vărsătorului :

"A cunoaște" + "A hotărî"

Hotărârea mea s-a bazat pe ce am cunoscut, după ce mă documentez, voi lua o hotărâre, după ce voi cunoaște fondul problemei vom hotărî…

Caz pentru studiu : P. H. ; n. 09.03.1974 ; ora 09:30 A.M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

În semnul și zodia Peștilor :

"A crede" + "A hotărî"

Hotărăsc ceea ce cred eu de cuvință, credința mea stă la baza hotărârilor mele, hotărăsc, dacă și eu cred în acest lucru ...

Caz pentru studiu : I. O. S. ; 24.04.1951 ; ora 00:30 ; 23° 12' L.E. ; 45° 49' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

Aspecte ale lui Ceres

În conjuncție, paralelism, sextil și trigon Ceres poate fi considerat activ-lucrativ, conform semnului, planetei, zodiei, stelei fixe sau axei pe care poate fi situat.

În conjuncție cu Stelele Fixe, asteroidul accentuează înțelegerea corectă a mesajul Menirii și a Devenirii nativului.

În opoziție, se ține cont de natura semnului complementar.

Ceres în cvadratură, arată locul cel mai nefavorabil de manifestare, formule sau forme de înverșunare vizavi de orice idee lucrativă ori creativă ( de la caz la caz ), potrivit naturii planetare care-i face acest așa zis deserviciu.

Este știut faptul că blocajele apar acolo unde nu există suficientă pregătire în gestionarea unor aspecte spirituale. Cvadratura mai vorbește și despre un drum greșit, potrivit verbelor care sunt supuse analizei în cauză.

Pallas

Este reprezentat pe corpul uman, prin degetul arătător.

În dactilonomia Constructorilor Romani, ulterior și la cei medievali reuniți în bresle sau loje, Pallas semnifică litera I, iar în asociere cu degetul gros ( a lui Ceres ) întinse spre cer, semnifică cifra 9 sau Cupa lui Vulcan.

Chiromanții îl numesc "degetul lui Jupiter", pentru că pornește din Muntele lui Jupiter situat în palmă, chiar unde începe prima falangă. O denumire cam forțată, pentru că dacă vorbim de exemplu, despre Munții Parâng, nu ar mai avea rost să numim cel mai înalt pisc, Vârful lui Pătru. Probabil că pentru chiromanți nu este foarte important, însă pentru astrofili, degetul în sine reprezintă o antenă direcționată către o octavă mai subtilă, decât restul palmei. Am spune că omul normal nu-și înfige toată mâna într-un cazan cu apă suspectată de-a fi fierbinte, ci o încearcă rapid doar cu vârful arătătorului.

Mitologia spune că Athena-Pallas este fiica lui Jupiter ( Zeus ) și a primei sale soții, Metis.

În Grecia Antică era venerată ca patroană a înțelepciunii, dar și a femeilor-războinice ( amazoanele ). De asemenea, este protectoarea statului și a politicii, fiind spre deosebire de Ceres, patroana orășenilor. Dacă Ceres are legătură cu elementul marțian al plugului, bazat pe energia primară plină de nerv și vehemență, Pallas patronează războiul strategic-intelectual, războiul de uzură.

Zeus, asemenea părintelui său Saturn, îi va înghiți și el pe fii săi, pe care trebuia să-i nască prima sa soție, zeița Metis. Când s-a apropiat sorocul nașterii gemenilor Pallas și Apolo, zeița va ieși prima prin creștetul capului lui Zeus, urmată imediat de Apolo, după ce Hephaistos a despicat țeasta zeului cuprinsă de durerile nașterii … Apoi Jupiter-Zeus, relaxat după această naștere bizară, hotărăște ca Atena-Pallas să devină zeița, care va cunoaște de fiecare dată gândurile și hotărârile sale, mai înainte de a le face chiar ele cunoscute, celorlalți zei.

Asocierea acestor vibrații cu asteroidul Pallas legat de degetul arătător, pornind de pe Muntele lui Jupiter, are multe alte semnificații și simboluri, însă oprim puțin aceste comentarii generale pentru a începe să descifrăm semnificațiile acestuia în zodii și case, aducând pe parcurs ( dacă va fi nevoie ) și alte explicații.

Lui Pallas îi asociem verbul "A Ști", apropiat fiind de verbul "A Înțelege", atribuit Săgetătorului patronat de Jupiter.

În Casa I, corespunzătoare zodiei Berbecului

"A fi" + "A ști"

Știu prea bine ce sunt, voi fi acolo după ce aflu ce se întâmplă, sunt primul și știu cel mai bine …

Studiu de caz : C. V. ; n. 28.04.1980 ; ora 12,15 P. M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T : 01:45.

În casa a II-a și zodia Taurului

"A avea" + "A ști"

Dacă am mijloace materiale pot avea și Știința, am cât am pentru că am știut cum să procur, cine are Informație, are și Bani …

Studiu de caz : M. A. ; n. 03.02.1958 ; ora 6:30 P.M. ; 24° 24' L.E. ; 47° 26' L.N. ;
Timp : E.E.T : 02:00.

În Gemeni și Casa a III-a

"A gândi" + "A ști"

Știu ce gândesc, gândirea mea îmi reflectă Știința, voi ști ce am de făcut după ce mă voi gândi …

Studiu de caz : Nu avem pentru moment.

În Rac sau Casa a IV-a

"A simți" + "A ști"

Știu pentru că asta simt, știința mea vine intuitiv, după cum simt, știu și simt când se întâmplă ceva …

Studiu de caz : C. R. ; n. 13.11.1962 ; ora 08:00 A.M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:45.

În Casa a V-a și în Leu

"A voi" + "A ști"

Doresc să știu, știu cât vreau și ce-mi place, știu câtă voință am …

Studiu de caz : N. D. ; n. 20.10.1990 ; ora 18:02 ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:45.

Pallas în Fecioară sau în Casa a VI-a

"A analiza, a servi" + "A ști"

Știu ce ( sau cât ), ori când să servesc ; analiza mea este științifică, știința mă îndeamnă spre un mod de a fi mai analist …

Studiu de caz : D. M. ; n. 25.08.1981 ; ora 09:30 A.M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:46.

Pallas în Balanță și Casa a VII-a

"A echilibra" + "A ști"

Știu care este modalitatea de a-mi obține echilibrul, echilibristica în viață este Asul meu din mânecă, știu când pot să-mi ating echilibrul …

Studiu de caz : G. V. ; n. 11.09.1977 ; ora 6:15 A.M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

Pallas în Scorpion și Casa a VIII-a

"A dori" + "A ști"

Doresc să știu, știința îmi călăuzește dorințele, știu ce-mi doresc …

Studiu de caz : G. A. ; n. 14.10.1959 ; ora 18:15 ; 21° 18' L.E. ; 45° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:46.

Pallas în Săgetător și Casa a IX-a

"A înțelege" + "A ști"

Înțeleg când știu despre ce este vorba, știu după ce înțeleg, înțelegerea mea este mai empirică sau se bazează pe Știință …

Studiu de caz : V. S. ; n. 24.02.1955 ; ora 4:30 P.M. ; 23° 47' L.E. ; 46° 20' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

Pallas în Capricorn și Casa a X-a

"A folosi" + "A înțelege"

Utilizez cât îmi permite înțelegerea, înțeleg să folosesc lucruri care-mi stau la îndemână, folosesc înțelegerea pentru a mă realiza …

Studiu de caz : M. L. ; n. 03.12.1978 ; ora 01:30 P.M. ; 21°10' L.E. ; 46° 52' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

Pallas în Vărsător și Casa a XI-a

"A cunoaște" + "A înțelege"

Înțelegerea mea se bazează pe Cunoaștere, cunosc atât cât înțeleg, înțeleg atât cât poate fi cunoscut …

Nu avem un caz reprezentativ.

Pallas în Pești și în Casa a XII-a

"A crede" + "A înțelege"

Înțeleg cât cred, cred că înțeleg, credința îmi oferă înțelegere …

Studiu de caz : A. N. ; n. 15.03.1961 ; ora 06:10 A.M. ; L.E. : 21° 18' ; L.N. : 46° 15' ;
Timp : E.E.T. : 02:00.

Aspectele pozitive ale lui Pallas cu Luminarii produc o acuitate vizuală nocturnă sau diurnă mai deosebită, pe când cvadraturile sau opozițiile cu Soarele și Luna, aduc o dată cu vârsta, slăbirea vederii diurne sau nocturne. Aspectele de : conjuncție, trigon și sextil a lui Pallas cu Pluton pot deschide analize mai atente, care vizează un posibil al VI-lea Simț ( Vederea lui Horus ) la consultant.

Juno ( Hera )

Al treilea deget ( annularius ), în vechime era folosit pentru susținerea unui inel, ce avea o simbolistică mai specială ( casta, familia ) pentru purtător, prin urmare el mai era numit și Inelarul. Până în secolul trecut, pe acest deget, Regele își purta sigiliul. Tot acest deget era folosit de către suverani, pentru a îndepărta actele pe care nu dorea să le semneze, adică era folosit pentru a anula anumite decrete …

Zeița cerului atmosferic, Juno a devenit soția lui Zeus ( Jupiter ) și era fiica lui Saturn și Rhea ( Geea ). Îl sprijină pe Zeus în timpul luptei pentru putere, împotriva titanilor și a Scaunului Ceresc deținut până atunci de Saturn ( Cronos ). Este crescută de către Tethys și Okeanos. A născut doi fii, pe Ares ( Marte ) și pe Hephaistos ( Vulcan ) și două fiice, care au avut un rol minor în panteonul zeităților antice. În sensurile sale ezoterice, Juno ( al treilea deget ) este legat de Vesta ( al patrulea deget ) în cursul mișcărilor sau eforturilor, la care adesea se mai aderă și al cincelea, cel a lui Kiron, care cu toate că este mai mic, ne dă senzația de fermitate.

În practica astrofilică este indicat să facem o paralelă între Juno și Vesta, deoarece Juno pentru a se putea MANIFESTA, trebuie să fie susținută de energia subtilă a focului Vesta-ei !

Juno în zilele noastre a rămas un Simbol, încă era protectoarea intransigentă a căsătoriei, patroana femeilor măritate și a căminului conjugal. Este o divinitate pătimașă, orgolioasă și irascibilă.

Chiromanții o văd pornind de pe muntele lui Saturn, fapt pentru care degetul cu pricina are o semnificație mai aparte în comportamentul uman. Uneori, când suntem indispuși batem ușor, cu acest Al Treilea Deget, în tăblia mesei. Pare a fi un semnal de amânare în luarea unor decizii. Alteori, această bătaie a degetului semnifică iritarea, neliniștea ori pur și simplu, plictiseala.

În dactilonomia Constructorilor, acest deget împreună cu a lui Ceres și Pallas, semnificau cifrele 2 și 8, respectiv literele B și H, care în divinația Tarot – ului, reprezintă Papesa respectiv, Justiția.

Juno aduce în comportamentul uman o notă aparte, mai ales în legătură cu Casa a VII-a, cea a căsătoriei și a legăturilor asociative.

Juno în tema natală arată modul cum se realizează căsătoria sau asocierile.

Este prin urmare, patronată de Zodia Balanței, însă l-aș adăuga și pe Saturn. Mulți i-au atribuit un patronaj pur venusian, însă lucrurile sunt mai complexe.

Din această perspectivă, putem asocia la tradiția astrologică, când vorbim despre atributele lui Venus în această Casă și un aport mai specific, cel a lui Juno - Regina. Adică, femeia care domină, care deține Puterea.

Fiecare individ dorește să se impună, fiecare își dorește să-i impună celuilalt șabloanele personale, fiecare vrea să-l determine pe celălalt să fie un soldat al unor războaie personale ! Fiecare își dorește un Mic Regat, unde el sau ea, să fie Regele sau Regina într-un regim totalitar ! Toate acestea, în cele din urmă sunt - oare ? - simple simboluri. Conflictul își are originile în propriul Ego.

Verbul ce-l definește pe asteriodul Juno este "A Transforma".

Conform legăturilor mitologice, Juno are domiciliul în Zodiei Balanța.

Datorită trigonație cu zodia Vărsătorului și a Stăpânului Casei ( planeta Uranus ), dar și a faptului că Saturn în Balanță este în exaltare, metafizicul acestei combinații ne dezvăluie că atributele reale ale asteroidului sunt legate de Saturn și de verbul "A Folosi".

Juno, în Case și Zodii

În Casa I-a, corespunzătoare Zodiei Berbecului

"A fi" + "A transforma"

Eu sunt cel care transformă, transformarea începe de la mine spre tine, eu impun
transformarea …

Este o situație pe cale de dispariție în lumea modernă. Indivizii carismatici care schimbă viețile oamenilor sunt legende. Lumea contemporană se bazează pe toleranță și comunicare. Cei care au acest aspect în astrogramă, cred că sunt oameni-problemă.

Nu avem un caz concret.

În Casa a II-a sau în Zodia Taurului

"A avea" + "A transforma"

Averea, bogăția, veniturile … transformarea este posibilă prin confortul material, dacă am ce-mi trebuie sunt alt om …

Juno în această zodie, are tot ce-ți dorești din punct de vedere material ! Cred însă că, din punct de vedere spiritual, acest aspect tinde către un Mare Zero.

Studiu de caz : Nu este cazul.

Juno în Gemeni sau Casa a III-a

"A gândi" + "A transforma"

Dacă-mi pun ceva în gând, trebuie să apară și transformarea ; transform doar ceea ce am eu în gând, gândesc deci, mă transform …

Studiu de caz : Nu este cazul, însă pentru cine insistă, vezi M. A. ; n. 03.02.1958 ; ora 6:30 ; coordonatele pot fi luate din analiza Pallas în Taur.

Juno în Rac sau în Casa a IV-a

"A simți" + "A transforma"

Simt ce și cât să transform, transform atât cât simt că trebuie, simt că trebuie aduse anumite transformări …

Studiu de caz : C. V. ; n. 28.04.1980 ; ora 12:15 P.M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:45.

Juno în Leu sau în Casa a V-a

"A voi" + "A transforma"

Vreau să transform, pentru a fi posibilă transformarea, este necesară voința ; transform ceea ce vreau eu …

Studiu de caz : I. G. ; n. 05.10.1962 ; ora 1:00 P.M. ; 22° 17' L.E. ; 46° 40' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:48.

Juno în Fecioară sau Casa a VI-a

"A analiza, a servi" + "A transforma"

Analizez ceea ce transform, stau în preajma celui care dorește o transformare și-l secondez, auto-transformarea trebuie să vizeze analiza și servitutea …

Studiu de caz : E. B. ; n. 14.08.1967 ; ora 6:30 A.M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:45.

Juno în Casa a VII-a sau în Balanță

"A echilibra" + "A transforma"

Echilibrul trebuie să sufere o transformare, transformarea înseamnă depășirea echilibrului …

Studiu de caz : Reluăm situația Pallas în Scorpion ( G. A. ; n. 14.10.1959 ; ora 18:15 ; aceleași coordonate ).

Juno în Scorpion sau în Casa a VIII-a

"A dori" + "A transforma"

Doresc cu orice preț transfrmarea, transform ceea ce-mi doresc …

Studiu de caz : S. V. ; n. 24.02.1955 ; ora 4:30 A.M. ; 23° 47' L.E. ; 46° 20' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:54.

Juno în Casa a IX-a sau Săgetător

"A înțelege" + "A transforma"

Înțeleg necesitatea transformărilor, transform doar ceea ce înțeleg, trebuie să și înțeleg ce sau cât, să transform …

Studiu de caz : S. O. ; n. 29.04.1951 ; ora 0:30 A.M. ; 23° 12' L.E. ; 45° 49' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:54.

Juno în Capricorn sau Casa a X-a

"A folosi" + "A transforma"

Folosesc lucrurile pentru a transforma lumea, transformarea aduce foloase tuturor, transform lucrurile pentru a mă folosi de ele …

Studiu de caz : S. E. ; n. 10.19.1956 ; ora 10 P.M. ; 21° 18' L.E. ; 46° 10' L. N. ;
Timp : E.E.T. : 01:45.

Juno în Vărsător sau Casa a XI-a

"A cunoaște" + "A transforma"

Cunoașterea mă ajută să transform lucrurile, transform atât cât cunosc, știu ce transform …

Studiu de caz : L. M. ; n. 03.12.1978 ; ora 1:30 P.M. ; 21° 10' L.E. ; 46° 52' L.N. ;
Timp : E.E.T. : 01:45.

Juno în Casa a XII-a, sau în Pești

"A crede" + "A transforma"

Cred în transformare, transform cât cred că este necesar, credința mă transformă …

Studiu de caz : Reluăm situația de la Pallas în Pești și Casa a X-a ( N. A. ; n. 15.02.1961 ; ora 6:10 A.M. ; aceleași coordonate ).

Vesta

În dactilonomia Constructorilor, prin afișarea primelor patru degete, iar cel mic îndoit pe jumătate sau în podul palmei, erau reprezentate cifrele 1 și 7 sau literele A și G.

Denumirea apare de la o veche zeitate romană, ce simboliza o femeie bătrână sau chiar străbuna, ce păzea focul etern din vatra vechiului templu solar de pe Capitoliu. Era de fapt, același templu care găzduia gâștele sacre, care pe vremea invaziei lui Alaric, au dat alarma legionarilor romani adormiți după o noapte de veghe. În mitologia greacă, această zeitate purta numele de Hestia.

Din lucrarea "De la fondarea Romei", a lui Titus Livius, aflăm că romanii au importat cultul acestei zeițe din Alba Longa. El spune că pe vremea regelui Numa Pompilius acest foc sacru era aprins de la soare, cu ajutorul unei oglinzi concave, ce era apoi împărțit satelor din împrejurul cetății pentru a alimenta focul vetrelor comunale. Inițial, templul a fost deservit de către patru preotese-fecioare. Vestalele erau alese pe 30 de ani, dintre fetele provenind din familiile patricienilor, după ce făceau legământ de castitate. Dacă vestala încălca acest legământ, era îngropată de vie ; sau dacă focul pe care-l păzea se stingea din neglijență, aceasta era biciuită.

În Mitologia Greacă, Vesta se transforma într-o bătrână înțeleaptă, ea fiind de fapt, Mama Zeilor, Kybele sau Sybilae Delphica.

Pentru Astrofilie, semnificațiile acestui asteroid au o legătură mai aparte cu Juno și Kiron. Vesta ne indică tipul de energie care dă impuls individului către Cunoaștere. Este cea ce alchimiștii numeau odinioară "focul eteric" ; adică acel foc care dă vieții, un anumit impuls substanței, să se manifeste.

Focul Eteric al energiilor degajate prin degetul Vestei încă mai păstrează și azi, simbolurile Athanorului și Transmutației. Prin forma sa circulară, adică prin inelul de logodnă sau verighetă, cei doi soți fac la modul simbolic, un legământ energetic cu prilejul căsătoriei. Ei vor perpetua Sacralitatea Transmutației Focului Divin, în Viață.

Vesta este asociată cu energia, ce stimulează asocierile și în ultimă instanță, căsătoriei. Este un foc ce ia naștere din Încredere. Prin urmare, Verbul ce-l definește pe asteroidul Vesta este "a avea încredere …".

Vesta aparține Casei a VIII-a, prin urmare energia ei este manifestată sub semnul Scorpionului. Ar fi total fals să vedem aici vreo legătură cu Energia Kundalini. Aceasta pentru că am fi tentați să ne gândim să asociem Focul Vestei cu predilecție, către sensuri aflate în strânsă legătură cu sexualitatea.

Mai degrabă lucrurile trebuie să fie asociate cu acea Inițiere de care are parte Războinicul ( din noi ! ), ce în drumul său, este mușcat ( întâmplător ? ) de viperă, de scorpion sau de săgeata rătăcită ...

Vesta în Casa I-a sau în Zodia Berbecului

"A fi" + "A avea încredere"

Am încredere ... doar în Mine !

Vesta în Taur sau casa a II-a

"A avea … încredere"

Dacă am sub ochi ceva palpabil, material, poți să-mi câștigi încrederea. Pe vorbe, nu dau doi bani !

Vesta în Gemeni sau în Casa a III-a

"A gândi" + "A avea încredere"

Am încredere în ce gândesc eu, nu în ce-mi spui tu …

Vesta în Rac sau în Casa a IV-a

"A simți" + "A avea încredere"

Am încredere doar în ceea ce simt pe moment !

Vesta în Leu sau Casa a V-a

"A voi" + "A avea încredere"

Încrederea mea este clădită pe cât vreau eu să am încredere … Argumentele uneori sunt de prisos.

Vesta în Fecioară sau Casa a VI-a

"A analiza" + "A avea încredere"

După ce voi analiza, voi avea și încredere …

Vesta în Balanță sau în Casa a VII-a

"A echilibra" + "A avea încredere"

Dacă ce mi se prezintă este în acord cu felul meu de a judeca lucrurile, totul poate fi … perfect !

Vesta în Scorpion sau Casa a VIII-a

"A dori" + "A avea încredere"

Dacă se naște dorința pentru un anumit lucru, apare și încrederea …

Vesta în Săgetător sau Casa a IX-a

"A înțelege" + "A avea încredere"

Am încredere doar în ce înțeleg eu, nu în ce mi se explică !

Vesta în Capricorn sau în Casa a X-a

"A folosi" + "A avea încredere"

Dacă un lucru se poate folosi, putem avea încredere în el ... atâta timp cât este de folos !

Vesta în Vărsător sau în Casa a XI-a

"A cunoaște" + "A avea încredere"

Dacă am o Cunoaștere bine fondată pentru un lucru, se poate avea încredere în el.

Vesta în Pești sau în Casa a XII-a

"A crede" + "A avea încredere"

De la "A crede", până la "A avea" încredere într-un lucru, este un drum lung și sinuos ; drept urmare, trebuie să cercetez singur ceea ce Cred !

Kiron ( Hiron )

Inițial, nu am vrut să aprofundez acest subiect … Despre Kiron oricum, au scris destui autori. Totuși, abordarea asteroidului dintr-o perspectivă pur astrologică mi s-a părut insuficientă și acest lucru m-a determinat să-i avertizez pe cititori că uneori lucrurile pot avea un alt înțeles, atunci când facem apel la starea dinamică a universului, despre care am amintit la începutul cărții.

Știm deocamdată despre el, că este situat între Saturn și Uranus, și că multă vreme astronomii au bănuit că ar fi de fapt, o Planetă.

Potrivit Tradiției Solomonare, Hiron era același personaj jumătate cal - jumătate om ( însă înaripat !), cunoscut în mitologia babiloneană sub numele de Kusarikhu.

După Mitologia Greacă, cei șase Centauri au fost născuți din cuplul Ixion – Nephele. Enumerându-i după calități, Hiron și Pholus erau socotiți drept Centauri buni, iar ceilalți patru ( Nessos, Anhios Agrios și Hyllaros ), răi.

După alte mituri, Kiron era fiul lui Cronos și al oceanidei Philyra. Desigur că această versiune este mai îndrăgită în vremurile moderne și de aceea, a fost unanim acceptată.

Amintind totuși aceste istorioare, am ținut să subliniez că Astrofilia asocia degetele mâinii cu cinci dintre aceste personaje, iar cel de al șaselea ( Pholus ) era asociat cu organul sexual al bărbatului.

Nessos în acele timpuri avea atributele Vestei ; Anhios în zilele noastre este Juno ; Agrios este Pallas și Hyllaros este Ceres. Aceste asocieri relevau așadar, în Antichitate, o altă viziune a Omului despre Univers.

Ceres spre exemplu, în timpurile noastre, este o patroană a agriculturii sobră și muncitoare ; însă, în Grecia Antică, degetul gros avea atributele vesele ale lui Hyllaros.

Apoi, mulți își amintesc de moartea apoteotică a lui Herakles ( Hercules ), în care centaurul Nessos este implicat direct, când acesta i-a dăruit soției eroului ( Deianeira ), o cămașă cu un filtru magic, care l-a răpus pe erou, luând foc în timp ce i se infiltra în carne.

Iată așadar, că mitologia care a corelat Astrofilia cu Știința Universului, este destul de diferită, față de mitologia Astrologiei ...

Revenim la Kiron, admitem că acestuia i s-a atribuit Înțelepciunea Inițierilor ; adică trecerea gândirii umane de la un mod fizic, la unul metafizic.

Prin urmare, toate disciplinele care nu au încă legi bine definite în Lumea Fizică, cum ar fi ramura medicinei naturiste sau viziunile artistice mai deosebite, care-i inspiră de exemplu pe expresioniști sau pe scriitorii de ficțiuni, această trecere de la Cunoaștere la Mister, în Antichitate și acum se află spunem noi, sub guvernarea lui Kiron.

În Trecut însă, Știința era Unitară ; prin urmare, Kiron putea patrona foarte bine acel organ feminin legat de orgasm. Era văzut așadar, ca un element complementar, asociat în limbajul hieratic ... cu Pholus !

Locul lui Kiron pe o temă natală, arată acel element magic al fiecăruia dintre noi, care ne ghidează spre o anumită Înțelegere, spre o anumită Convertire. Femininul înțelege Masculinul și invers.

Nu este momentul să facem o analiză a Destinului Copt sau Predestinării, subiecte care par a avea ceva în comun cu asteroidul Kiron. Există deja autori care deja au avansat ideea acestei apropieri a poziției asteroidului cu semnele fixe, cardinale sau mutabile, precum și a superpozițiilor acestuia cu alte planete. Lăsând la o parte disputele, sugerăm cititorilor ca atunci când îl analizează pe Kiron, să aibă în vedere verbele specifice ale acestuia : "A Iniția" sau "A Îndruma".

Kiron în Berbec sau Casa I

"A fi" + "A îndruma"

Eu sunt cel care Îndrumă. Mă las îndrumat doar atunci când doresc să aflu lucruri despre mine însumi. Îndrumătorul meu, sunt EU.

Kiron în Taur sau Casa a II-a

"A avea" + "A îndruma"

Dacă am cu ce să mă laud că dețin, îmi permit să fac pe Inițiatorul, dacă nu, scot în evidență că lipsa materială mă împiedică să mă exprim. Averea înseamnă totul ; prin urmare, ceilalți trebuie să mă privească ca pe un Inițiator !

Kiron în Gemeni sau Casa a III-a

"A gândi" + "A îndruma"

În timp ce gândesc, dacă mai am timp să îndrum, o fac, însă nu-mi pierd prea mult timp cu acest lucru. Îndrumarea trebuie să coincidă cu felul meu de a gândi, altminteri nu pot accepta ideile celuilalt.

Kiron în Rac sau în Casa a IV-a

"A simți" + "A îndruma"

Accept îndrumări, doar atunci când simt eu că ar fi necesar acest lucru. Când simt că trebuie să dau sfaturi, o fac, indiferent dacă celălalt are chef să asculte sau nu.

Kiron în Leu sau în Casa a V-a

"A voi" + "A îndruma"

Primesc să fiu îndrumat atunci când vreau eu. Dacă nu, mă descurc cum pot. Eu vreau să fiu îndrumătorul, nu altcineva !

Kiron în Fecioară sau Casa a VI-a

"A servi, a analiza" + "A îndruma"

Dacă o îndrumare nu coincide cu stilul meu de analiză, nu am timp de așa ceva. Când trebuie să servesc o cauză, caut un Îndrumător.

Kiron în Balanță sau Casa a VII-a

"A echilibra" + "A îndruma"

De dragul echilibrului și al armoniei mă pot expune să fac pe îndrumătorul. Orice îndrumare care nu corespunde cu echilibrul sau armonia, trebuie înlăturată.

Kiron în Scorpion sau în Casa a VIII-a

"A dori" + "A îndruma"

Doresc să îndrum când ... doresc acest lucru, nu altfel ! Îndrumarea se naște din dorință ...

Kiron în Săgetător sau în Casa a IX-a

"A înțelege" + "A îndruma"

Când înțeleg natura lucrurilor, pot îndruma. Înțelegerea se naște din îndrumare.

Kiron în Capricorn sau în casa a X-a

"A folosi" + "A îndruma"

Dacă-mi este folositoare îndrumarea, o accept. Orice îndrumare trebuie să fie folositoare la ceva ...

Kiron în Vărsător sau în Casa a XI-a

"A cunoaște" + "A îndruma"

Îndrumarea dacă servește cunoașterii, trebuie urmată. Cunoașterea poate servi la o îndrumare, spre o aspirație ...

Kiron în Pești sau în casa a XII-a

"A crede" + "A îndruma"

Credința trebuie să ne îndrume. Dacă o îndrumare este lipsită de credință, atunci nu poate fi utilă.

* * *

Despre Kiron în general, fiecare Ucenic preocupat de cunoaștere ne poate spune mai multe, decât cele spuse aici. Este un câmp deschis tuturor.

Alte conexiuni

Conexiunile kabbalei cu asteroizii poate fi un subiect mai aparte și dezvoltarea lui în această carte nu-și găsește o justificare reală. Totuși, pot fi reținute următoarele asocieri :

Ceres depinde de dualul Kether – Binah ;

Pallas de cel a lui Chokmach – Gevurah ;

Juno de Chesed – Hod ;

Vesta se poate asocia cu Tiferet – Yesod ;

Kiron cu Netzach – Malkuth.



Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare