Școala Solomonară - Astrophilia

Coperta : Iosif O. Stroia - "Lapis"
(Triptic - tehnică mixtă).
Artist grafician, promotor al stilului artei hiperfizice.
www.stroiaart.ro

~ 03. Stele fixe ~

Considerații generale :

La începutul cărții, am arătat că Zodiacul, ce apare în zilele noastre pe Eliptică nu mai corespunde cu tradiționalul Zodiac ( astrologic ) de acum 7.500 de ani. În acele timpuri ale începuturilor, constelațiile zodiacale erau dispuse mult diferit, față de cum se văd ele în zilele noastre.

Mai mult, astronomii sfârșitului de secol XX, au observat pe lângă deplasarea zodiacului, o răsucire semnificativă a acestuia dinspre centrul galaxiei noastre spre margini, prin urmare, nu mai este respectată nici planeitatea tradițională schițată acum 7.500 de ani.

În consecință, o primă problemă ce derivă din această expansiune-răsucire a Universului, ar fi faptul că toate sistemele noastre de referință la care s-a raportat Astrologia, s-au mișcat așa cum am arătat, atât de mult, încât aproape că nimic nu mai este valabil, când ne referim la interpretările astrologilor ! Aceasta desigur dacă, Astrologia mai crede în Legea Vibrației ! Dacă însă, un astrolog interpretează mecanic semnificațiile, posibil că pentru acesta, toată expansiunea Universului să nu-l deranjeze chiar deloc.

O altă consecință a acestor deplasări față de cadrul clasic al zodiilor face ca ( deja ! ) să avem două sisteme de referință.

Astrologia clasică când întocmește Casele, se raportează la așa-zisul Sistem Tropical, adică la un sistem imaginar, în care astrologul este plasat undeva pe Soare și execută o proiecție bi-dimensională, materializată sub forma unei diagrame circulare, numită astrogramă.

Noua perspectivă, ( cea Siderală ) plasează punctul de observație pe diferite puncte aflate pe o axă numită Zenit–Nadir, care unește actuala Stea Polară, echivalentul Mijlocului Cerului și Crucea Sudului, echivalentul Fundului Cerului.

Această viziune este mai avantajoasă, pentru că din aceste puncte putem stabili întinderea reală a Zodiacului, iar corelarea Verbelor pentru analiza unei hărți natale poate fi mai precisă. Noua perspectivă este cunoscută sub numele de Zodiac ( sau Sistem ) Sideral, asupra căruia însă nu voi insista prea mult în această carte.

Aș aminti aici doar faptul că, cele două Sisteme ( cel Tropical și cel Sideral ), s-au "suprapus" ultima dată în anul 221 î. d. Ch., iar din acest moment, viitoarea suprapunere va avea loc peste 25.765 de ani ! Diferențele care există între axele celor două sisteme, pot lua valori pe intervalul celor 25.765 de ani de până la 25 °. În zilele noastre, această valoare este de aproximativ 22 °, așa cum putem vedea din Tabelul 1 al acestui capitol.

Sistemul Sideral ține cont de efectului de precesie și punctul corespunzător Echinocțiului de Primăvară, care "s-a deplasat" semnificativ, față de Axa Zenit-Nadir a galaxiei noastre. În consecință, și restul Punctelor Echinocțiale sau Solstițiale sunt încadrate în aceeași gamă de modificări.

Am văzut că în zilele noastre ( după anul 2000 ), Constelația Peștilor ocupă mult din semnul Berbecului ( de la 10 ° Pești până la 28 ° Berbec ), iar celelalte 11 Constelații, vor ocupa la rândul lor semne total diferite de ceea ce înțelegem astăzi, prin Zodie ( vezi Tabelul 2 ).

În viitor, de exemplu, vom vedea cum fosta constelație a Peștilor va ocupa tot mai puțin din ultimele grade din semnul tradițional-convențional, trecând am spune noi – cu Semnificații și Verbe - în semnul Berbecului.

Cele arătate până aici, pot fi ușor deduse din tabelele 1 și 2, care urmează imediat în acest capitol.

Trebuie menționat pentru cititorii care vor să afle mai multe, că în prezent centrul lumii sau centrul galaxiei noastre, este situat în preajma stelei Raceabah, din capătul oiștii Carului Mic. Ea este acum, Steaua Polară. Prin urmare, avem o diferență destul de mare, față de acum 7.500 de ani !

Polii și ecuatorul nostru terestru vor parcurge de fapt, o revoluție față de polii elipticii galactice, parcurgând un contur, ce dă proiecția unei curbe circulare integrate într-un con circular de 23 ° 30 ' complete, pentru o perioadă de medie de 25.765 de ani. Această precesie aparent circulară, nici măcar nu este uniformă, prin urmare, nici perioadele rezultate nu pot fi regulate, pentru că însuși Planul Elipticii Siderale suferă de un alt fenomen mai puțin semnificativ pentru calculele noastre, numit albedo, care deviază acest ipotetic Plan al Elipticii Galactice cu valori de ordinul secundelor. Chiar dacă aceste devieri sunt imperceptibile, această deviație la câteva secole este deja semnificativă !  

O primă valoare a acestei derive se poate măsura și înregistra, abia după un interval de 7 ani. Prin urmare, este vorba despre o cantitate ce poate fi estimată, pornind de la faptul că, de la o valoare anuală de 50 ° 24 ', avem rezoluții ce oscilează de la 48 ° 20 ', până la 52 ° 30 '. Vedem prin urmare, că variația rezultată în urma albedo-ului face ca anul real sideral al sistemului nostru solar, să varieze de la 25.560 de ani, la 25.840 de ani.

Am oferit totuși, o explicație mai mult simbolică legată de calculul matematic ale acestor variații ; pentru că oricum ( aici și acum ), nu este cazul să transformăm un capitol cu tentă filosofico-ezoterică în ceva, care aparține de drept Astronomiei pure și a Astrofizicii, ce au mijloace mult mai științifice și mai convingătoare, decât ce am prezentat aici.

Revenind așadar, cu picioarele pe pământ, mai trebuie să știm în principiu, că fiecare constelație poate cumula în acest derapaj față de semnul real, ( ca o consecință a albedo-ului ), valori de la 2.147 de ani, la 2.130 de ani sau chiar până la 2.153 de ani ! Așadar, în  a șaptea noastră … "săptămână enohică", corespunzătoare Erei Peștilor, valoarea derapajului ( albedo-ului ) este de 2.143 de ani, timp în care constelația Peștilor va oscila tot mai mult în spațiul aferent tradiționalului semn al Berbecului.

Din aceste motive, longitudinile zodiacale aparținând sistemului nostru solar, vor devia ( vor "retrograda" ) față de constanta medie matematică a axelor elipticii în raport cu axa planului Zenit-Nadir, având principial punctele de referință, Steaua Polară și Crucea Sudului, cu următoarele valori ( în grade, minute și secunde, pe câte 10 ani) :

- Tabelul 1 -

Anii
Grade ( ° )
Minute ( ' )
Secunde ( " )
1900
21
00
45
1910
21
09
09
1920
21
17
32
1930
21
25
55
1940
21
34
19
1950
21
42
42
1960
21
51
05
1970
21
59
29
1980
22
07
52
1990
22
16
15
2000
22
24
28
2010
22
22
33
2020
22
41
24

Privind tabelul de mai sus, putem interpola o variație anuală de 0 ° 50 ' 26 " , la care nu am adăugat interacțiunea Soare - Lună, față de referința medie ecuatorială, care oricum, are valori și mai mici.

La aceste valori, în practica calculelor analitice, trebuie ținut cont și de înclinarea planului ecuatorial mediu al orbitei Pământului, ce poate fi admisă ca fiind de 23 ° 45 '.

Oricum, pentru practicienii astrologi, aceste date sunt complet inutile, deoarece Astrologia se bazează în interpretare, pe un Sistem Geocentric ( Platonicist ), fapt care explică de altminteri și erorile de predicții ale acestei științe.

Astrofilia utilizează uneori aceste date, pentru a determina Momentul Transcedenței.

Acest Moment, reprezintă miracolul așezării Spiritului Virgin într-un corp fizic, care reprezintă de fapt, trecerea spiritului printr-o stea fixă. Această Poartă Stelară se deschide doar atunci când un Spirit Virgin ( un suflet uman ) se naște în Dimensiunea Creștină.

Prin urmare, voi atrage atenția că denumirea de "calcul astro-karmic" l-am folosit sporadic și chiar abuziv, adică total neadecvat. El ar trebui cunoscut sub denumirea de "Moment al Transcendenței".

Problema se naște din faptul că astrologii se folosesc și ei de un calcul numit cu multă emfază, "Moment al Transcedenței", care însă nu are nici o legătură cu trecerea unui Spirit Virgin în Vortexul Lumii Noi. Denumirea astrologilor se referă la ipoteticul moment "al Iluminării Interioare", ce nu prea are legătură cu Vortexul Lumii Vechi, de unde poate veni un spirit. Iluminarea interioară este prea des confundată cu tot felul de idei care încolțesc în mintea neofitului, după ce are acces la un anumit volum incomplet de informații. Acestuia îi vin o sumedenie de idei, pe măsură ce avansează în Cunoaștere, care uneori accidental, pot prinde rădăcini, dacă timpul sau locul sunt propice unor manifestări novatoare în arealul unui Vortex.

Momentul Transcedenței sufletului uman este important doar pentru creștinii botezați, care însă nu au o viață spirituală creștinească. Astrologia nu are ce căuta în viața creștină adevărată.

Prin urmare, în Dimensiunea Creștină s-a constituit o Ipoteză de Lucru, bazată pe anumite texte enohice, care încă de pe vremea lui Nostradamus era cunoscută sub denumirea de "Astrofilie".

Astrofilia amintește consultantului - creștin că în cele din urmă are de dat un Examen în fața lui Iisus, pentru faptele sale. Prin urmare, Astrofilia încearcă să-i deschidă consultantului o nouă viziune asupra destinului său, dintr-o perspectivă mai puțin mistică, punându-se accentul pe o anumită latură a Cunoașterii, care la un moment dat în Antichitate a fost socotită drept "Gnoză". Desigur că, nici Gnoza nu are nimic creștinesc, la fel ca și Astrologia, de altfel.

Deoarece membrii altor culte ( în afara celor creștine ) nu au de susținut nici un Examen al Transcedenței, socotim că nici Astrofilia nu le spune acelora nimic. Ei au, Legile Lumii Vechi, inclusiv Legile Karmei. Prin urmare, ei încă se raportează la Astrologie.

Revenind așadar, la calculele noastre astrofilice, vom face mențiunea de rigoare că și acestea sunt tot o parte integrantă a Ipotezei de Lucru.

Trebuie mai întâi, să corelăm Mijlocul Cerului Galactic cu astrograma natală a nativului, cu  ora sa de naștere, pentru a determina un retro-punct, pentru ca, în cele din urmă, să vedem care stea fixă a eliberat Poarta de Intrare în Lumea Fizică a acelui suflet uman.

Practic, este vorba despre un calcul de diferențiere a declinației Soarelui Natal în abatere de la Paralaxă, față de axa Zenit-Nadir a galaxiei noastre. Această axă nu trebuie confundată cu axa Zenit-Nadir a sistemului nostru solar și nici cu aceea a Pământului. Prin urmare, este posibil ca uneori Mijlocul Cerului al unei astrograme natale să coincidă cu Mijlocul Galactic, însă foarte des, aceste lucruri sunt pur întâmplătoare.

Știința Astronomiei ne învață că la determinarea meridianei prin observare a Polarei la maximul de digresiune, mai trebuie aplicate formulele diferențiale ale astronomiei sferice. Pentru aceasta, se face observarea Polarei la maximul de digresiune estică sau vestică, caz în care triunghiul de poziție Pol-Zenit-Polară, este dreptunghic, cu Polara pe unghiul drept.

Calculul nu face oricum, obiectul prezentei cărți, fapt pentru care facem trimitere la orice Anuar Astronomic.

Există însă un calcul mult simplificat, atunci când cunoaștem interpolările cu Delta T, a cărei valoare apare frecvent, în programele de calculator, specializate în întocmirea astrogramelor în Sistem Sideral.

Exemplul 1 :

O nativă ce are la naștere, următoarele date :

n. : 28.03.1958 ; ora 1:30 P.M.

Coordonate geografice : L. E. : 21 ° 18 ' ; L. N. : 46 ° 10 ' ; E.E.T. : - 2:00.

Pasul 1 : Aflăm valoarea Delta T pentru data sus-menționată.

Delta T : 32,30 pentru longitudinea 21 ° 18 ' Est ( L. E. ).

Pasul 2 : Aflăm Declinația Soarelului în Semnul Zodiacal Sideral.

Declinația : 02 ° 53 ' N - Zodia Berbecului.

Pasul 3 : Aflăm abaterea față de Paralaxă ( vezi Tabelul 1 al acestui capitol )

Abaterea față de Paralaxă pt. anul 1958 : 21 ° 45 ' 12 ".

Pasul 4 : Se face o corecție a planului terestru, față de Planul Ecuatorial al Soarelui, adunând Delta T cu Declinația.

Corecția față de Soare : 32,30 + 2,53 = 34,83 = 35,23.

Pasul 5 : Determinăm Ascensia Dreaptă în raport cu ora de naștere, din Tabelul 3 al acestui capitol :

Ascensia Dreaptă pentru ora 13:30 = 202 °.

Pasul 6 : Pentru a afla care stea fixă s-a deschis la momentul nașterii nativului, vom însuma Corecția cu Abaterea față de Paralaxă, apoi vom scădea din numărul de grade ale Ascensiei Drepte, valoarea rezultată din sumă. Nu se ia în considerare semnul negativ.

( 35,23 + 21 ° 45 ' 12 " ) - 202 = 56 ° 68 ' 12 " - 202 ° = 57 ° 08 ' 12 " - 202 ° = (-) 145 ° 08 " 12 '.

Interpretare : Cea mai apropiată stea fixă aflată în jurul valorii de 145, este steaua Regulus ( vezi Tabelul 4 al acestui capitol ). Întrucât acest grad 145 reprezintă conform Tabelului 3 al acestui capitol, un punct aflat în Constelația Leului, vom comenta pe scurt, situația în acest fel :

Regulus : Spirit grandoman, dominator. Oferă autoritate, distincție, onoare și renume. Îl face iubitor de arte, lux și glorie. Anunță ascensiune socială sigură prin mijloace originale. Conjunct cu Luna, arată înțelepciune, noroc. Poate fi șef de guvern, om bogat și impunător. Cu Soarele, sunt amplificate aceste beneficii. Cu Punctul de Noroc, bogăție mare, o șansă curată, dar este amenințat de o boală ciudată.

Desigur că aceste cuvinte par de neînțeles pentru acela care nu ține cont de faptul că Axa Capricorn - Rac delimitează astrograma în două emisfere :

- De la Casa a XI-a, până la Casa a V-a, avem Cele 6 Porți de Est, iar de la Casa a V-a, la Casa a X-a avem cele 6 Porți de Vest.

- Zodia Capricornului marchează Prima Poartă de Est și închide a 6-a Poartă de Vest a Săgetătorului.

- Zodia Racului deschide Prima Poartă de Vest, dar o închide și pe cea de-a 6-a de Est, guvernată de Zodia Gemenilor.

Totul este socotit în sensul invers acelor de ceasornic, adică se respectă sensul de mers al planetelor din zodiac.

Mențiunea Est sau Vest este importantă, pentru că dacă nativul se naște într-o zonă a Est-ului, întreaga sa viață se desfășoară sub semnul Creativității, pe când cei din Vest sunt mai Distructivi. În plus, dacă există și coincidențe ale stelei fixe cu simbolismul și funcționarea aspectelor cu Soarele Natal, atunci, acest lucru vrea să marcheze la rândul său, un generator sau un catalizator de probe, pe durata vieții nativului. În exemplul nostru, avem un aspect aproape de trioctil ( 135 ° ), care dacă nu ar avea orbul depășit cu un grad ar semnaliza faptul că avem o situație dinamică distructivă, menită să transforme experiențele penibile, într-un potențial de creștere. Totuși, pentru că în acest caz avem un orb de peste 2 °, eu nu l-am luat în considerare.

Dacă trasăm astrograma din exemplul dat, vedem că acele 143 ° se situează la nativa din exemplul nostru, în Casa I, unde mai avem două planete retrograde : Pluton și Uranus. În opoziție, avem Venus conjunct cu Kiron, la o valoare foarte apropiată, în Casa a VII-a.

Cele trei elemente se analizează astfel :

Totul pleacă de la premiza că Îngerul Păzitor încă mai păstrează Memoria unor evenimente, care s-au derulat în timp ce acesta era Ghidul unor oameni ce au trăit într-un alt moment istoric.

Prima dată se ia în considerare, eventuala planetă aflată în opoziție. Ea ne indică ultima încarnare în Plan Fizic, locul și motivele morții sau chiar sexul persoanei. Ultima încarnare ne indică, cauzele pentru care nativul nu a reușit să recepționeze Mesajul lui Iisus, motiv pentru care în Astral el susține că nu a făcut ce a trebuit, pentru că nu l-a cunoscut pe Iisus prin Instituțiile Planului Fizic.

În exemplul nostru, persoana având pe Venus ( în opoziție cu acei 143 °) conjunct cu Kiron, putem fi convinși că a trăit în Scandinavia, că a fost femeie, însă s-a deplasat în Franța ( Ascendent în Leu ) din cauza unei dorințe lăuntrice de a se iniția în Creștinism ( Kiron conjunct cu Venus !). Pe Descendent îl avem pe Marte, care ne asigură că moartea acelei femei a fost violentă, produsă de o armă ascuțită, care i-a secționat gambele. Poziția celei mai apropiate planete de Ascendent ne vorbește și despre o dată când se petreceau aceste lucruri : cândva prin anul 1207 d. Ch. Nu vom greși prea mult, dacă ne vom imagina o scenă din episodul când vikingii atacau nordul Franței !

Acum însă, trebuie să înțelegem că există o legătură între Memoria Îngerului Păzitor și astrograma nativului. Pe această astrogramă sunt imprimate și acele trăiri ale Îngerului Păzitor, care sunt interpretate de către astrologi, ca și vieți trăite într-un trecut karmic. Astrologul însă, nu are Clarviziune Discriminatorie și confundă mesajele imprimate pe actul transcendental al nativului venit în Planul Fizic să-și îndeplinească Menirea.

Exemplul 2 : Soarele prezintă declinația în emisfera Sudică :

O nativă cu următoarele date natale :

27.11.1952 ; ora 20:20 ; L. E. : 26 ° 22 ' ; L. N. : 46 ° 56 ' ; E.E.T. - 2:00.

Delta T = 30,32.

Declinația : 21 ° 13 ' S.

Abaterea față de Paralaxă pt. anul 1952 : 21 ° 50 ' 02 ".

Corecția față de Soare : 30,32 + 21 ° 13 ' - ( 90 ) = 51,45 - 90 = - 39,45 = 39,45.

Ascensia Dreaptă pentru ora 20:20 = 305.

Calcul de corecție : 305 - ( 21 ° 50 ' 02 + 39,45 ) = 305 - 60 ° 95 ' 02 " =

305 - 61 ° 35 ' 02 " = 244 ° 35 ' 02 ".

Atenție : La Declinația Soarelui, observăm că acesta apare în Emisfera Sudică, deci, avem un element nou, adică trebuie să scădem 90, când procedăm la calculul corecției față de Soare !

Iată ce-i spuneam nativei, în legătură cu rezultatele obținute în urma calculelor de mai sus, precum și a celor din astrogramă :

La acea dată și oră, de la Piatra Neamț ( vezi coordonatele ), steaua fixă care prezida deschiderea  Porții a VI-a de Vest, era steaua Isidis, din Constelația Scorpionului, vizibilă în Emisfera Nordică.

Potrivit Tradiției Solomonare, această stea imprimă nativilor o natură îndrăzneață, chiar insolentă, certăreață. Există aici, o aplecare a nativei ( în subconștient ) către sporturi extreme : vânătoare, sporturi dure, expoziții despre războaie … Iubește armele, pe care ar dori să le pună în slujba extremismului de dreapta sau de stânga, deoarece această natură psihică este în slujba contradicțiilor. De asemenea, are o aplecare spre lentoare, obstacole și lucrurile secrete …

Nativei din exemplul nostru nu i-a fost repartizat la modul întâmplător un Înger Păzitor, care anterior a mai avut grijă de încă două suflete umane. Astrologul vede însă, pe astrograma nativei stările de conflict ale Actului de Transcendență ( diagrama în sine ! ) și ne va spune următoarele istorii gravate pe Memoria Îngerulu Păzitor :

- Prima dată a venit în Lumea Veche ca și bărbat, în Katai ( vechea Chină ). Acolo a avut un statut de protector pentru o comunitate de agricultori. Prin urmare, a fost un războinic local, ce avea misiuni de luptă pentru a-și proteja comunitatea. A avut o familie cu doi fii ; unul a fost cel care în această viață i-a fost tată, iar celălalt a devenit negustor de cai și arme. Potrivit statului social de atunci, a favorizat anumite persoane, iar pe celelalte le-a pedepsit cu moartea, fără ca acestea să fie vinovate pentru ceva anume. Printre cei uciși, s-au aflat și persoane ce aveau un impact cu Planul Divin. Drept urmare, a murit la rândul său printr-o execuție la venirea unei noi Dinastii. A plecat așadar, în Astral cu multiple datorii, fiind chiar repudiată din Rasa Galbenă.

- A mai avut o renaștere, de această dată în Rasa Albă, pe o insulă din Marea Mediterană, la începutul Erei Creștine, ca femeie, unde a practicat agricultura, aducând ofrande la o zeitate a Agriculturii ( Ceres - Persefona ). O dată cu venirea primilor misionari creștini pe insulă, a provocat un scandal împotriva acelor creștini nou-veniți, scandal ce a degenerat printr-o execuție a misionarilor. Unul dintre misionarii uciși i-a fost tată în zilele noastre … În timp ce murea, misionarul creștin a iertat-o ! Motiv pentru care, după moarte, i s-a permis revenirea în Dimensiunea Creștină, în România, pentru a-și reîntâlni victimele sau colaboratorii, ce încă mai aveau de achitat datorii acumulate în Vortexul Lumii Vechi …

Se va trage în final o ... concluzie :

Nativa trăiește așadar, în această ultimă venire în Planul Fizic tot felul de experiențe, care s-o canalizeze spre valorile creștine. Din restul aspectelor relevate din astrogramă, se pare că nativa își însușește greu lecțiile, riscând ca la sfârșitul vieții actuale să nu poată să-și argumenteze și prin fapte, propria-i credință creștină în care a fost botezată.



Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare
CreƟtină, ün Romñnia, pentru a-Ɵi reüntñlni victimele sau colaboratorii, ce üncă mai aveau de achitat datorii acumulate ün Vortexul Lumii Vechi 


Se va trage Ăźn final o ... concluzie :

Nativa trăieƟte aƟadar, ün această ultimă venire ün Planul Fizic tot felul de experienƣe, care s-o canalizeze spre valorile creƟtine. Din restul aspectelor relevate din astrogramă, se pare că nativa üƟi ünsuƟeƟte greu lecƣiile, riscñnd ca la sfñrƟitul vieƣii actuale să nu poată să-Ɵi argumenteze Ɵi prin fapte, propria-i credinƣă creƟtină ün care a fost botezată.



Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul ƞcolii Solomonare