Școala Solomonară - Astrophilia

Coperta : Iosif O. Stroia - "Lapis"
(Triptic - tehnică mixtă).
Artist grafician, promotor al stilului artei hiperfizice.
www.stroiaart.ro

~ 04. Semnele zodiacale ~

Spuneam însă, la început, că Dimensiunea Creștină nu are nevoie de aceste cunoștințe și nici de această latură mai specială a cunoașterii. De ce ? Pentru simplul motiv că, indiferent când sau cum am ajuns în Dimensiunea Creștină, aici avem la îndemână Calea Mistică a bisericilor creștine, care ne ajută să ne rezolvăm menirea și scopul acestei ultime șanse.

Reminiscența Legilor Lumii Vechi sau a Legilor Karmei în Dimensiunea Creștină, nu ar trebui să se manifeste. Fiecare om născut, botezat și împărtășit în Tainele lui Iisus trebuie să înțeleagă în adâncul sufletului că întregul Act Liturgic asumat spiritual, devine Pașaportul nostru către Lumea lui Dumnezeu. Aceasta este întreaga cheie a venirii noastre aici, și acest Pașaport nu-l poate elibera decât Biserica Creștină, care-L Mărturisește pe Iisus !

Iată de ce Astrologia, Astrofilia, interpretarile karmice cu interpretările diurne, în fața argumentelor prezentate până acum, nu au nici o valoare reală. Toate aceste lucruri pentru un trăitor în Hristos, nu înseamnă altceva, decât "Artă pentru Artă" ! Un mod interesant de a ne umple timpul, o latură umanistă a existenței noastre, un pas colateral într-o lume a cunoașterii.

Prin urmare, acest exercițiu de aflare a Punctului de Transcedență ( sau Astro-Karmic ), nu are prea multă relevanță pentru un creștin adevărat ! Suntem în fața unui joc estetic, cu parfum de gnoză, însă, suntem dispuși să credem că, pentru unii dintre noi, acest joc al imaginației poate reprezenta un pas spre o devenire mai aparte.

- Tabelul 2 -
Constelația
Semnele zodiacale
Berbecului De la 28 ° Berbec la 28 ° Taur
Taurului De la 15 ° Taur la 28 ° Gemeni
Gemenilor De la 28 ° Gemeni la 29 ° Rac
Racului De la 25 ° Rac la 17 ° Leu
Leului De la 10 ° Rac la 0 ° Balanță
Fecioarei De la 23 ° Fecioară la 15 ° Scorpion
Balanței De la 8 ° Scorpion la 0 ° Săgetător
Scorpionului De la 16 ° Scorpion la 4 ° Capricorn
Săgetătorului De la 19 ° Săgetător la 5 ° Vărsător
Capricornului De la 28 ° Capricorn la 1 ° Pești
Vărsătorului De la 8 ° Vărsător la 24 ° Pești
Peștilor De la 10 ° Pești la 28 ° Berbec

Dacă studiem cu atenție acest tabel și privind lucrurile din perspectiva siderală, observăm că un nativ născut să spunem, pe 2 aprilie, poartă amprenta zodiacală a Peștilor, lucru de care astrologii noștri nu prea țin cont în interpretările lor !

În continuare, prezentăm încă două tabele, necesare metodelor de calcul când Delta T este dat de către programele pe calculator, deoarece, aici nu este cazul de a oferi acest calcul pur astronomic, ce are în vedere declinația sistemului solar și chiar galactic.

Orientativ, putem spune că, pentru anii 1930-1940, Delta T poate fi aproximat la valoarea de 25, apoi, prin anii 1950-1960 pot fi aproximate valori de 30-35, apoi, din 1970-1980 aceste valori se pot interpola la valori cuprinse între 40-50, pentru ca din 1990-2000, acestea să fie aproximate în jurul valorilor de 57-65. Din 2000-2009 putem lua valoari de la 64 la 72.

Nu voi face alte precizări în legătură cu un eventual calcul pentru obținerea acestei constante, în felul ei variabilă, pe scara timpului. Specialiștii în programe astrologice și astronomii, cunosc natura acestor calcule.

Se mai poate spune despre acest determinant Delta T, că el este de fapt, corelarea zilei iuliene, luată în calculul horoscopului, cu timpul sideral real. Știu că astrologii, în general, nu sunt obișnuiți cu acest tip de calcule, motiv pentru care, le-am furnizat mai sus, valorile medii din 10 în 10 ani, pentru perioada 1930-2009.

Un tabel util pentru calcule, este cel al Ascensiei Drepte, transformate în grade de la punctul vernal ( de la 0 ° la 360 ° ).

- Tabelul 3 -

Evoluția stelelor fixe pe Cercul Zodiacal este foarte lentă și parcurge aproximativ 1 ° la 75 de ani. Orbul admisibil în interpretare, poate fi de maxim 1 °.

- Tabelul 4 -
Tabelul Stelelor Fixe

Astrofilia fondată de Enoh a fost predată acestuia de către Îngerul Uriel, cu acordul lui Dumnezeu, pe timpul când acesta a fost condus să viziteze Cerurile și Lumile. Încă de la fondare, s-a avut în vedere atât dinamica spațiului, cât și legile astrofizicii.

Din acest motiv, Astrofilia are în comun cu Astrologia doar denumirile și algoritmii semnificațiilor astrale, puși în mișcare de către Dumnezeu, încă de la Facerea Lumii. În ce privește aspectul prognozelor și a diagnozelor bazate pe vibrațiile astrale, Astrofilia vede aceste probleme, dintr-o altă perspectivă, decât tradiția astrologică. Așa zisele prognoze sau predicții astrofilice vizează lumea celuilalt vortex, adică lumea ne-creștină. Lumea creștină nu are nevoie de prognoze sau predicții, pentru că ele nu mai sunt necesare ! Rezultă din aceste afirmații că într-un fel, Astrofilia are conotația unei științe, care produce artă pentru artă. Lucrurile dacă sunt văzute din această perspectivă, nu sunt prea departe de Adevăr … Depinde din care parte a baricadei privești lucrurile ! Din perspectiva creștină, Astrofilia rămâne totuși, artă pentru artă.

Însă, nu poți fi un astrofil, fără să știi la modul perfect, cum gândește un astrolog.Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare