Școala Solomonară - Astrophilia

Coperta : Iosif O. Stroia - "Lapis"
(Triptic - tehnică mixtă).
Artist grafician, promotor al stilului artei hiperfizice.
www.stroiaart.ro

~ 06. Cometele ~

Primele relatări scrise despre comete apar în Centilogul lui Ptolemeu. El ne aduce la cunoștință că acestea sunt vizibile doar atunci când ele intersectează la * periheliu orbita terestră. Potrivit Tradiției, semnificațiile acestora se reduc în a analiza aspectele lor în Semnul sau Casa a XII-a. Dacă o cometă se ridică la câteva minute de răsăritul Soarelui, ea formează un aspect matutinal, care anunță o accelerare a realizărilor spre maturitatea nativilor. Dacă ea coboară înaintea apusului Soarelui, aspectul se numește visperal și semnifică mai întotdeauna o boală ori o piedică în realizările nativilor născuți în acea perioadă.

Cometele apar periodic și desigur, că sunt destul de numeroase. Unele apariții din Antichitate, deja nu mai sunt valabile, deoarece ori au explodat cu prilejul apropierilor de Soare, ori s-au ciocnit cu alte corpuri cerești și s-au pierdut în Univers.

Din aceste motive, astronomii au inventariat în secolul XIX, un număr de 11 comete, care au revenit periodic, fiind identificate și în secolul XX. Odată cu aceste identificări, denumirea veche a unora dintre ele a fost schimbată.

* periheliu = punctul orbitei cel mai apropiat de Soare.

- Tabelul 6 -
Numele cometei
Durată - Ciclu
Data revenirii
Enke
1881
3 ani și 104 zile
Tempel 1
07.09.1878
5 ani și 76 zile
Brorsen
30.03.1879
5 ani și 168 zile
Winnecke
04.12.1880
5 ani și 266 zile
Temple 2
16.05.1879
5 ani și 358 zile
D'Arest 1
30.05.1877
6 ani și 235 zile
D'Arest 2
23.09.1852
6 ani și 214 zile
Brela
22.09.1852
6 ani și 229 zile
Faye
22.01.1871
7 ani și 206 zile
Tutile
30.11.1871
13 ani și 296 zile
Halley
15.11.1835
76 ani și 135 zile

Notă : Nu am prelungit tabelul cu revenirile acestor comete în secolul XX, deoarece fiecare cititor poate face un calcul simplu, după care, dacă se dorește, se poate trece pe la arhivele ziarelor vremii, care au consemnat revenirile acestor comete. De regulă, vom găsi în aceste împrejurări, tot felul de predicții ridicole alcătuite de către astrologi.

Aminteam la început că există o influență a cometelor, în Casa și Semnul al XII-lea. În rest, potrivit Tradiției, acestea nu exercită influențe deosebite.

Cometele în semne :

- În semne de Pământ : Dureri reumatice, anorexie.

- În semne de Apă : Colici intestinale, vomă. Materialism, violență.

- În semne de Aer : Pericol de rănire la cap. Dificultăți respiratorii.

- În semne de Foc : Scandaluri în Casa apariției cometei. Pierderi ale poziției sociale.

Cometele în Casa a XII-a :

- Berbec : Pericole legate de lucrările în subsoluri. Se pun la punct avansări și demnități în culise.

- Taur : Prăbușiri de situație, în funcție de Casa unde este situat Taurul.

- Gemeni : Pericol de viol. Risc de pierdere a copiilor. Sărăcie.

- Rac : Umilințe. Posibile procese. Riscuri de îmbolnăvire, din cauza unor paraziți exteriori organismului.

- Leu : Agresiuni și pericole la viață. Riscuri legate de mușcătura câinilor. Posibile scandaluri, conform poziției Leului în Casă.

- Fecioară : Pierderea slujbei, situații instabile. Zile proaste pentru comercianți. Tristețe. Risc de avort pentru femei.

- Balanța : Furt inopinat sau agresiune în locuri publice. Trădări din partea prietenilor apropiați.

- Scorpion : Rebeliune. Schimbări de situație. Pericole, în funcție de așezarea Casei în acel moment. Avorturi la femei sau boli feminine, iar la bărbați, boli ale organelor genitale sau agravări ale ulcerelor.

- Săgetător : Pierderi de situație. Risc de a fi internat în spital, închisoare, ospiciu. Dificultăți respiratorii.

- Capricorn : Violențe și pericole mai ales cu prilejul călătoriilor, care se pot suprapune și cu un furt.

- Vărsător : Boli contagioase, epidemii. Pierderea vieții în împrejurări de sănătate instabilă.

- Pești : Pierdere de prieteni. Rupturi ale contractelor sau angajamentelor. Divorț. Pericole legate de apă. Sărăcie.

Cometele din Casa a XII-a, în Casele Cerului :

- În Casa I-a : Aproape de Ascendent, anunță viață banală, urmată de evenimente imprevizibile. Cometa va amplifica starea de bine sau de rău, estimată de celelalte aspecte.

În Casa a X –a : Aproape de Mijlocul Cerului, aduce surplus de prestigiu și glorie nativilor, ridicări peste condiția natală, succese în toate lucrurile. Este un semn al predestinării. Dacă tema este influențată de aspecte malefice, gloria devine reputație dubioasă, sursă a nefericirii.

În Casa a VII-a : În zona angulară ( Descendent ), anunță o căsătorie sub condiția natală, ce provoacă decepții rudelor nativului. Dacă tema este în aspect bun, succesele sunt efemere, apar procese cu re-judecări de cauză, iar celebritatea îi aduce nativului necazuri.

În Casa a IV-a : Aproape de Fundul Cerului, anunță glorie postumă, celebritate recunoscută de generațiile următoare. Dacă Mijlocul Cerului este un semn al predestinării, care implică ideea unui sacrificiu greu, aici este vorba despre fructele culese din ruina memoriei.

În Casele II, III, VI, VIII, IX, XI, XII : cometele de regulă anunță un eveniment important, în raport cu corespondența analogică a Casei unde are loc apariția în pasajul de Periheliu. Natura unui Semn Zodiacal, va fi "concentrată", deoarece, cometa îi accentuează rolul !

Același fenomen de compresie apare și în cazul semnificației Casei, iar prezența unei planete cum ar fi Saturn sau Marte, va aduce numai nenorociri, dacă toate acestea au legături cu Casa a XII-a.



Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare
="index.files/bot_lef.gif" width="16" height="16">