Școala Solomonară - Astrophilia

Coperta : Iosif O. Stroia - "Lapis"
(Triptic - tehnică mixtă).
Artist grafician, promotor al stilului artei hiperfizice.
www.stroiaart.ro

~ 07. Punctul de Noroc ~

Sub acest nume, este recunoscut în zilele noastre ca un important Punct Arabic ; cu toate că el a fost cunoscut și în Vechea Caldee, când arabii încă nu existau ca și popor, între Tigru și Eufrat. El rezultă ca o sumă ale numărului de grade dintre Ascendentul nativului și gradele Lunii, din care scădem apoi gradele Soarelui.

În opoziție, se găsește Punctul de Iluminare, care abia acum vedem că nu are nimic în comun cu ceea ce s-ar putea defini drept un Moment al Transcendenței.

Interpretarea celor două Puncte se bazează pe semnificația Caselor unde sunt situate.

De asemenea, Casa unde apare Punctul de Noroc este sensibil exaltată, amplificată, conform dispoziției acelei Case. Dacă avem și o planetă conjunctă în acele locuri, cu siguranță că semnificațiile planetare vor amplifica și vor direcționa sensurile Casei.

Opozițiile și cvadraturile, trigoanele sau sextilul luptă pentru a pune în valoare la modul distructiv sau constructiv, acest Punct de Șansă. Dacă există o însumare a tuturor elementelor favorabile, atunci astrologii vor descoperi că aspectele au fost favorabile unei schimbări.

Despre Punctul de Noroc ( al Șansei ) nu se poate vorbi, decât la modul asociativ cu opoziția sa, Punctul de Iluminare. La fel cum este și situația Axei Dragonului, ce include în interpretări, Capul și … Coada.

Pe scurt, analiza Punctului de Șansă reprezintă un spațiu fizic al transcendenței individului, un verb legat de Casa unde este situat, iar reprezentarea Punctului de Iluminare răspunde la "Cum ?" sau "În ce mod ?" se produce acea transformare a naturii nedefinite ( încă ) din noi.



Textele acestui site nu pot fi reproduse
fără acordul Școlii Solomonare